Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Probleme frane!!!

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Probleme frane!!!

  Am constatat ca la 190-ul meu, nu mai tin franele cum trebuie si anume, roata dreapta fata franeaza prima, aproape imediat cum calc frana putin mai tare (ingheata si se duce taras) si apoi spatele (ambele roti) si stanga fata, aproape de loc. Dupa mai multe vizite pe la mecanici, care nu i-au dat de cap, m-am apucat eu de ea. Problema e ca nu am gasit nimic in neregula!!! Am schimbat furtunul de la etrier pe stanga fata (care era bun), am scos cilindrul etrierului si era perfect curat si in interiorul etrierului la fel. La apasarea franei, acesta se vede cum lucreaza foarte bine. Am schimbat si pompa de frana, gandindu-ma ca nu mai face presiune cum trebuie. Nici o schimbare, exact la fel ca cealalta. am desfacut si pe dreapta. Si aici etrierul lucreaza perfect. Pe spate etrierii lucreza si ei foarte bine, dar totusi la frane bruste nu se vede pe asfalt decat urma de la roata dreapta si foarte putin de la rotile spate. Am facut aerisiri pana la 11 noaptea, am consumat 3 litrii de lichid de frana, nu mai stiu ce sa-i mai fac. Parca nu imi vine sa ma apuc sa schimb si etrierii! Placutele de frana sunt mai uzate pe dreapra decat pe stanga (inca o dovada ca tine mai mult dreapta, sau ca franeaza prima). Maine am sa schimb si placutele de frana, sa vad cum se comporta. Ciudat este ca la franare brusca, pe la 80 km/h, daca iau mana de pe volan, in timpul franarii, volanul se duce catre dreapta, dar masina nu deviaza foarte mult, iar asta ma duce cu gandul ca tin si celelate roti si o mentin dreapta. Mentionez ca am aerisit si pompa de frana.

 • #2
  Doamne fereste si la mine se intampla acelasi lucru..Exact in seara asta am facut niste teste de franare pentru facultate si surpriza pe .. asfalt se vedea cum roata fata dreapta impreuna cu patele franeaza tare. Roata stanga fata mai putin ...iar roata spate stanga nu se vedeau urme deloc ..semn ca nu franeaza .. ma gandeam sa schimb toate garniturile la pistonase la etrieri. paunionutz daca ai deschis tu topicul ca sa nu mai deschid eu inca unu fiind in aceasi barca sper ca nu te superi daca ne spunem ofurile pe aici impreuna ?
  O zi buna si mai astept sfaturi nu ma apuc inca ca nu stiu de unde sa incep.
  `87 W126 EX 420 SE - NOW 250D + WEBASTO - GENERALUL - sold

  now - bicicleta !

  0744 239 949

  WEB
  http://garajautodiag.blogspot.com

  Comment


  • #3
   Sa revenim!!! Dupa ce am comandat placute si mi-a adus de w124, pe care le-am polizat putin inainte sa le montez si sa vad ca nu se potrivesc (dar vorbim despre motiv alta data), am comandat altele, bune de asta data! Problema sta in felul urmator: franeaza prima data dreapta, apoi stanga, iar spatele nu mai tine de loc acum, nu se mai vad urme pe asfalt de loc. Placutele de pe spate sunt tocite cam 30%, deci 70% sunt bune, nu ar trebui sa fie o problema! Maine ii voi mai face o aerisire, sa vedem ce dracu se mai intampla, ca mi-a mancat ficatii

   Comment


   • #4
    Am sa schimb si eu placutele pe spate sa vad ce si cum ! Ca le aud cum scartie ..deci se poate sa fie si placutele duse. Nu stiu exact si nu prea am chef sa dau jos rotile ca am licenta si sunt in criza de timp . Dupa am sa ma ocup.
    `87 W126 EX 420 SE - NOW 250D + WEBASTO - GENERALUL - sold

    now - bicicleta !

    0744 239 949

    WEB
    http://garajautodiag.blogspot.com

    Comment


    • #5
     Originally posted by sovieticool View Post
     Am sa schimb si eu placutele pe spate sa vad ce si cum ! Ca le aud cum scartie ..deci se poate sa fie si placutele duse.
     Sunt foarte ciudate placutele astea!
     Am auzit la multa lume ca scartaie la franare si cand sunt noi sau putin uzate!
     Exact asa s-a intamplat si la mine!Daca nu bruschez frana si franez mai ales la viteze mici scartaie destul de puternic!Mentionez ca placutele au fost schimbate recent si imediat a aparut si scartaitul.
     In rest nu am alte probleme ce ele, nu ating nicaieri si pot sa spun ca frana chiar prinde bine!

     Posibilul motiv ar fi materialul din care sunt fabricate placutele.Alt motiv nu cunosc...Poate cineva mai experimentat...
     W123 280E Blue Green Metallic

     W126 280SE Champagne Metallic
     W126 280SE Black Blue Metallic
     W126 500SE Lapis Blue Metallic
     W126 500SE Midnight Dark Blue

     W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
     W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

     Comment


     • #6
      Cred ca este o regula cu scartaitul placutelor noi de frana,aceasi treaba am patit si eu la una din rotile de pe spate.Am pus chiar un pic de vaselina pe spatele placutei de frana,(unde impinge pistonashul) ,si o vreme am scapat de scartait,dar nu pentru mult timp.
      CJ-20-AMN.

      Comment


      • #7
       Va salut. Problema cu scartaitul placutelor spate o am si eu, dar numai cand dau cu spatele si o tin din frana, fiind automata.Ma gandesc ca placutele au insertie de metal si din cauza asta. Placutele mele sunt de Phoenix, deci romanesti.
       Paunionutz - 1.verifica si conducta de frana de la pompa pana la furtun sa nu fie infundata. 2. daca ai si ABS posibil ca el sa faca probleme.
       W 126 `87 300 SDL OM606 24v Automatic
       W 126 `86 300 SD OM617 Automatic
       W 124 `93 E250 D ex 300 D


       - Bond - James Bond.
       - `Dullah - Abdullah.

       Comment


       • #8
        Originally posted by Leo View Post
        Va salut. Problema cu scartaitul placutelor spate o am si eu, dar numai cand dau cu spatele si o tin din frana, fiind automata.Ma gandesc ca placutele au insertie de metal si din cauza asta. Placutele mele sunt de Phoenix, deci romanesti.
        Paunionutz - 1.verifica si conducta de frana de la pompa pana la furtun sa nu fie infundata. 2. daca ai si ABS posibil ca el sa faca probleme.
        Am verificat conducta, am schimbat si racordul dintre etrier si conducta, la aerisire face presiune foarte mare, cand slabesc aerisitorul (cu piciorul apasat pe frana) sare lichidul pana la jumatea masinii, deci nu are cum sa fie infundata. Am schimbat placutele si am constatat ca ingheata si stanga, dar la foarte putin timp, dupa cea din dreapta. Pana la urma am renuntat si am lasat-o asa, e bine ca tin toate. Singura problema este la viteze mai mari, cand franez brusc, masina o ia putin intr-o parte, dar inghetand si cealalta nu e o problema foarte mare, ca se redreseaza rapid! De placutele spate nu stiu ce a zic, la mine nu scartaie si nici cand au fost noi, nu-mi amintesc sa fi scartait si nu sunt nici o marca consacrata, dastea banale de 60-70 de lei.

        Comment


        • #9
         Man ai verificat ABS-ul? posibil sa fie ceva senzor sau placutzele de abs uzate pe masina si de aici am dedus ca franeaza diferit rotile.
         Mercedes Benz W124 250 Turbo Diesel
         Mercedes Benz 190E din 1983.-Fosta

         Comment


         • #10
          Originally posted by tovarasultau View Post
          Man ai verificat ABS-ul? posibil sa fie ceva senzor sau placutzele de abs uzate pe masina si de aici am dedus ca franeaza diferit rotile.
          Masina nu are ABS de loc, deci nu pate fi din cauza ABS-ului.

          Comment


          • #11
           placutele de frana noi n-au scapat de "miracolul" ecologizarii, nush din ce trompeta de material se fac mai nou, mi-a zis un mecanic batran, tin sa zic ca anul asta am schimbat si la mercedes si la o dacie de la munca, ambele au inceput sa scartaie de la placute, dar macar la mercedes s-a calmat beleaua dupa vreo 3 sapt de oras.

           Comment


           • #12
            Ca fapt divers, in urma cu vreo jumate de an am schimbat la un W126 placutele pe spate. Scartaiau putin si am presupus ca faptul ca sunt noi, impreuna cu uzura ceva mai pronuntata a discurilor ar putea sa fie cauza. Pasul imediat urmator a fost polizarea placutelor putin. Am dat jos si discurile de frana ca sa le avem la indemna. Am polizat pana au calcat cat de cat mai bine placutele pe disc. Scartaitul a disparut.

            In ce priveste franarea inegala si faptul ca trage intr-o directie sau alta, in mod normal ar trebui sa fie o roata care sa franeze mai tare. De asta nu-mi dau seama ce sa fie la Ionutz. Am patit la mine la W202 sa fie toate traseele perfecte, senzorii ok, ABS-ul functiona si nu dadea erori si cu toate astea stanga spate nu prea frana. Nu se simtea asa tare fiind in spate dar totusi trebuia remediat. Concluzia: etrierul infundat si cam blocat. Frana tare putin, si l-am inlocuit cu unul de W124. Sunt la fel pe spate. Se simte la opriri mai bruste ca reactioneaza altfel.
            Totusi daca discurile nu sunt ruginite si problema a aparut de-o data nu stiu ce poate sa fie. Poate vreun repartitor de pe traseul de frana!
            E220 cdi W210, 2001

            E320 W210, 1997
            C180 W202, 1994
            W123 200D, 1978 cu inima de W124


            Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

            Comment


            • #13
             A rezolvat cineva problema? Aceeasi problema am si eu . Nu am frane deloc pe spate nu prinde. Desi am schimbat tot nou.. etrier placute, modul abs (incercate inca doua second)si pompa frana centrala

             Comment

             Working...
             X
             Logan | Dacia Logan |Anulare DPF