Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Probleme jante, specificatii gresite!

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Probleme jante, specificatii gresite!

Salutare tuturor!
    Va expun si eu o problema cu care ma confrunt si nu stiu ce sa fac!
    Astazi am cumparat un set de jante RH ZW13 pe 17" (ET 55 toate), 2 cauciucuri 225/45 pentru spate si doua cauciucuri 205/45 pentru fata!

Problema sta in felul urmator:
    Cand am vrut sa montez rotile din fata, am ramas mut... Jantele freaca in ultimul hal de telescoape. Am inceput sa ma documentez (mentionez ca sunt "aneu" in treburi d-astea, drept urmare...), si am aflat ca am nevoie de niste flanse adaptare (sau distantiere, nu mai retin exact cum se numesc), care se prind de butuc.

Problema e ca nu stiu ce fel de distantiere sa cumpar...Asadar, stie cineva ce fel de distantiere se potrivesc pe Mercedes W124 din '95? Sau de care trebuie sa cumpar?

Cineva mi-a spus ca am nevoie de unele de 25mm (am gasit, insa nu stiu ce distanta trebuie sa aiba centrul lor). Sper ca m-am exprimat ok...
    Pe spate tind sa cred ca sunt ok, oricum o sa verific maine!

Va rog mult de tot sa-mi explicati si mie ce trebuie sa fac ca sa pot pune setul asta de jante pe ea...Chiar mi-ar parea rau sa le trimit inapoi de unde le-am cumparat, pentru ca sunt destul de rare, si am cautat o gramada de timp un set ok!

La ET 55 mi se pare normal sa atingă. Din câte știu W124 are et 49 la jantele "din fabrica"... Pentru distanțiere găurile centrale trebuie sa aibă 66,6mm. Sper sa nu greșesc.
    Last edited by cabriolet; 02-17-2015, 20:52 PM.

Comment

Salutam!
      Cateva mici detalii discutate aici:
      Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva.De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare.(Sigmund Freud)

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit!

Comment

Va multumesc mult pentru informatii! Ma apuc de studiat!

Comment

Salut concetatene prin aceeasi problema am trecut si eu.
          Initial mi s-a pus pata pe niste jante pe 17 originale de b klasse cu ET49. La al meu w202 indicat este intre 35 si 42 sa nu-mi atinga, de la cine le-am cumparat le avea tot pe w202 la dezmembrat si nu mi-am dat seama ca la viraj maxim stanga parca imi atingeau de contra-aripa. Bun, apuca-te de cautat distantiere si prezoane, am gasit la un tip din craiova (parca) cu 700lei nou noute de 13mm dintr-un aliaj usor facute. Asadar 49 (et la jante) - 13 (mm distantiere) = 36 (valoarea admisa ptr w202 ).

M-am documentat mult si cam toata lumea recomanda sub 20mm, peste 20mm nu prea se pun (doar la masini de show-room).
          Eu am la vanzare w202, implicit si jantele, daca doresti ne intalnim maine, mergem la o vulcanizare si facem o proba cu distantierele (le-am purtat doar o vara, maxim 5000km) si daca le vrei, ramane de discutat pretul, daca nu iti comanzi tu altele.
          http://oi58.tinypic.com/295cvn5.jpg

Comment

Numai pot da edit, ma corectez, la w202 intre 35 si 38 ET-ul, insa cu jantele de 49 erai la limita si cu rotile drepte nu atingea, deci cred ca 4-5mm nu conteaza.

Daca doresti le incercam maine pe ale mele sa-ti faci o idee.
            http://oi58.tinypic.com/295cvn5.jpg

Comment

Salut GYUKY!! Chiar mi-ai fi de mare ajutor daca ne-am putea intalni!
              Te sun maine (am vazut ca ai nr. de telefon in descriere)!
              N-am mai rezistat si am testat jantele si pe spate si spre bucuria mea, sunt ok! Se potrivesc! Numai ca mi se pare ca o sa arate cam aiurea cu doua distatiere puse pe fata, avand in vedere ca le scoate putin in afara...Deci cred ca o sa am nevoie de 4 distantiere! In orice caz, important e sa le fac sa se potriveasca pe fata!

Lasa-mi, te rog, in privat, un interval orar in care te-as putea contacta!

Mersi mult de tot!!!!

Comment

Revin aici cu o nelămurire... Aveți idee cat de lungi ar trebui sa fie prezonele, daca as pune distanțiere de 20mm?

M-am întâlnit in cursul zilei de ieri cu colegul @GYUKY pentru a testa distanțierele de 13mm si pentru a ma lamuri si eu care e treaba de fapt cu ele, si m-a ajutat super mult! Un super om! Din păcate n-am avut noroc pentru ca distanțierele de 13mm sunt prea subtiri, si roata inca atingea de telescop!

Comment

Macar puteti sa-mi spuneti daca prezoanele de la alte tipuri de masini (Audi, BMW, VW) se potrivesc in butucul de la W124? (sper sa nu para idioata intrebarea)

Va intreb pentru ca eu nu mai inteleg nimic...Am observat ca la unele masini se folosesc prezoane M14x1.5, la altele M12x1.5!

N-am mai putut edita postul de mai sus...

Comment

M12 se refera la grosimea prezonului. De obicei cele care depasesc M12 sunt pentru SUV, dube, camioane!

De potrivit cu siguranta se potrivesc si de la alte modele!
                    Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.

W126 280SE
                    W123 280CE
                    W126 500SEC
                    W220 500L

'Mercedes Benz...The Best or Nothing'

Comment

Buna seara !

La W124 se folosesc M12x1.5, si dimensiunea asta vine de obicei cu hexagon de 17mm. Decat sa folosesti suruburi prea lungi, care se pot eventual forfeca daca nu-s facute din ce trebuie, poate ar trebui mai degraba sa mergi pe flanse mai groase, dar versiunea cu prindere proprie:

Flanse de prindere cu centrare.jpg

La Sprinter, suruburile de roata sunt de dimensiunea M14x1.5, si nu te ajuta cu nimic...

Legat de editarea posturilor, daca o faci in termen de 5 - 10 minute de le postarea initiala, o sa mearga. Sau astepti ceva timp, devii moderator si poti editqa ce/cum/cand vrei tu...

Dragos

Comment

Varianta lui Dragos este cea mai indicata.
                        M14 sunt si pe W140, dar nu te ajuta cu nimic.
                        Dimensiuni jante si anvelope, cam la ce Et ar trebui sa ajungi:
                        Attached Files
                        Last edited by tumar; 02-19-2015, 20:25 PM.
                        Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva.De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare.(Sigmund Freud)

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit!

Comment

Va multumesc enorm pentru informatii!!
                          Chiar acum am testat niste prezoane de la doua BMW-uri (seria 3 si seria 5) si se potrivesc! Filetul intr-adevar pare putin diferit, insa se infileteaza cum trebuie! La grosime erau la fel...ochiul meu neformat n-a vazut diferente! (acum sper sa nu fi fost si alea M12)

Flansele pe care o sa le iau sunt doua de 20mm si doua de 16mm, nu cu prindere proprie, ci doar cu inel de centrare (66.6mm). Prezoanele vin la pachet, si mai mult d-asta ma interesau aceste informatii...Au fost montate pe un Audi A4 Avant (la care, din cate am observat eu citind pe net, se folosesc prezoane M14x1.5).

Referitor la editarea postului, da, ai dreptate. Insa am preferat sa expun acest aspect, sa nu se considere post-hunting!

Va multumesc inca odata!! (o sa revin aici dupa ce cumpar distantierele respective si montez setul de jante, poate o sa fie si altora de ajutor)

Comment

BMW E46 si E60 au M12x1.5, deci ar fi OK treaba din acest punct de vedere. Audi A4 (B5, B6, B7, B8) are M14x1.5.

Nu cred ca cineva te-a vazut ca post hunter, ca daca din 2009 pana acum n-ai facut-o, acum e oricum tarziu, plus ca nu ti-ar aduce nici un avantaj...

Atentie la lungimea prezoanelor, totusi. Daca sunt prea lungi, au talentul de a atinge unde nu trebuie, mai ales pe spate. Ghici de unde stiu... Si dupa ce rezolvi situatia, poate pui si ceva poze cu RH-urile alea rare.

Dragos

Comment

@Heavy D.
                              In cazul asta nu e bine deloc...Am testat de la E39 si E46, si intr-adevar tot 12x1.5 au...Deci, am testat degeaba!
                              Trebuie sa caut niste prezoane de Audi. Maine sper sa si gasesc pe cineva...

Cat despre lungime, ai dreptate, am mai auzit cazuri! Oricum o sa verific cu atentie sa nu scoata sunete ciudate la invartirea rotii!

Astea sunt jantele:

rsz_img_20150217_162420.jpg rsz_as1_.jpg rsz_img_20150217_222228.jpg

@editupa
                              Prezoanele mai scurte, tind sa cred ca sunt pentru janta de tabla, iar cele mai lungi pentru aliaj... Eu am niste idiotenii de prezoane d-astea:

1041029.jpg

Spun idiotenii pentru ca mi s-a intamplat sa raman cu capul prezonului in cheia de roti...iar restul prezonului a ramas prins in butuc, cu tot cu roata! A trebuit sa topesc conul ca sa pot scoate roata! A fost chin la propriu!

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF