Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ciudatenie la geam sofer - W124 coupe

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ciudatenie la geam sofer - W124 coupe

Salutare!

De cand am cumparat coupe-ul acu vreun an, geamul de la sofer se deschide/inchide mai ...ardeleneste decat celelalte, adica mai incet. Nu ma deranjeaza in mod deosebit, dar nici nu l-am reparat, desi stiu ca e un fitil care arde pana la un moment dat. Momentul cred ca se apropie.

Acum vreo 2 saptamani, am constatat subit ca geamul se deschide doar 1 cm, si se inchide la fel. Dupa vreo saptamana, am constatat involuntar ca se deschide complet. Toate bune si frumoase.

Mentionez ca in ultima perioada spal masina destul de des, nu suport praful.

Azi dimineata, pe la jumatate dadea semnale ca nu mai vrea sa coboare, dar a facut-o in cele din urma. La urcare insa, ma trezesc cu el murdar de gainatz pe care il scoate dinauntrul usii (!!!), undeva in zona centrala a geamului. Banuiesc ca e vreun gainatz vechi care nu-mi dau seama cum a intrat acolo, si care in functie de apa pe care o ia la bord, ma ajuta sau ma incurca.

Ce sa fac? Ce baieti de comitet cunoasteti unde as putea sa ma duc sa desfac usa cu stil, sa curat/ung cele de-acolo, si sa rezolv problema? Am si o macara de schimb, dar nu cred ca-i stricata cea originala.

Multumesc anticipat pentru orice idee utila.
    1979 Mercedes 200D, manual - fosta mea batranica
    1993 Mercedes 200CE-16, automat - armasarul #1
    dar si alte sase roti, grupate doua cate doua: Honda, Vespa si Electra

Originally posted by 200ce_marius View Post
    Salutare!

De cand am cumparat coupe-ul acu vreun an, geamul de la sofer se deschide/inchide mai ...ardeleneste decat celelalte, adica mai incet. Nu ma deranjeaza in mod deosebit, dar nici nu l-am reparat, desi stiu ca e un fitil care arde pana la un moment dat. Momentul cred ca se apropie.

Acum vreo 2 saptamani, am constatat subit ca geamul se deschide doar 1 cm, si se inchide la fel. Dupa vreo saptamana, am constatat involuntar ca se deschide complet. Toate bune si frumoase.

Mentionez ca in ultima perioada spal masina destul de des, nu suport praful.

Azi dimineata, pe la jumatate dadea semnale ca nu mai vrea sa coboare, dar a facut-o in cele din urma. La urcare insa, ma trezesc cu el murdar de gainatz pe care il scoate dinauntrul usii (!!!), undeva in zona centrala a geamului. Banuiesc ca e vreun gainatz vechi care nu-mi dau seama cum a intrat acolo, si care in functie de apa pe care o ia la bord, ma ajuta sau ma incurca.

Ce sa fac? Ce baieti de comitet cunoasteti unde as putea sa ma duc sa desfac usa cu stil, sa curat/ung cele de-acolo, si sa rezolv problema? Am si o macara de schimb, dar nu cred ca-i stricata cea originala.

Multumesc anticipat pentru orice idee utila.
    Salut PÄrerea mea este ,ca ar trebuii sa dai jos fata de usa ,pentru a putea curata interiorul usii. Ca ajutor la remedierea problemei , eu personal , til las recomanda pe Dock , Incearca sa iei legatura cu el ,si stabiliti un timp cind el este disponibil , Bafta cu remedierea problemei , si o zi buna in continuare.

Comment

Mare grija daca schimbi macaraua, ca din cate imi amintesc eu, are un sistem tampit de prindere pe geam. Se strange o clema metalica cu un surub direct pe sticla, sau cam asa ceva si daca nu strangi cat trebuie, o sa-ti cada geamu, daca stragi prea tare...poc si se "indoaie" geamu )

Comment

Chiar in acest weekend am schimbat ambele macarale impreuna cu motorasele electrice de la geamurile fata!

E mai usor decat pare...Pacat ca nu am facut un topic pe tema asta (desi am vrut!)-iti era acum extrem de util!

Daca ai nevoie de sfaturi mai detaliate ai numarul meu de telefon la datele de contact!
        Last edited by dan500se; 05-05-2009, 14:28 PM.
        W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
        W126 280SE Black Blue Metallic
        W126 300SE Anthracite Grey Metallic
        W126 500SE Nautical Blue Metallic
        W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
        W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Originally posted by paunionutz View Post
          Mare grija daca schimbi macaraua, ca din cate imi amintesc eu, are un sistem tampit de prindere pe geam. Se strange o clema metalica cu un surub direct pe sticla, sau cam asa ceva si daca nu strangi cat trebuie, o sa-ti cada geamu, daca stragi prea tare...poc si se "indoaie" geamu )
          Am avut si eu acea clema rupta si geamul ramanea pe loc iar mavcaraua lucra singura sus/jos. La treaba cu coboratul era lesne ca pleca doar macaraua iar geamul ramanea in periaje dar mai grav era daca apucam sa il cobor si apoi sarea clema si urca doar macaraua agresand geamul.

S-a rezolvat "olteneste" prin inlociurea clemei cu o bucata maricica de textolit (pe post de shaiba).

Panourile de la usi se desfac foarte usor prin desfacerea suruburilor mascate in manere si apoi declipsare.

Bafta
          W203 - 2001

Comment

Va multumesc pentru sfaturi, iau in considerare. Oare in manualul de service gasesc mai detaliat cum fac operatiunea singur? Nu l-am instalat inca.

Comment

... Oare in manualul de service gasesc mai detaliat cum fac operatiunea singur? ...
              Am facut pentru tine cateva poze ieri ca sa exemplific operatia de demontare/montare a macaralei-respectiv demontarea fetei de usa!

Trebuie doar sa ai putina incredere in tine...eu cand am desfacut prima data (de nevoie/mi-a ramas usa din spate intepenita in pozitia deschis) nu am avut pe cine sa intreb, dar m-am descurcat binisor!

Ca sa dai jos fata de usa prima data trebuie sa indepartezi ornamentul de plastic care acopera manerul de deschidere a usi.Sub acest ornament gasesti un surub mic care se desface...

Indepartand elementul acela poti avea acces la primul surub care fixeaza manerul usi:

Mai ai inca doua suruburi de desfacut in partea de jos:

Desfacand aceste suruburi poti sa indepartezi fata de usa impingand/tragand de ea in SUS (este fixata cu cleme).

Fata de usa data jos ai sa vezi dispozitivul de ridicare a geamului electric (motorasu-macaraua). Este prinsa de usa cu doua suruburi in partea de sus...

...si un surub in partea de jos:

Mai are de asemenea un "sistem" de fixare in partea laterala a usii prins in doua suruburi:

Desfacand aceste doua suruburi ultima data geamul impreuna cu tot sistemul de ridicare va veni jos si astfel vei avea acces la surubul acela amintit de paunionutz care fixeaza macaraua de geam, dar nu direct ci pe un suport de aluminiu (deci n-are ce sa se rupa) respectiv de ghidajele de plastic care intra in sinele de la baza geamului!

Sper ca am fost destul de explicit!

Spor la treaba!

P.S. Sper ca si la 124 este acelasi sistem ca la 126!
              Last edited by dan500se; 05-06-2009, 06:33 AM.

Comment

Wow, multumesc! M-as apuca eu de ea, dar nu cred ca am toate cheile necesare. Ma voi duce la cineva care stiu ca are, si vedem ce si cum.

Stie cineva daca e aceeasi treaba ca la W126?

Comment

Wow, multumesc! M-as apuca eu de ea, dar nu cred ca am toate cheile necesare...
                  Iti trebuie doar o cheie, preferabil tubulara de 10 si o surubelnita "stelata" (cruce) , eventual inca o surubelnita mai micuta pt. suruburile mici!
                  Atat!

Eu cred ca e la fel...sunt aceeasi generatie....Al meu e din `91!

Comment

Working...
                  X
                  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF