Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Achizite 250d sau 300d

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Achizite 250d sau 300d

  Salutare si bine v-am gasit.
  Doresc sa-mi achizitionez un mercedes cu caroseria w124 iar problema mea e ca nu am prea mare experienta cu aceasta marca.
  As dori sa stiu care este diferenta dintre aceste doua motoare ca si fiabilitate, consum, s.a.m.d
  Eu as dori un 250d, la 300d ma cam sperie consumul. Sa aleg un OM602 sau OM 605, care e diferenta dintre ele la fiabilitate si consum?
  Si nu in ultimul rand am auzit ca sunt masini iesite din fabrica special echipate pt taxi. Cum deosebesc aceste modele de cele obisnuite? Cam care sunt problemele uzuale la aceste modele, si la ce ar trebui sa fiu atent cand fac o prima inspectie vizuala?

 • #2
  W124 - 250D sau 300D ?

  Buna seara !


  Pe W124, intre 602 si 605 (2.5),diferenta este doar la numarul axelor cu came. La fel cand e vorba de 603 si 606 (3.0). 605 exista si de 2.9, dar nu pe W124. Pe W124, cel de sase cilindri este OM603, cu sau fara turbina.

  In ambele cazuri, motoarele exista aspirate sau supraalimentate, si, din cate stiu eu, 605-ul si 606 nu exista cu turbo pe W124.

  Exceptand culoarea aia crem, care poa' sa fie acoperita cu alta vopsea, pana nu descifrezi VIN-ul, probabil nu vei stii sigur cum s-a nascut masina, adica taxi sau non-taxi.

  Ca idee, la taxiuri, scrumiera din fata este in cotiera si nu in consola centrala, iar consola centrala are un loc liber sub scula de muzica. Dar acolo se poate umbla, asa ca nu e relevant.

  In principiu, 2.5 si 3.0 au acelasi alezaj, cursa si raport de compresie, doar ca unul are cinci cilindri si celalalt sase. Daca nu e problema legata de impozitul absurd pentru tot ce e peste 2.0, as merge pe OM603 cu turbo.. Pacat ca nu exista ceva de 8.0 cu turbo pe W124...  Dragos

  Comment

  Working...
  X
  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF