Buna, sunt nou pe aici, imi cer scuze daca postez aiurea. Sa trecem la subiect, sunt interesat de achizitia unui mercedes w124, preferabil diesel pt. consum, ce varianta imi recomandati si la ce sa fiu atent in momentul achizitiei. Probleme cu intretinerea ar fi? Costuri de rulare si altele. Astept ori ce informatie de la cunoscaturi in a ma ajuta sa iau o decizie. Precizez ca nu sunt batut in cuie pe w124 dar vreau ceva din grupul MB (nebunie de mic). Multumesc
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
dilema w124
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
In primul rand iti urez bun benit pe acest forum.La w124 iti recomand ca motorizare cea de 2500, la alegerea ta fie turbo sau aspirat, daca vrei aspirat iti recomand cea de 113 cp adica motorizarea pusa pe modelele dupa '93 cele cu facelift asta daca nu te deranjeaza taxele.Cu motorizarea de 2000 este cam lenes asta ti-o spun din proprie experienta ca si eu am avut unul de 2000 din '94 si ma cam enerva cateodata la depasiri si mai ales la panta, mai ales daca dadeam si drumul la clima era mort, dar ca si consum era bun cam 5,5-6,5% media la un mers asa ca si pensionarii ca daca ma dadeam la el sarea pe la 7,5.Am renuntat la el in favoarea unui 2500 turbodiesel automat, nu se compara la ce viata are in el, dar si consumul ceva mai maricel in jurul a 8,5-10% media la cum fac eu naveta cu el cam jumate oras jumate afara ca stau la 15 km de Deva si nu merg asa mult in afara orasului, dar in afara nu cred ca sare de 6,5% la un mers pana in 120 km/h.Ca si costuri de intretinere nu is cinestie ce, ca si cantitate de ulei intra la fel in toate 7 litri si filtrele nu sun asa scumpe cam pe la 35-50 de lei, restul pieselor depinde de firma care le fabrica, eu am luat pivot Febi la 50 de lei, depinde si de piesa.Sper sa faci alegerea dorita si mult noroc la masina aleasa si cati mai multi km cu ea fara evenimente si defectiuni.Mult noroc.
-
Multumesc de informatii, inca nu m-am hotarat 200 sau 250, dezavantajul la 250 sunt taxele foarte marii. Sper sa gasesc totusi un 200-250 in stare buna de functionare dar nu la un pret absurd. Astept in continuare pareri sfaturi. Multumesc
Comment
-
Subscriu la 200D... 5.5-6 litri de ulei.
Impozitul pentru 250D este undeva la 900 de lei iar asigurarea la fel (cred). Adica in total 1800 de lei sau 418 euro. Aceeasi treaba inmatriculata in BG costa 200 de euro. Asta asa ca varianta.
Eu as opta pentru 250D aspirat pentru fiabilitatea motorului.
Parerea mea ca si cu 200D iti faci treaba. Daca mai e si cutie in 5 trepte e chiar ok. La deal...asta e, ii dam a doua.
Last edited by adidc; 04-04-2012, 11:06 AM.E220 cdi W210, 2001
E320 W210, 1997
C180 W202, 1994
W123 200D, 1978 cu inima de W124
Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?
Comment
-
Buna ziua !
Am un 200D din 1995 cu cutie automata (patru trepte...). Dupa ce l-am restaurat, m-am incumetat cu el la un drum de Franta, impreuna cu un coleg de munca al carui Passat e in greva de circa un an.
Cu tot cu noi si bagajele aferente, estimez ca aveam in jur de doua tone. Drumul a fost lung de circa 1700km, iar pe pantele Vienei nu a fost nevoie de alta treapta decat a treia...
Motorul este mic (si relativ turat, din cauza cutiei, banuiesc), la 130km/h are cam 4000rpm. In conditiile acestea, consumul mediu dupa cei 1700km a fost de 7.56 la suta. Poate cu o cutie manuala in cinci trepte sa iesi si mai bine cu consumul. Impozitul este oricum putin sub 200RON, deci rezonabil.
Stimă,
Dragoș
Comment
-
Eu cu a doua i-am dat pe Piatra Craiului, dar e posibil motorul meu sa fi fost mai obosit.
Consumul mi se pare putin marisor. Eu am facut un "semitur" prin Romania (vreo 1500 km) si am consumat sub 5.5%. De mentionat ca viteza medie a fost 100 km/h si in masina eu plus sotia, o cumnata si o nepoata...in jur de 1700 de kg cu tot cu bagaje.E220 cdi W210, 2001
E320 W210, 1997
C180 W202, 1994
Comment
-
Originally posted by Greceanu-Eduard View Post"ca si cantitate de ulei intra la fel in toate 7 litri". Aici gresesti colegu, la 200D 5,5 l ulei, pe cand la 250D cel cu 113CP 7,5 l ulei. Mai se intampla si confuzii, nu-i bai.
Comment
-
Colegul inainte de motorizare ar fi foarte important sa te asiguri ca nu iei o masina tiganita cu motoare schimbate si tot felul de improvizatii.
Mai apoi iti recomand cu caldura un motor de 2000 diesel. Ii mai puturos, dar in calitate de proprietar de 2500 diesel imi vine sa-i dau foc in fata guvernului cand semestrial citesc ca impozitele se tot majoreaza cu cota inflatiei si ca se dubleaza si tot felul de aberatii de genul. Daca nu stii, din ianuarie pentru un 2500 vei plati 1100 lei impozit fata de 200 cat e la un 2000 diesel. Deci iti faci calculele si in 3-4 ani ai platit masina statului.
Comment
-
Buna seara !
@adidc:
Un consum de 7.5 la suta nu mi se pare exagerat atunci cand rulezi ore in sir cu 130km/h la 4000rpm si tre' sa tragi doua tone dupa tine. Probabil cu cutia manuala in cinci trepte, daca ultima treapta e mai lunga, consumul sa fi fost si mai mic. Dar eu sunt happy si asa.
@crstn_savu:
Perfect de acord cu tine, la faza cu tiganeala si improvizatiile. La treaba cu impozitele, in schimb, decat sa dai foc masinii in fata guvernului, mai bine ai da foc guvernului in fata masinii, si asa am iesi cu totii mai in castig...
Stima,
Dragos
Comment
-
[QUOTE=Heavy D.;242394
Un consum de 7.5 la suta nu mi se pare exagerat atunci cand rulezi ore in sir cu 130km/h la 4000rpm si tre' sa tragi doua tone dupa tine[/QUOTE]
Atentie...nu te contraziceam. Prezentam doar un alt caz. De aceea am si specificat datele diferite de cele date de tine...viteza medie net inferioara, greutatea mult mai mica si asa mai departe.
Am facut multe schimburi de ulei la motorul ala si nu cred ca intra 7 litri. Poate colegul W124rese... ne ajuta.E220 cdi W210, 2001
E320 W210, 1997
C180 W202, 1994
Comment
-
Originally posted by ms12oke View PostMultumesc de informatii, inca nu m-am hotarat 200 sau 250, dezavantajul la 250 sunt taxele foarte marii. Sper sa gasesc totusi un 200-250 in stare buna de functionare dar nu la un pret absurd. Astept in continuare pareri sfaturi. Multumesc
Asa ca pentru 2 sec diferenta daca tot iei o masina lenta ia masina cu taxele mai mici.Nu se merita pentru acele 2 secunde sa platesti cu 7 mil mai mult la impozit pe an...
Pentru 250 turbo situatia se schimba 0-100km/h fiind 12,3 sec fiind aproape ca o skoda,VW,audi 1.9tdi
Numai bine!Mercedes-Benz E220C 124 automatic '94
Mercedes-Benz 230C 123 automatic '78
Mercedes-Benz SL320 129 automatic '96
Mercedes-Benz E200C 124 automatic '95
Comment
-
Salutari! Ca si proprietar de W124 200D recomand aceasta motorizare. Consum rezonabil (intre 5,5l si 7l ) taxe rezonabile si te incadrezi lejer in vitezele legale. Deci daca nu esti vitezoman si nu vrei sa fi mereu in afara legii, motorul de 2000cc e suficient. Eu cred ca nu se merita diferenta de putere de la 2000cc la 2500cc sau 3000cc, cand taxele sunt imense la motoarele mai mari de 2000cc. La 200D intra 6l de ulei in motor+filtru ( 6,5l la 250D, 7l la 250D si la 300D, 7,5l la 300D Turbo si 300D Turbo 4Matic ).
Comment
-
Multumesc frumos de sfaturi. Cred ca o sa merg pe varianta 200, problema e sa gasesc unul in stare buna fara modificari aiurea si la un pret realist. De fel sunt vitezoman, dar nu astept asta de la modelul acesta. Ceva sfaturi la ce sa fiu in momentul achizitiei?? Multumesc Anticipat
Comment
-
Originally posted by ms12oke View PostCeva sfaturi la ce sa fiu in momentul achizitiei?? Multumesc Anticipat
In primul rand la actele masinii...de obicei acest aspect se neglijeaza sau se lasa pe ultimul loc.
Apoi tre sa te uiti la starea caroseriei...mecanica se mai remediaza, insa tabla sub rugina n-o sa creasca niciodata...
Eu nu as tine sa iau neaparat diesel...doar nu o cumperi sa faci inconjorul lumii in primul an de folosinta...
Comment
Comment