Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Ajutor!!!

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ajutor!!!

Salut baieti. Sunt nou pe aici. Am inceput restaurarea unei cobre acum cateva zile si am ajuns la parte cu schimbatu arcurilor pe spate.Cine ma poate sfatui cum sa dau jos arcurile dar si tampoanele de la motor.Cam asa arata masina in momentul de fata in cateva zile va face cunostinta cu tinichigiu si voi mai pune poze pe parcus.....
    Attached Files

Arcurile pe spate, e relativ simplu.... dai jos bancheta , desfaci suruburile la telescoape de acolo de dupa capacele alea albe rotunde si apoi ridici masina suspendata de tot de spate si stanga si dreapta, desfaci telescoapele de jos de la brat, le scoti si apoi desfaci alea 4 suruburi ce tin grupul sus in sasiu (cu cheie de 13).Ai grija ca grupul va cadea cam 20 de cm... Dupa teoretic arcurile ar trebui sa iasa cu mana... celelalte daca sunt mai lungi..le fortezi cu un levier, dupa ce sunt asezate la locul lor, vezi acolo jos in brat ca are locul lui arcul... lasi masina pe rotile ei, pui un cric hidraulic sau cva si iti ridici si prinzi grupul la loc.. apoi telescoapele, bancheta si gata... Dar dc vrei sa inlocuiesti arcurile??? pe fata ai nevoie de o presa de arcuri care sa o bagi prin gaura aia de sus de la aripile interioare iar la tampoanele de la motor normal erau hexagoane de 6 cu care desfaci pe dedesupt te uiti unde ar trebui sa cada suruburile in drept cu jugul de la motor unde se prind cele doua tampoane... sus park cheie de 13....

Comment

Pai am unul de model break si unu de model coupe si sta stramba de spate........Am arcurile noi cumparate de ceva timp si am asteptat momentul sa o duc la facut ca sa le schimb.Multumesc de ajutor.Daca mai aveti sfaturi pentru o buna reconditonare completa va rog veniti cu sfaturi.

Comment

logic ca sta stramba chestia e la arcuri sa se potriveasca cuorile la vopsea pe ele si inaltimea, eu asa le caut perechea ca am vreo 15-20 ) au unele cu rosu si alb alea parca sunt mai tari iar altele au rosu alb verde altele cu albastru , nici nu stiu ce inseamna dar ti-am zis, verific culoarea si inaltimea sa fie identice si bune-s... iar daca sunt prea lasate, doua tampoane din cauciuc de ala gros de 1 cm puse sub arc ridica masina cu aproximativ 3-4 cm... Ideea e sa nu fie lasate spirele una peste alta k atunci degeaba mai pui inaltatori ca arcul nu mai culiseaza in jos.

Comment

Am gasit in spate dreapta arcul rupt cu o spirala. Acuma urmeaza sa vad ce are si in parte stanga.

Comment

Working...
          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF