Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Problema relanti 124 200CE 1994 16V

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problema relanti 124 200CE 1994 16V

    Va salut,
    Inca de cand am cumparat masina, MB 124 200CE 1994 16V, a avut o oscilatie la relanti numai atunci cand motorul trecea de 60-70 grade , deci numai la cald cand e rece motorul merge foarte bine. De atunci am schimbat la masina asa
    :filtre aer benzina noi , bujii noi NGK, bobine inductie noi, supapa regulatoare presiune noua (pierdea presiunea si pornea greu la cald plus baga benzina pe vacuum), curatat clapeta acceleratie, cablajul motor care era perforat tot.
    Astazi tot citind pe forum probleme asemanatoare cu a mea am mers cu masina la vestitul Mohamed din Giulesti care mi-a schimbat clapeta de acceleratie ,dar masina s-a incapatanat sa mearga bine, facea exact la fel ,cand a ajuns apa aproape de 80 a inceput sa oscileze relantiul.
    Mohamed a scos atunci o mufa de langa baterie iar de atunci surpriza motorul merge rotund, avand un mic diferend cu Mohamed , el insistand sa-i platesc clapeta (intelegandu-ne la inceput ca pretul clapetei e de 100 euro iar daca nu merge sa platesc manopera 80 lei), iar eu insistand sa-mi puna clapeta mea inapoi ,a ramas ca sa merg cu masina cu mufa scoasa si cu clapeta mea iar luni sa ne auzim la telefon.
    Masina merge bine cu mufa aceea scoasa ,iar cand o montez inapoi reincepe oscilatia relantiului.
    Intrebarea mea este de la ce este acea mufa ? si daca ar dauna cu ceva masinii mersul cu ea scoasa?

    Scuze de postul lung.
    Attached Files

  • #2
    Sonda lambda.

    Comment


    • #3
      De la sonda lambda sunt mufele ? Sau ar fi defectul de la sonda lambda?
      Apropo de sonda lambda , masina nu mai are catalizator , nu stiu cat dauneaza treaba asta.
      Si ar mai fi o problema pe care am uitat sa o mentinez in primul post si anume :
      Atunci cand se face frana de motor in treapta 3 sau 4 cam pe la 1800 rpm are niste smucituri ca si cum ar da in nas, in rest trage bine ,porneste bine de cand am schimbat supapa de presiune, atat la cald cat si la rece.

      Comment


      • #4
        Acum m-am uitat la traseul mufei si da ,este mufa de la sonda lambda . Ramane sa o schimb si pe asta si mai vedem dupa ce o mai fi .

        Comment


        • #5
          Sonda Lambda
          Sonda Lambda este un senzor amplasat pe tubulatura de evacuare, dupa galeria de evacuare si este conectat la ECU, care in esenta consta intr-un conductor de curent electric a carui intensitate variaza in functie de cantitatea de oxigen care traverseaza sonda. In interiorul acesteia exista un material ceramic poros, din dioxid de zirconiu (ZrO2). Intensitatea curentului prin placa de zirconiu variaza in functie de numarul de molecule de oxigen care traverseaza materialul ceramic. Deoarece sonda functioneaza optim doar la temperaturi mari, "la rece", pina cind gazele de esapament ating temperaturi de 4-500 oC, sonda este incalzita de o rezistenta din interiorul ei, dupa care caldura ii va fi furnizata chiar de temperatura gazelor de esapament.

          Autoturismele cu motorizari euro 3 si 4 au chiar 2 sonde, una amplasata inaintea catalizatorului pentru optimizarea amestecului aer/combustibil, si una dupa catalizator, pentru verificarea eficientei acestuia. Constructorii recomanda verificarea sondei la fiecare 30 000 de kilometri sau la fiecare doi-trei ani de functionare a masinii si schimbarea sondei in cazul cind apar probleme in functionarea acesteia.

          Sonda Lambda are rolul de a regla amestecul aer/combustibil - prin comanda asupra injectiei de benzina - astfel incit acest amestec sa fie convenabil regimului de moment al motorului. Daca sonda detecteaza prea mult oxigen in gazul evacuat, inseamna ca motorul merge cu un amestec prea sarac (in combustibil); prin urmare, este marita cantitatea de benzina. Daca, dimpotriva, este prea putin oxigen in evacuare, inseamna ca amestecul este prea bogat si ECU reduce cantitatea de benzina din admisie.

          Rolul unei sondei Lambda
          In principal sonda masoara in mod constant cantitatea de oxigen din gazele evacuate si trimite semnalul sub forma de voltaj catre unitatea de comanda a motorului. ECU (calculatorul central al masinii) foloseste semnalele primite de la sonda pentru a ajusta amestecul in vederea obtinerii amestecului ideal: 14,7kg aer cu 1kg benzina, pentru care asa-numitul factor Lambda este egal cu 1.
          Valorile de iesire ale senzorului variaza intre aproximativ 0.1V (amestec sarac) si 0.9 V(amestec bogat), variatia ideala fiind in jurul valorii de 0.45 V. Realizarea optima a amestecului asigura o eficienta si o durata de viata maxime ale catalizatorului. O sonda lambda uzata poate cauza un consum excesiv de benzina, emisii de noxe crescute, uzura excesiva a catalizatorului si scaderea performantei motorului.



          Caracteristica de tensiune a sondei de oxigen


          Necesitatea sondei Lambda - scurt istoric
          Pentru ca una din sursele majore de poluare o reprezinta gazele incomplet arse emise de motoare in atmosfera, constructorii au pus la punct sisteme de limitare a emisiilor poluante. Printre acestea se numara convertoarele catalitice (ceramice sau metalice), amplasate pe tubulatura de evacuare a vehiculelor si sondele de masurare a gazelor arse provenite din motor.

          Emisiile puternice de gaze de esapament apar atunci cind carburantul este incomplet ars, motorul este defectuos reglat, cind se porneste sau se opreste motorul sau la deplasarea cu viteza redusa. In urma cu cca. 25 de ani, in scopul reducerii efectului de poluare al autovehiculelor, constructorii auto au dezvoltat un senzor denumit sonda Lambda - care poate masura cantitatea de oxigen evacuat in urma procesului de ardere al motorului. Aceasta este localizata pe sistemul de evacuare al gazelor, inaintea convertorului catalitic la motorizarile Euro1/2 si inainte si dupa catalizator la motorizarile Euro 3/4. Sonda Lambda asigura sporirea eficientei catalizatorului, dar si emisii reduse de noxe in atmosfera. In sarcina maxima a motorului, de exemplu la viteza de virf, pentru a mentine viteza, sistemul este dezactivat pentru a preveni saracirea exagerata a amestecului.

          Defectarea sondei duce la functionarea anormala a motorului. La fel si defectiunile de etansarea admisiei de aer/circuitelor de reglaj vacuumatic - asa-numita admisie de aer fals' - induce in eroare sonda Lambda care da informatia ca amestecul este prea sarac. Prin urmare, electronica (ECU) va "pompa" mai multa benzina in cilindri (corespunzator cantitatii de aer aspirat in mod normal + cel fals) si motorul va functiona cu detonatii in evacuare, eventual se "ineaca". Dupa reglajul amestecului aer-combustibil necesar unei arderi cit mai bune, gazele evacuate ajung in asa-numitul "catalizator" unde, intr-adevar, gazele se oxideaza la contactul cu platina si celelalte materiale de reactie. Functionarea defecta a unui motor cu o sonda de O2 (Lambda) defecta determina utilizarea de amestecuri bogate, rezultand un consum marit de benzina, deteriorarea in scurt timp a catalizatorului si uzura prematura a motorului, provocata de excesul de benzina care ajunge in baia de ulei. Prin folosirea unui astfel de echipament se poate ajunge la o reducere a emisiilor de pina la 90%.

          Tipuri de sonde Lambda
          Exista cinci tipuri de sonde lambda fundamental diferite. În cazul fiecarui tip, sonda variaza în ceea ce priveste designul elementului din ceramica, elementului de încalzire si tubului de protectie, toate acestea afectând functionarea sondei:

          1.Sonda lambda neîncălzită
          Acesta a fost primul design de sondă lambda, Bosch producându-l din anul 1976. Se utilizează un element ceramic cu bioxid de zirconiu pentru a genera tensiune într-un mediu cu un conţinut ridicat de gaz (oxigen insuficient).
          2.Sonda lambda încălzită
          A fost lansată de Bosch în anul 1982 şi funcţionează în acelaşi mod ca sonda neîncălzită, însă în interiorul manşonului se află un element de încălzire special, care aduce senzorul la temperatura de funcţionare în aproximativ 30-60 de secunde.
          3.Sonda Planară
          A fost lansată de Bosch în anul 1997 şi utilizează tehnologie senzorială din ceramică cu bioxid de zirconiu, însă este amplasat într-o formă mai compactă şi mai plată (de aici şi denumirea).
          4.Sonda planară de bandă largă
          Este cel mai nou design de senzor de oxigen şi oferă exactitatea sporită necesară pentru a întruni cele mai recente cerinţe privind emisiile. Se utilizează un element ceramic planar cu bioxid de zirconiu, astfel încât se încălzesc mult mai rapid decât alte tipuri de senzori, reducând emisiile în cazul pornirii la rece. Suplimentar, senzorii sunt utilizaţi la motoarele recent dezvoltate cu injecţie directă de carburant.
          5.Sonda lambda cu titan
          Aceşti senzori utilizează un tip diferit de tehnologie pentru detectarea oxigenului şi, în loc de a genera un semnal de tensiune care se modifică odată cu raportul aer/carburant, se modifică rezistenţa senzorului. Aceşti senzori sunt utilizaţi pe mai puţin de 0,5 % din autovehiculele dotate cu sonda lambda.
          Defectarea sondei Lambda
          Din păcate, simptomele unui senzor lent sau defect nu sunt întotdeauna evidente si masurabile. Printre simptomele sondelor lambda defecte sunt:

          •Eşec la testul emisiilor (caracteristic, o concentraţie mare de CO şi/sau HC)
          •Catalizator deteriorat (cauzat de o concentraţie mare de carburant)
          •Consum crescut de carburant (cauzat de o concentraţie mare de carburant)
          •Motorul funcţionează neregulat
          Sonda lambda se poate defecta prematur dacă este contaminată cu fosfor rezultat din consumul excesiv de ulei, silicon din scurgerile sistemului de răcire, utilizarea produselor de etanşare din silicon în motor şi unii aditivi pentru carburant. Chiar şi o cantitate redusă de benzină slab rafinată poate defecta o sondă lambda. Factorii de mediu, precum stropii de pe şosea, sarea, uleiul şi murdăria pot cauza defectarea senzorului, ca şi şocurile termice, tensiunea mecanică sau manevrarea incorectă.

          Testarea nu este complicată dar se face obligatoriu în service şi de către personal calificat. O sondă defectă poate fi detectată rapid şi uşor cu un volt-ohm-metru digital, dar una lentă poate fi diagnosticată numai cu un osciloscop sau un scopmetru profesional.

          In ilustratiile de mai jos sunt evidentiate cele mai intalnite efecte ale contaminarii sondelor Lambda cu diferite fluide:

          A – Contaminare cu lichid de racire

          Lichidul de racire prezent in galeria de evacuare va ataca elementul activ. Cea mai intalnita cauza se identifica a fi o garnitura de chiulasa defecta sau o chiulasa fisurata.
          B – Amestec foarte bogat

          Amestecul bogat cauzeaza depunerea unei pulberi foarte fine de culoare neagra ce este in principal compusa din hidrocarburi nearse. Amestecul bogat este o consecinta a defectarii sistemului de alimentare cu combustibil.
          C – Contaminare ulei

          Uleiul va favoriza depunerea unui strat zgrunturos si maroniu pe suprafata elementului activ. Cauzele unui consum ridicat de combustibil pot fi segmenti uzati, ghiduri de supape uzate sau alte astfel de probleme.
          D – Contaminare fluide siliconate

          Ramaste ale fluizilor siliconati odata ajunsi pe suprafata activa o distrug rapid. Se recomanda ca la montare sa se evite aceasta contaminare.
          Sonde lambda universale
          Bosch a creat pe piaţa specifică un program pentru sonde lambda universale. Acestea îndeplinesc cerinţele de funcţionare OE (Original Equipment) şi au un sistem patentat de conectori, ce facilitează instalarea. Acest sistem de conectori s-a dovedit a fi etanş, protector împotriva contaminării şi rezistent la efectele temperaturilor extreme şi ale vibraţiilor motorului.

          ÃŽn prezent, producatori precum Bosch si NGK pun la dispoziţie diferite tipuri de sonde lambda universale, pentru a oferi performanţe cât mai apropiate de cele ale sondelor din prima dotare.

          Inlocuirea unei sonde Lambda defecte
          Conform unui studiu realizat în anul 1996, sondele lambda uzate sunt “singura sursă importantă de emisii excesive în cazul autovehiculelor cu injecţie de carburant”. Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA (EPA) şi Comisia din California pentru Resur-sele Aerului (CARB) au descoperit că înlocuirea sondei lambda era necesară la 42%-58% din numărul total de autovehicule care emiteau cantităţi mari de hidrocarburi sau monoxid de carbon.

          Testarea sondelor lambda conform procedurilor de service ale producătorilor de autovehicule şi înlocuirea unei sonde lambda lente sau uzate poate economisi între 10 % şi 15% mai mult carburant şi se amortizează într-un an numai din economisirea carburantului, în timp ce emisiile autovehiculului sunt coborâte la nivelul corespunzător. De asemenea, poate reduce posibilitatea ca o concentraţie mare de carburant să deterioreze catalizatorul autovehiculului.

          Comment


          • #6
            Nici o veste cu remedierea problemei?

            Comment


            • #7
              Deocamdata nu s-a remediat problema , am cumparat sonda lambda noua si tot degeaba la fel face ,cu mufa de la sonda scoasa merge perfect.

              Comment


              • #8
                Originally posted by c_costel View Post
                Deocamdata nu s-a remediat problema , am cumparat sonda lambda noua si tot degeaba la fel face ,cu mufa de la sonda scoasa merge perfect.
                Cred ca daca nu ai rezolvat doar cu inlocuirea sondei lambda, este catalizatorul, care nu mai lucreaza, defapt nu mai ai aceiasi presiune pe evacuare, care sa poata face sonda lambda sa citeasca corect valorile gazelor arse si ptr a transmita la ECU date exacte ptr a omogeniza amastecul carbutant/aer la nivel optim. este doar o parere, apropo, ai cumva si un consum de carburant mai mare decat de obicei?

                Comment


                • #9
                  Catalizatorul l-a scos fostul proprietar , deci nu mai are catalizator . Iar consumul acum in zilele astea in Bucuresti merg cam 120 km cu benzina de 100 ron, cam 14-15% numai in oras.

                  Comment


                  • #10
                    SAl,o poti lasa asa,cu sonda lambda scoasa,Ecu are presetat niste parametri optimi la care functioneaza si in lispa sondei,ECU nu stie daca ai scos sonda,iar daca stie si-a setat el parametri optimi pentru functionare,poate un mic consum de benzina si asta e,sau pune-i catalizatorul si vezi ce zice la o diagnoza
                    Last edited by unmillion; 03-27-2012, 04:38 AM.
                    he best or nothing

                    Comment


                    • #11
                      supapa regulatoare presiune

                      Buna dimineata

                      Si eu am 200 CE 16;citeodata masina porneste mai greu;imi poti spune de unde ai cumparat "supapa regulatoare presiune" si la ce pret ?

                      Multumesc

                      Dan Carstea

                      Comment


                      • #12
                        Nu stiu daca este acelasi defect si la tine , eu am schimbat-o mai mult pt ca baga benzina pe vacuum si asa am impuscat 2 iepuri deodata , am cumparat-o de la un magazin de piese si a costat 140 lei Meat &Doria.

                        Comment

                        Working...
                        X
                        Logan | Dacia Logan |Anulare DPF