Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

refulare ,pierdere apa GL 4.2 ,an 2006

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• refulare ,pierdere apa GL 4.2 ,an 2006

Buna

am ajuns in posesia unei Gl ,fabr 2006, km 160000 ,imediat dupa ce am facut catva km mai sportiv asa ,dupa parcare am vazut o balta su masina.
    Dupa miros era apa cu antigel,am completat si am dus la Mercedes la o testare
    Verdictul ,garnitura de chiuloasa stanga drepapta e dusa probabil ( desi inca nu a auzit nimeni la Gl de asa ceva din spusele personalului) manopera 50 mil, piese 20 mil???!!!!

va rog sa ma ajutati daca se poate.

Mi s-a mai zis ca au schimbat si capacul de vasul de expansiune de la un alt Gl ( eu nu am vazut ) nu cumva ventilul sa fie dus si la presiune sa piarda lichid si ca motorul lucreaza la temperatura mare dar nu e foarte grav

motorul merge apare doar pe bord ca lichid de racire scazut ,incalzire este ,altceva nimic.Apa nu arunca afara doar daca trag de motor.Daca merg frumos scade usor borcanul dar ramane ceva pe fund...

Si ulei nu pierde deloc?
    Ai apa in baia de ulei?
    Pe unde pierde apa?
    Cat e nivelul la ulei in baie?

Comment

ulei nu pierde nu arata nimic nici nu m-am uitat,asa amanuntit nu m-am uitat ,nu are nici pete de ulei in apa,circul cu ea din cand in cand ,nu stiu daca nu e vreun furtun undeva sau vor sa ma tepuiasca cei de la mercedes cu manopera

Regulament

1. Reguli generale de postare
      1.1. Limba română
      Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:

Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
      Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
      Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
      Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.
      Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

Last edited by Zeus; 12-07-2012, 17:04 PM. Reason: Citeste te rog regulamentul!

Comment

V8 diesel de la Mercedes

Buna seara !

Primele serii de V8-uri diesel de la Mercedes nu au fost prea reusite si au avut intr-adevar probleme cu garniturile de chiulasa cand se tragea mai tare de motor.

Presupunand ca nu ai alte cauze ale scurgerii respective si banuiesc ca nu, cata vreme da afara apa cand ii dai in gura la agregat, probabil n-o sa scapi fara sa decartezi cat cer reparatorii.

In alta ordine de idei, cu un dulap de 2500kg nu ai cum sa mergi sportiv atunci cand ai 250 - 300CP. Cu 1300CP, in schimb, e alta treaba, mai ales daca ai si frane pe masura si te descurci foarte bine cu pedalele si volanul...

Asta banuiesc ca ai tu sub capota, daca privesti mai in amanunt:

V8 4,2 CDI.JPG

Dragos

Comment

Originally posted by levicnx View Post
          Buna

am ajuns in posesia unei Gl ,fabr 2006, km 160000 ,imediat dupa ce am facut catva km mai sportiv asa ,dupa parcare am vazut o balta su masina.
          Dupa miros era apa cu antigel,am completat si am dus la Mercedes la o testare
          Verdictul ,garnitura de chiuloasa stanga drepapta e dusa probabil ( desi inca nu a auzit nimeni la Gl de asa ceva din spusele personalului) manopera 50 mil, piese 20 mil???!!!!

va rog sa ma ajutati daca se poate.

Mi s-a mai zis ca au schimbat si capacul de vasul de expansiune de la un alt Gl ( eu nu am vazut ) nu cumva ventilul sa fie dus si la presiune sa piarda lichid si ca motorul lucreaza la temperatura mare dar nu e foarte grav

motorul merge apare doar pe bord ca lichid de racire scazut ,incalzire este ,altceva nimic.Apa nu arunca afara doar daca trag de motor.Daca merg frumos scade usor borcanul dar ramane ceva pe fund...
          Buna seara, in cazul tau nu garniturile de chiulasa sunt problema , majoritatea tind sa creada acest lucru datorita simptomelor ,
          Garniturile de chiulasa sunt de metal , deci putin probabil ca acel metal sa cedeze , cauza este alta si cei la care ai fost trebuia sa stie acest lucru , manopera este destul de mare ca si timp de executie , imagineaza-ti un astfel de motor facut bucati , piesele si ele sunt la fel de multe si pe bani .
          Nu circula niciodata cu o viteza mai mare decat poate ingerul tau sa zboare..
          TEL 0722623721.

Comment

Salut!Pai si care poate fi cauza asta?Asta asa,de curiozitate,sa stim si noi..
            W124 E220 din 95

Comment

Buna ziua !

Si garniturile de chiulasa din metal se pot defecta chiar daca sunt din otel multi-layer sau din cupru cu fir de titan, ca cea de mai jos, dedicata pe motorul de 7.5 litri al Pontiac-ului meu:

SCE Copper-Titanium head gasket.jpg

Stiu un Mercedes G cu 400CDI care, la circa 6000km de la achizitionarea sa de nou, a dat afara garniturile de chiulasa. Da, ambele, desi initial s-a crezut ca e vorba doar de una...

La vremea respectiva mi-a ajuns la ureche ca de fapt a fost o problema de furnizor, garniturile nefiind constante in sectiune (a se citi grosime), si, ca atare, nu puteau fi stranse perfect uniform. Si acolo unde nu sunt corect stranse, plesnesc. Nu stiu daca intre timp s-a remediat problema, ca asta a fost prin 2000 - 2001, cand au aparut V8-urile diesel la Mercedes, si ulterior nu m-a mai interesat, ca eu nu-s fan al G-ului.

Dragos

Comment

Originally posted by automaticul View Post
                Buna seara, in cazul tau nu garniturile de chiulasa sunt problema , majoritatea tind sa creada acest lucru datorita simptomelor ,
                Garniturile de chiulasa sunt de metal , deci putin probabil ca acel metal sa cedeze , cauza este alta si cei la care ai fost trebuia sa stie acest lucru , manopera este destul de mare ca si timp de executie , imagineaza-ti un astfel de motor facut bucati , piesele si ele sunt la fel de multe si pe bani .
                Buna Seara!

Si atunci care sa fie problema? M-ai pus complet in ceata.Interesant e ca chiar dupa ce pun apa in borcan si nivelul e ok pe bord tot apare ca apa de racire are nivel scazut . Sa fie oare si senzorul defect?
                Si mersi pentru raspuns ,e valabil bineinteles la toate lumea cine incearca sa ma ajute cu vreun sfat.
                Last edited by levicnx; 12-14-2012, 23:28 PM.

Comment

Eu sunt de parere ca mai mult ca sigur senzorul este defect dupa ce spui tu!
                  W124 E220 din 95

Comment

Originally posted by dan12101983 View Post
                    Eu sunt de parere ca mai mult ca sigur senzorul este defect dupa ce spui tu!
                    Care senzor ? Cel de temperatura motorului? Nu prea inteleg .

Comment

Senzor...

Buna ziua !

Colegul de mai sus s-a referit la senzorul din vasul de expansiune, care simte daca ai in vas lichidul de racire la nivelul corect.

Acest senzor, daca este defect/murdar sau are contacte imperfecte sau fire intrerupte pe undeva, poate da manifestarea descrisa de tine, cea cu martorul de lichid prea putin in vasul de expansiune aprins in bord.

Dragos

Comment

Si totusi revenind la problema refuleaza apa chiar si cand circul in oras normal cu 40-50 km/h, sa deie oare numai surplusul de lichid afara ?Ca din cand in cand mai completez cu antigel si pun aprope pana la maxim deoarece nu vad sa aiba nivel de minim si maxim.
                        Am sa curat si senzorul acela sa vad daca aceea este problema .
                        Apa din borcan este ca un fel de apa cu rugina si amestec de antigel , presupun ca inaintea mea s-a circulat mult in sistemul de racire cu apa ?!

Multumesc

Levi

Comment

Salut, Levi !

Neoficial, ma indoiesc sa nu existe marcaje de minim si maxim pe un vas de expansiune. Dar daca chiar nu exista, presupunand ca instalatia de racire a fost aerista corect si s-a completat cu lichid de racire atat cat trebuie, nivelul in vas ar trebui sa fie undeva intre 1/2 si 2/3 plin, deci in nici un caz pana in gura vasului.

Daca si in aceste conditii iti da afara antigelul, definitiv ai undeva scapari de compresie in circuitul de racire, ceea ce presupune garnituri de chiulasa defecte, chiulasa sau chiar bloc fisurat la interior.

Referitor la curatirea senzorului din vasul de expansiune, banuiesc ca e clar ca n-ai ce cauta acolo cu peria de sarma, ci mai degraba cu o pensula si ceva solutie de degresat, eventual.

Daca nu-ti plac urmele de rugina din lichidul de racire, poti sa faci o spalare a circuitului, existand solutii chimice pentru asa ceva. Am facut si eu o spalare de acest gen la masina mea de weekend, un Pontiac Firebird din 1974 cu V8 de 7500cmc. In cazul meu, procedura a durat vreo noua ore, ca prima data a iesit din motor ceva asemanator cu matasea broastei amestecata cu nisip fin, si eu am insistat cu curatarea pana a iesit ceva ca apa de izvor curata ca cristalul...

Dragos

Comment

Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF