Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Achizitionare W123 - sfaturi

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Achizitionare W123 - sfaturi

    Bună seara dragi pasionați de Mercedes-Benz.Numele meu e Tudor și ...

    De cînd eram mic țin minte că nutream o dragoste ascunsă pentru un anumit model de „merțan” - cum numeam eu pe atunci acele mașini rare și superbe -adică W123.Pe vremea aia nu știam eu cum se numește exact,ce motor are,dotări.Atîta ziceam:COBRA.

    Anii au trecut,dar sentimentele mele nu au dispărut ci,din contră,au devenit mai intense.Soarta a făcut să mă fi născut în 1993,deci nu am înca „plasticul roz”.Vara asta voi munci vreo două luni,pentru o remunerație cumulată de 300E(poate 400E cel mult).Eu am mai strîns cam 300E într-un cont pentru pasiuni...am început cu PC-urile,iar acum fotografiei tind să îi aloc o bună parte din buget.

    Am căutat puțin pe net și am găsit în Timișoara mașina ale cărei poze le voi pune mai jos,spre a le vedea și voi.Prețul cerut este de 400E negociabil,deci sper s-o iau cu vreo 300E.Ideea e alta: oare merită?În opinia mea,chiar arată bine mașinuța,are masca întreagă,din ce văd în poze și tapițeria e OK deci ar fi numai bună de cumpărat.

    Știu doar ca e diesel,cutie manuală și are 300.000km.

    După cum v-am promis,imaginile:
    Poza1.JPGPoza2.JPGPoza3.JPGPoza4.JPGPoza5.JPG
    Test drive it as if you would drive test it.

  • #2
    Salut,
    La prima "strigare" masina nu arata rau si pana la urma 400 Euro e un pret bun avand in vedere amanuntele care fac diferenta intre w123 si o coaja de dacie sa zicem. Se mai povestea intr-un thread ca ar trebui verificata de rugina. Ridica toate covorasele, poate de pilda sa ploua in masina si atunci acolo vei regasi rugina si umezeala; verifica pragurile (vezi sa nu te insele ornamentele) suspensiile ar fi bine de verificat macar manual; motorul: verifica situatia compresiei (cauta pe forum) si vezi cat si cum se incalzeste (tot pe forum o sa gasesti ca temperatura trebuie sa stea la 80 de grade - care de fapt e si parerea mea; eu m-am certat cu un vecin care imi spunea ca stand cu masina pe loc cu motorul functionand e normal ca temperatura sa creasca peste alea 80 de grade ca poate merge si la 90-95)

    Comment


    • #3
      Acum caut si eu un w123 , si chiar vazusem unul.Eram gata-gata sa ma deplasez pana la Bucuresti pentru a cumpara.Nu parea rau ca si rugina iar motorul zicea ca merge ok.Am primit mai multe poze , m-am uitat peste tot , totul ok.Insa , cand am cerut seria de sasiu au aparut problemele.Masina fusese benzina cu cutie automata , iar omuletzul mi-a dat serie de 200d manuala .Astfel mi-am dat seama ca seria de sasiu a fost mutata odata cu motorul pe caroseria de benzina.Deci mare atentie la serii , eu am fost avertizat in aceasta privinta , asta deoarece atunci cand vrei sa o treci pe numele tau se face autentificarea la RAR.Pentru compresie ,in timpul functionarii motorului , scoate capacul de la umplere ulei , si vezi daca arunca ulei.Daca arunca , motorul nu are compresie.De rugina verifica si contraaripile si locasul rotii de rezerva.Contraaripile pot pune probleme foarte mari in caz de rugina .

      Comment


      • #4
        @mitzaursu : Mulțumesc,într-adevăr 400E nu e mult și am precizat că pentru început aș mai avea 300E „de băgat” în ea.Sînt conștient că o mașină de 35 de ani nu poate fi perfectă,dar asta e singura pe care mi-o pot permite eu,din munca mea,acum.Ideea e că vreau să o restaurez complet pînă îmi iau permisul.Așa de la părinți am un Renault Laguna ph1,care și ăla e super,după ce mergi cu o mașină mai veche dar întreținută îți dai seama cît de bune erau automobilele acum 10-15-20-n ani.Fără prea multe plastice,piele din belșug,metal așișderea,electronică minimă,etc.Dacă îmi ies planurile,voi putea zice că prima mea MAȘINĂ a fost un Mercedes-Benz ...
        @grigorean:Mulțumesc de sfaturi,chestia cu seria n-o știam. Chiar ieri am văzut un W123 în Iași,de culoare verde(ca ăla din filmele cu război)...absolut SUPERB.
        Test drive it as if you would drive test it.

        Comment


        • #5
          Salut,

          Parerea mea este sa o iei, dar mergi cu cineva cine are permis, daca masina merge ok adica sa nu huruie transmisia si binenteles motorul sa fie in stare acceptabila iao!, arata bine in poze, acum daca mai bate o bucsa asta e la urma urmei sunt 400E negociabil ..

          Comment


          • #6
            Am să-l întreb pe proprietar de seria aia,după care mai negociem.Îi zic că vin tocmai de la Iași,așa că-i dau 300E.Dacă nu vrea,atunci 350.400 nu dau sigur,sigur.

            Vreau să mă întorc cu ea mergînd,deci bineînțeles că iau pe cineva cu permis după mine.

            Ar mai fi ceva după care să mă uit?Am băgat la cap rugină,serie,compresie,transmisia...
            Test drive it as if you would drive test it.

            Comment


            • #7
              Ma bucur cand vad ca sunt tot mai multi tinerei ca mine pasionati de acest model. Eu zic sincer sa mai astepti putin cu masina pana iti vei lua carnetul pentru a conduce masina si pentru a vedea daca iti place masina efectiv. Si mie mi-a cumparat taicameu un W123 200D cu 700 de euro si avea o gramada de defecte, practic doar tablaria era buna pe ea: motorul nu avea compresie desi nu afuma si avea putere in el, interiorul jegos, uruit in diferential, ambreiaj varza, bateau toti dracii in ea. Eu am vazut-o si mi-a placut, el a condus-o si desi este sofer profesionist si toata viata lui a fost sofer a omis toate aceste lucruri. Acum imi pare rau cand vad ca tot investesc, investesc si nu reusesc sa ajung la un amin cu ea.

              Intr-adevar sa o demontezi toata pana la ultimul surub este o treaba buna, dar la bugetul tau de 300 de euro pentru reparatii nu prea poti face multe. Nici vopseaua nu iti ajunge sa ti-o cumperi daramite manopera sau alte componente de care vei avea nevoie.

              Comment


              • #8
                Poate ați avut voi ghinion cu ea,cine știe...

                Eu o să vorbesc cu proprietarul,îl întreb de una de alta să nu bat drumul degeaba pînă la Timișoara și vedem.Dacă n-ajung banii,scoatem reno-ul la vînzare.
                Test drive it as if you would drive test it.

                Comment


                • #9
                  Se poate spune si asta, dar eu as pune mai degraba accent pe faptul ca la noi in tara la 100 de cobre poate gasesti 2-3 care sa fie in stare buna si care sa nu fi fost puse de un pietzar la carat lebenitza si care sa merite investit in ele. Multi au crezut ca aceste masini sunt ca si utilajele agricole sau ca si masinile nationale: bagi ulei de dacie in ele si mergi cu el pana pica. Nu tu filtre schimbate, nu tu ulei in cutie/grup schimbat, nu tu ulei in pompa servo schimbat, nu tu centrat roti sau echilibrat directie, nu tu spalat sau desfundat scurgerile.

                  Daca totusi tii neaprat sa o cumperi iti dau sfatul care l-am dat si altora: in secunda 2, daca vizual te multumeste, mergi cu ea si ii masori compresia la un service ales de tine si nu de vanzator. 400 euro nu sunt bani multi si nu poti sa ai pretentii, dar de ce sa dai 400 euro acum si peste catva timp sa mai dai 300 pe un motor cand poti sa-ti iei una din start cu motorul ok si nu mai dai bani la RAR si nu-ti mai faci nervi si stres pentru ca se poate ca motorul cumparat sa nu fie nici el in mintile lui.

                  Comment


                  • #10
                    Merg eu la făcut compresia dar...unde?Eu nu cunosc Timișoara deloc,n-am fost în viața mea acolo.Aleg un servis la nimereală(fără mișto).
                    Test drive it as if you would drive test it.

                    Comment


                    • #11
                      Sunt colegi pe forum care te pot indruma. Orvo e primul care imi vine in minte din zona.

                      Comment


                      • #12
                        Salut!Sa zicem..o scoti in 300,mai ai disponibili inca 300e.Nu o sa faci nimic cu banii astia.O vopsea te costa cel putin 1000 e(mana de lucru buna,ca asa gasesti si cu 1000 lei+vopseaua care o iei separat).Oricum o dai nu o sa faci nimic,tinand cont ca vrei sa o restaurezi si nu ai un buget asa mare.Nu vreau sa te descurajez dar o sa bagi bani in ea mereu si tot nu o sa fie OK!Asa ca gandeste de 1000 de ori inainte sa de bagi in ceva..nu cred ca ai vrea sa muncesti numai pentru masina...Pana iei permisul strange sa se faca gramada mare si atunci cumpara ceva bun!Stii cum se zice..''sunt prea sarac sa imi iau lucruri ieftine''.Succes in ce vrei sa faci..dar gandeste bine!!!

                        Comment


                        • #13
                          Mie mașina asta mi se pare că arată bine,iar daca ar și funcționa bine atunci e super.Să zicem că bag banii doar în consumabile și după majorat sau cumva o vopsesc complet.Dacă merge OK,atunci cu siguranță o iau.Cum zice francezu',it's a bargain...

                          LE:Nu-mi permit să înmatriculez în Romînia una din Germania,că aș mai aștepta...dar mașină înmatriculată și în banii ăștia nu prea vezi.
                          Test drive it as if you would drive test it.

                          Comment


                          • #14
                            Domnu glaser... cobra matale se afla mai aproape decat crezi. Eu m-am intalnit acum 3 zile cu un tip care are o cobra frumusica in Galata pe strada Cicoarei. Daca doresti cauta-ma si mergem la om acasa sa vedem ce e de capul ei. El vroia 20 de mil pe ea dar sunt sigur ca daca ii punem 12-13 mil in mana pupa si mana. La prima vedere mie mi-a placut. E verde si are motor 2.4D. Te salut si daca doresti..ca sa nu ai bataie de cap ar fi ok sa dam o tura pe aci pe aproape sa vedem ce fier are.
                            `87 W126 EX 420 SE - NOW 250D + WEBASTO - GENERALUL - sold

                            now - bicicleta !

                            0744 239 949

                            WEB
                            http://garajautodiag.blogspot.com

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by sovieticool View Post
                              Domnu glaser... cobra matale se afla mai aproape decat crezi. Eu m-am intalnit acum 3 zile cu un tip care are o cobra frumusica in Galata pe strada Cicoarei. Daca doresti cauta-ma si mergem la om acasa sa vedem ce e de capul ei. El vroia 20 de mil pe ea dar sunt sigur ca daca ii punem 12-13 mil in mana pupa si mana. La prima vedere mie mi-a placut. E verde si are motor 2.4D. Te salut si daca doresti..ca sa nu ai bataie de cap ar fi ok sa dam o tura pe aci pe aproape sa vedem ce fier are.
                              Unde unde?
                              Fii mai clar ca ma intereseaza.Mai are ceva bun pe ea?

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF