Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Releu ABS

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Releu ABS

Este vorba despre un W124 250d combi, de un an nu mai functiona ABS-ul, astazi m-am hotarat sa rezolv problema, am vorbit cu calegul "Jacob" caruia ii multumesc ptr sfaturi. Pentru inceput am schimbat cele doua sigurante de pe releul din spatele bateriei pentru ca erau arse dar becul era tot aprins, am schibat pe rand de pe o masina donatoare releele de pe pompa de ABS, si calculatorul de ABS din spatele bateriei, am curatat si am dat cu spray de contacte toate mufele care apartin de senzori ABS dar becul tot aprins. In final am schimbat releul cel cu sigurante din spatele bateriei, si am depistat ca el este de vina, dar releul de pe masina domatoare este diferit adica are numai o siguranta si are cu doi mai putin ca cel vechi. Cu releu nou ABS functioneaza bine, cand calc frana se simte ca pedala se ridica putin inapoi si tremera, intrebarea este daca influenteaza cu ceva ca releul este diferit, adica sa strice ceva pe la ABS.
    Attached Files

Daca merge...dai bataie inainte! o intrebare am,turometrul iti mergea?adica mai aveai si alte belele,pentru ca nici mie nu imi merge ABS ul,dar banuiesc ca e de la altceva...

Comment

Buna seara,in speranta ca ajut alti proprietari de MB relatez urmatoarele:
      dupa zile si ore petrecute in atelier fara tester am rezolvat problema cu ABS ul care trebuie verificat cap-coada incepand cu senzori roti fata ,senzor diferential sigurante si apoi daca toate sunt ok da ti un plus de la baterie prin pinul de plus din mufa releului de ABS(din spatele bateriei) catre calculatorul ABS si o tura la plimbare cu masina ,s ar putea sa aveti surprize asta fara a se stinge becul din bord..Din cate am citit pe aici releul cu pricina face figuri si e foarte scump DAR se poate repara la un electronist in 20 min si a costat 10 lei.O alta problema la masina era ca nu se tura in mers mai mult de 4000 rpm dar dupa ce am rezolvat ABS ul se tureaza pana in capat probabil era pe mod de avarie ECU din cauza franelor evident. Oricum rezolvand o problema am dat de alta care consta in faptul ca era sa mi rup mainile la felul cum tranteam capota spate pana am constatat ca incuietoarea de jos e kaput daca stie cineva ce pot sa i fac inafara de reglaj ca am incercat rog sa ma indrume.Multumesc.

Comment

Originally posted by ediskan89 View Post
        Daca merge...dai bataie inainte! o intrebare am,turometrul iti mergea?adica mai aveai si alte belele,pentru ca nici mie nu imi merge ABS ul,dar banuiesc ca e de la altceva...
        Nu, nu mergea nici turometrul, adica mergea cand vroia el, si atunci cand mergea, funtiona si abs. Acum turometrul numai merge deloc pentru ca am spart baia de ulei si nu am gasit alta care sa aiba gaura ptr turometru, in schimb ABS functioneaza fara probleme banuiesc ca a II a siguranta este de la turometru.

Comment

Working...
        X
        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF