Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Are legatura senzorul de temperatura exterioara cu clima automata?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Are legatura senzorul de temperatura exterioara cu clima automata?

Doresc sa dau drumul la reparatia climei automate de pe masina (nu mai functiona din cauza clasicei dizelizari fara montarea compresorului). Ideea este ca tot in urma dizelizarii s-a schimbat si bordul cu unul de diesel care nu avea afisaj digital pt temperatura exterioara deci nu stiu daca in momentul asta functioneaza sau nu acel senzor si ma tem ca mie sa nu-mi poata functiona cum trebuie clima automata din cauza acestui senzor. Saptamana viitoare o duc la un service de clima si vreau sa fiu pregatit duhovniceste in cazul in care trebuie sa pun in functiune si acea instalatie a afisajului pt temp. exterioara.

Pe scurt intrebarea mea este cea din titlu si bineinteles daca funtioneaza optim clima automata daca nu functioneaza acel senzor de temperatura exterioara.

Senzorul de temperatură exterioară nu are nicio legătură cu clima. Este o "instalaţie" de sine stătătoare. Are un senzor, de obicei ascuns undeva unde nu este perturbat de nimic, spre a "citi" corect temperatura de afară. Acest senzor trimite semnalul la unitatea din bord, care îţi afişează pe display.
    Attached Files
    Lord W126 500SE -> 2.5D
    Lady W123 230C -> 240D
    W124 -> 200D
    W208 CLK200 -> 2.0

W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
    Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
    Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

Comment

De regula, senzorul de temp. exterioara este situat in zona adiacenta numarului de inmatriculare (fata masinii, desigur). Nu are nimic de-a face cu klimaanlage manuell/automatik, asa dupa cum a precizat si colegul Levi.
      Dvs. nu aveti insa ansamblul geber(senzorul exterior) / LCD anzeige(afisajul din bord).
      Daca va propuneti reparatia/implantul climei, aveti in vedere si cei 2 senzori aferenti si anume, cel exterior (amplasat desupra filtrului de polen) si cel interior (amplasat in partea superioara a habitaclului, zona plafonierei; atentie la starea de curatenie a acestuia din urma, are 5 fante subtiri care au obiceiul sa se incarce de praf alterand astfel masurarea temperaturii ambientale din habitaclu ce va propuneti s-o mentineti constanta, ca de-aia ii zice klimaanlage automatik).
      Succes mult!

Comment

Intrebarea mea ar fi daca este dotat cu filtru de polen sistemul meu de climatizare avand in vedere anul de productie '91. Stiam ca s-a pus doar pe seria a III-a de 124 acest filtru. Pozitionarea lui este in partea dreapta sub panoul de la picioarele pasagerului?

Mie mi se pare ca functioneaza bine cei 2 senzori pentru ca si asa fara compresor aud cum ventilatorul spre exemplu oscileaza in turatie in functie de cum e temperatura in masina. Cand deja ajunge la temperatura setata aproape ca nu mai merge de loc.

Va multumesc pentru raspunsurile de pana acum. Fara aceste lamuriri eram tentat sa merg la unu care imi cerea dublu ca sa imi faca instalatia de clima. Omu stia masina, dar incerca sa ma ia de prost si sa-mi explice ce avioane trebuie el sa faca sa puna in functiune clima.

Comment

De fapt, masina Dvs. a fost de care benzinar???
          Filtrul de polen, de regula, este instalat intre firewall si parbriz, oricum in partea superioara. In cazul meu, intre turbina aerotermei si ansamblul stergatorului de parbriz.
          Sigur, accesarea si dispunerea innerraumfilter-ului depinde de la un fabricant la altul, dar OPEL sau FORD nu-l au pozitionat in nici un caz in partea dreapta, sub picioarele pasagerului.
          Sub panoul pasagerului din dreapta stiu ca, la W126, este un calculator + mufa si cablul aferent Lambdasonde-i.

Comment

Sa inteleg ca trebuie sa demontez grilajele de sub parbriz si acolo o sa dau de filtrul de polen ca nu am inteles exact la 124 unde este pozitionat acesta din descrierea ta.

Masina a fost 300E si este 250D actualmente.

Comment

Exact! Grilajele de sub parbriz, cele doua chedere mari, sunt doua suruburi de bronz, cap cruce, care tind sa fie destul de rebele, 2 suruburi de fixare prin firewall (partea dinspre motor, cu ceva burete pe ea, din plastic de culoare neagra), restul 4 + 4 + 2 holsuruburi usor de desfacut si 2 cleme din plastic alb...atentie cum tragi de ele insa!!!
              Exact sub stergator sunt (in cazul meu) aceste 2 buc. filtre de polen. Daca le ai acolo, poate n-ar fi rau sa iei in calcul inlocuirea cu un aktiv kohlen innerraumfilter, adica un filtru activ de carbune.
              La montare, grija la chederul din partea inferioara a parbrizului cum il pui pe pozitie ca sa nu-ti intre carcalaci/frunze/praf/noroi, etc.
              Cele 2 felii ale fitrului de polen intra usor in locasele lor, intai cel de sus, apoi cel de jos, scrie pe ele care de unde sunt si au si-o catare, n-ai cum s-o ratezi. La fel, atentie la clema de fixare a feliei "de jos" asa-zis, ca e tot de plastic si trebuie lucrat cu mare rabdare si atentie.
              Daca vrei sa lucrezi si mai organizat, atunci sa ai pe langa tine si ceva PURFIX de buna calitate, banda subtire, pentru ca, la demontarea acelor gratare de plastic negru, buretelul original din fabrica va fi doar o trista amintire...si de acolo vor urma ne-etanseitati + mirosuri bagate in habitaclu.
              In prezent, cand iti umple instalatia cu R134a si cu substanta de contrast specifica, mai exista si posibilitatea adaugarii unui odorizant...dar probabil ca stii deja.

Comment

Va multumesc pt ajutor. Vineri o duc la firma care se ocupa de instalatii de clima.Va tin la curent .

Comment

Originally posted by Levi View Post
                  Senzorul de temperatură exterioară nu are nicio legătură cu clima. Este o "instalaţie" de sine stătătoare. Are un senzor, de obicei ascuns undeva unde nu este perturbat de nimic, spre a "citi" corect temperatura de afară. Acest senzor trimite semnalul la unitatea din bord, care îţi afişează pe display.
                  Salutare! Ma poate cineva ajuta cu un cod pentru senzorul de temperatura exterioara sau sa-mi vanda unul bun.MB W124 230E 1989.Multumesc.
                  CJ-20-AMN.

Comment

Originally posted by pintea paul View Post
                    Salutare! Ma poate cineva ajuta cu un cod pentru senzorul de temperatura exterioara sau sa-mi vanda unul bun.MB W124 230E 1989.Multumesc.
                    Senzor - A 001 542 26 18 - cca. 320 lei
                    Cabluri - A 124 540 91 10 - cca. 270 lei şi A 124 540 92 10 - cca. 230 lei
                    Displayul din bord - A 000 542 71 27 - cca. 2.360 lei
                    Restul (şurubele, şaibe, cleme) nu au importanţă, de aceea nici nu le-am trecut.
                    Baftă !
                    Lord W126 500SE -> 2.5D
                    Lady W123 230C -> 240D
                    W124 -> 200D
                    W208 CLK200 -> 2.0

W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
                    Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
                    Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

Comment

:
                      Originally posted by Levi View Post
                      Senzor - A 001 542 26 18 - cca. 320 lei
                      Cabluri - A 124 540 91 10 - cca. 270 lei şi A 124 540 92 10 - cca. 230 lei
                      Displayul din bord - A 000 542 71 27 - cca. 2.360 lei
                      Restul (şurubele, şaibe, cleme) nu au importanţă, de aceea nici nu le-am trecut.
                      Baftă !
                      Multumesc frumos!
                      CJ-20-AMN.

Comment

Working...
                      X
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF