Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Placute de frana

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Placute de frana

Salut.Am un w124 din '94 de 2 litri.I-am schimbat placutele de frana(fata spate) recent plus sabotii de frana de mana.Cand merg drum mai lung(20-30 km) simt miros de ferodou de ala,placutele de frana nu sunt uzate si freaca un pic pe etrier (cred ca asa ii zice).Am crezut initial ca e de la caiciucuri ca se incalzez,dar cauciucurile nu erau calde deloc,in schimb jantele erau calde,de aici am dedus ca sunt placutele de frana.Se incalzesc prea tare cred,dar numai pe fata,pe spate nu miros deloc.Este normal asa ceva?Este o chestiune de timp pana se uzeaza franele???
    God, If you give us Tupac back, we will give you Justin Beiber

Daca ti-a schimbat doar placutele fara sa-ti mai stranga si rulmentul este numai din cauza la placute,isi va reveni dupa ce se uzeaza putin din placuta.

Comment

Am reglat si rulmetii dupa ce am schimbat placutele.

Comment

Atunci e posibil sa-ti fi strans prea tare rulmentii si acum sa incinga,lasa-i putin mai liberi,sa poti sa invarti de tambur cu mana.

Comment

Eu am schimbat placutele si rulmenti in aceasi interventie si timp de o saptamana am simtit acel miros care se simtea mai ales cand luam curbe stanga dreapta. Cred ca e ceva normal...

Comment

Originally posted by paul1983 View Post
            Atunci e posibil sa-ti fi strans prea tare rulmentii si acum sa incinga,lasa-i putin mai liberi,sa poti sa invarti de tambur cu mana.
            Care tambur????
            Diagnoza Star, reparatii mecanica si electrica pentru auto fabricate dupa 1995.

Comment

O sa astept sa se mai uzeze placutele de frana,altceva nu am ce sa zic.Dar totusi e curios de ce miros numai in fata in spate deloc.

Comment

Cand se monteaza placute noi, este indicat a se lua fata dreapta (pe ambele parti), ale discului pentru a se aseza perfect placutele pe disc. De nu se face aceasta operatie, placutele vor lucra in prima faza doar pe marginea exteriora si interiora, pe acele parti ale discului ce nu au fost uzate de placutele vachi, de aceea miroase a ferodou si se incing discurile. Bineinteles ca aceasta strunjire nu se face daca grosimea discurilor e sub cota. In acest caz se vor inlocui si discurile.

Comment

Working...
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF