Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Carburator sau injectie?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Carburator sau injectie?

  Intrucat ma tenteaza o masina mica cu motor otto maxim 1.2, adica nu Mercedes, ma intrebam ce ar fi mai indicat: carburator sau injectie?
  Daca are cineva astfel de informatii am fi foarte recunoscatori daca ni le-ar impartasi. In special ma intereseaza fiabilitatea acestora-daca difera durata de viata, daca se defecteaza accesoriile (injectoare platini etc) mai repede-consumul (difera mult?) si pretabilitatea la instalatie GPL. Cu privire la GPL as dori sa stiu daca difera pretul instalatiei pentru carburator fata de cea pentru injectie? Personal am avut Dacia pe GPL si nu as vrea sa mai traiesc experientele acelea... Se pot evita la instalatiile pe carburator? Cum?
  Va multumesc anticipat!
  http://www.caesaralexandru.wordpress.com

 • #2
  Un motor cu injectie cred ca consuma mai putin decat unul similar pe carburator.
  De exemplu la 190E eu am consum 11 in oras (Drumu Taberii) si 6.7 in afara (90Km /ora)
  Carburatorul si injectia se preteaza pt instalatie GPL fara nici o problema,doar sa ai pe cineva care sa stie sa regleze instalatia GPL.
  Mercedes Benz W124 250 Turbo Diesel
  Mercedes Benz 190E din 1983.-Fosta

  Comment


  • #3
   Cam greu un GPL care sa nu faca figuri la mers,eu unu n-am vazut masina pe gaz sa mearga rotund motoru si sa nu reglezi intr-una la ea.

   Comment


   • #4
    Originally posted by Demiurgos View Post
    Intrucat ma tenteaza o masina mica cu motor otto maxim 1.2, adica nu Mercedes, ma intrebam ce ar fi mai indicat: carburator sau injectie?
    Masina mica pana in 1200cmc, benzinara ar fi Opel Corsa. Normal ca e de preferat un model pe injectie, cel pe carburator e prea vechi ca sa mai bagi bani in el. Consumul ar fi imbunatatit in acest caz.

    Exemplul clasic in care carburatorul e mai economic decat injectia de benzina (pe aceeasi masina) e Tico vs Matiz. Un Tico in mintile lui e mai economic fata de un Matiz in aceeasi stare.

    Comment


    • #5
     Originally posted by Diesel
     Un Tico in mintile lui e mai economic fata de un Matiz in aceeasi stare.
     Ma mira aceasta afirmatie, pentru ca din cate stiu motorul de pe Matiz este acelasi cu cel de pe Tico, numai ca este pe injectie, si ar trebui sa fie exact invers.

     Comment


     • #6
      Originally posted by Diesel View Post
      Exemplul clasic in care carburatorul e mai economic decat injectia de benzina (pe aceeasi masina) e Tico vs Matiz. Un Tico in mintile lui e mai economic fata de un Matiz in aceeasi stare.
      Probabil e vorba de diferenta de masa...
      http://www.caesaralexandru.wordpress.com

      Comment


      • #7
       Injectia, dar daca vrei sa fie cat mai fiabila alege-o pe cea k-jetronic, mecanica....din pacate totusi nu mai o gasesti decat pe masini de peste 25 de ani, si anume pe MBz w126, 123 cu motoarele cele mai mici de 2.3 si 2.8, sau pe BMW urs E30 si E21 motoarele cele mai mici fiind de 1.8 si 1.6.
       Eu vreau sa adaptez injectie mecanica de pe un astfel de motor de 1.8 L4 pe motocicleta japoneza cu motor tot L4 bineinteles, cu putere maxima apropiata(probabil motor de suzuki de 750) la care carburatia e deja dusa.
       Nu o sa cumpar masina noua in veci atata timp cat ne mai mintiti cu poluarea motoarelor termice...pai atunci faceti masini electrice ieftine, si nu mai veniti cu povesti pt pesti ca nu merita sau nu tin sau blah blah ca de aia ies scumpe!!!

       Comment

       Working...
       X
       Logan | Dacia Logan |Anulare DPF