Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sfaturi w123

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sfaturi w123

La multi ani.

Am primit o oferta care mie cel putin mi-a starnit interesul. Cu cine am facut revelionul unul din baieti cica are un w123 200D de vanzare a zis ca mi-o da si pe degeaba doar sa o iau a zis ca masina e buna doar la interior ar mai trebuii lucrat putin. cica o vinde caci masina e pe numele unei fundatii si cica rca e cam 500 600 de lei si impozit vreo 200 de lei... dar daca bine stiu eu parca din 2008 nu se mareste impozitul? ce ma sfatuiti?

Sa te informezi bine inainte sa dai banii,eventual daca o iei sa fie pe pret de piese si bonus sa poti merge cu ea,altfel spus daca din n motive nu mai poti sa circuli,macar o desfaci sau o dai ptr piese...

Comment

Dar daca e pe persoana juridica.... nu platesti taxe mult mai mari? oare nu o pot transcrie pe numele meu? tipu zice ca nu se poate transcrie... eu nu dau 1000 de lei pe an pe asigurare si impozit. sau nu e chiar asa de mult?

Comment

daca masina a fost inmatriculata pe fundatie, poate fi inscrisa pe persoana fizica dupa 5 ani, asta va spun sigur (ex: inscrisa pe fundatie in anul 2000 in 2005 poate fi inscrisa pe persoana fizica). Pentru fundatii (care sunt considerate organizatii non profit ) taxa de prima inmatriculare este simbolica sau zero, iar impozit eu stiam ca nu se plateste, dar poate ca ma insel.
        DAR ca sa o inmatriculezi trebuie sa gasesti fundatia (daca mai exista), sa o radieze, sa faci contract de vanzare-cumparare. Pt ca cele mai multe fundatii se infiinteaza peste noapte aduc 50 de masini de afara (fara sa plateasca taxe vamale sau alte taxe), isi pun un procent frumos la masini si apoi dispar ca si fundatii, iar acele masini nu mai poti circula cu ele, sau circuli asa cu masina dar proprietarul este "mort" si platesti in continuare asigurare, itp si impozit. Deci vezi ce-i cu actele si apoi ia masina

Comment

daca fundatia exista iti poate face donatie si o poti transcrie pe numele tau in cazul in care nu au aia datorii... ideal este dupa parerea mea sa iti faci itp si asigurare si sa mergi relaxat pe numele alora singura conditie este sa fie talonul model nou adik nu dala gri k altfel se considera radiata si nu poti circula cu ea. interioare de cobra se mai gasesc iar daca masina in rest este rezonabila si la un pret corect dc nu ?

numai bine

Comment

Tipu` are dreptate, eu am platit pe 2007 aprox 900 si ceva de roni toate taxele(rca, taxa drum, impozit). Dupa 5 ani se poate trece pe persoana fizica, dar cum spune un antevorbitor .. sa nu faci vanatoare de cai mortzi si fndatzii fantoma

Comment

Interesant

Deci spuneti ca tot nu trece de 1000de lei? asta e destul de ieftin ziceti voi.. deci spuneti ca merita...? baiatul care tine acum masina o intretine de exact 2 ani deci masina e de mult adusa in tara... mai tarziu sa vad cu stau cu banii si timpul trebuie sa trag o fuga la Bucuresti sa vad cum se prezinta lucrurile... dar as fi foarte incantat ca prima mea masina sa fie Mercedes-Benz ar fi minunat.

Comment

Daca nu o poti transcrie pe tine uit-o, la primul control ai sanse mari sa-ti ridice talonul pentru neperfectarea actelor de schimbare de proprietar, si ce faci ?
                .. ________ ..
                o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
                (Oo\==/oO)
                ..U...............U.
                Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
                http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

Originally posted by orca View Post
                  Daca nu o poti transcrie pe tine uit-o, la primul control ai sanse mari sa-ti ridice talonul pentru neperfectarea actelor de schimbare de proprietar, si ce faci ?
                  ce faci? te faci ca ai uitat actele acasa-talonu', asigurarea si rovigneta le lipesti pe parbriz asa ca se vad ca ar fi valabile, primesti o amenda (nu stiu cat de substantiala) dar macar ramai cu actele. Si pe urma nu cred ca e chiar asa ghinionist sa primesca amenzi in fiecare zi. Problema se pune in caz de accident. Atunci nu prea mai ai scapare.
                  mda ... m-a cam luat gura si valul ... daca nu ai actele nu inseamna ca nu te poate verifica domnu' politist. Deci daca el vrea, nu scapi. Mii de scuze pentru informatiile "eronate".
                  Last edited by mitzaursu; 06-30-2008, 06:21 AM. Reason: gresala

Comment

Originally posted by mitzaursu View Post
                    ce faci? te faci ca ai uitat actele acasa-talonu'
                    Cam 3oo de roni ... daca n-ai talonu`

Comment

In legatura cu schimbatul actelor cu fundatia: se poate face, cu conditia ca masina sa fi fost pe fundatie un numar de ani (cred ca 5 sau 6). daca nu intelege-te sa iti dea hartie cum ca ai dreptul sa conduci masina fundatiei si ai rezolvat problema.

Pentru motoru de 300 RCA-u e 480 (eu am facut la asitrans), asa ca la 200 ma astept sa fie mult mai putin nicidecum 500 - 600 cum ai zis. Impozitu e un mizilic, sub 2000 cm3 (un meleon si ceva pe an maximum).

Despre schimbarea motoarelor zic sa o lasi balta. Motoru de 200 combinat cu tabla si suspensia de w123 e excelent pentru colonia noastra din sudestul europei si pentru rahatu de sistem de taxe debitat de niste cretini notorii. Ori foloseste-l asa cum e ori lasa-l cuiva care sa il merite.

Comment

Working...
                      X
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF