Salutare la toata lumea. Am citit un thread vis-a-vis de frana de "mana". Stiu ca nici eu nu am si m-am incumetat sa cumpar cablu pentru asta. M-am uitat sub masina si n-am vazut nici un soi de cablu. Zic m-am incumetat, pentru ca nu m-am informat din timp si am platit o basca de bani pe el (ele-ca vanzatorul mi-a spus ca imi trebuie doua). Cert e ca nu am incercat sa montez nimic asta pentru ca nu prea stau pe acasa dar mie mi se par ca sunt cam scurte. Mi-e jena de ce urmeaza sa spun dar nu am habar pe care din roti actioneaza frana de "mana" la w123. Daca ar fi pe cele din fata hai ca mi-as explica lungimea lor si mi-as zice ca n-am luat tzeapa. Daca ar fi pe spate s-ar putea sa imi lipseasca ceva si nu stiu ce. Poate ma lamureste cineva cum e treaba. Nu stiu dimensiunile cablului ca nu am masurat.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Frana auxiliara
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Mi se pare mie sau frana de mana e actionata de o tija? Adica ma refer pe sub masina am impresia ca trece o tija. Sper sa nu fi luat tzeapa. Asteptam pe altii mai mari sa ne spuna cum e treaba, dar pe viitor iti recomand sa intrebi inainte sa cumperi.
E220 cdi W210, 2001
E320 W210, 1997
C180 W202, 1994
W123 200D, 1978 cu inima de W124
Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?
Comment
-
Ce nu a spus nimeni e faptul ca cele doua cabluri ce pleaca de la rotzile spate se prind de o piesa de metal ca o balantza iar din mijlocul acestei balantze pleaca alt cablu pana la pedaua mica. Greseala ta ca ai cumparat cablurile fara sa te uitzi mai intai dedesubtul masinii sa faci o constatare sa vezi ce anume itzi trebuieste. E suficiant sa fie doar un cablu rupt, sau poate sunt tociti sabotzeii din tambur, sau poate trebuiesc doar reglatzi (distantza cat mai mica dintre sabotzi si tambur), aceste lucruri fiind vinovate de faptul ca nu ai frana de ajutor (auxiliara). Daca nu stiai in interiorul discurilor spate se afla cei doi sabotzei la fiecare roata, iar acest interior se comporta ca un tambur.
Comment
-
Bun, atunci intreb si eu: cobra din 78 se poate sa aiba tot mecanismul actionat de o tija. Sau in alta ordine de idei in general toti aveti la cobra o tija care trece pe sub masina cam in drept cu tunelul central (cardan)? Daca da ce face tija respectiva, pt ca eu traiam cu impresia ca aia actioneaza frana auxiliara. Mai adaug ca functioneaza frana la babutza mea.
Stie cineva?E220 cdi W210, 2001
E320 W210, 1997
C180 W202, 1994
Comment
-
Acea tija face legatura dintre pedaua mica si acea balantza de care se prind cablurile ce pleaca spre rotzi. Am avut mai demult Cobre si de aceea am uitat de existenta acestei tije (crezand ca in locul ei se afla tot un cablu). Oricum aceasta tija se termina cu o parte filetata din care se regleaza intinderea celor doua cabluri de frana, iar un alt reglaj se face pe fiecare roata in parte.
Comment
-
Mersi de lamurire. Stiind de existenta tijei m-am gandit ca poate difera pe modele (ani).E220 cdi W210, 2001
E320 W210, 1997
C180 W202, 1994
Comment
-
Cele doua cabluri ce actioneaza frina de stationare la W123 sint de fapt 3. Asa cum corect ti-au spus si alti colegi, e un cablu care vine din interior, de la pedala si care ajunge pe la jumatatea masinii, in tunelul prin care trece cardanul, iar acolo se leaga la capatul unei pirghii, in timp ce la celalalt capat se prind cele doua cabluri care pleaca la roti. Buna functionare a acestei frine nu depinde numai de niste cabluri bune. Mai sint si altele care trebui sa fie bune dpdv tehnic, iar cireasa de pe tort e felul in care e reglata. Cu putina indemanare si ceva scule se poate face si in garajul propriu treaba asta.
Comment
-
Intru si eu in topicul omului,
Am si eu o mica problema in legatura cu frana de ajutor la un W202, 1995,
Nu este destul de eficienta...
-pedala este apasata la maxim dar masina se misca in panta/rampa mai mare,
-cum se poate regla sau ce trebuie verificat,
-pot face eu ceva fara sa merg la mecanic?
Multumesc,
Toate cele bune,W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551
Comment
-
M-am bagat si eu sub masina, sa caut acea imbinare intre tija care vine de la pedala franei de ajutor si cablurile care merg spre roti,
-se pare ca imbinarea este undeva sub protectia de tabla de peste cardan si nu este prea accesibila,
-am renuntat pentru ca nu am ce face,
-trebuie dat jos acel blindaj si cred ca trebuie data jos si toba..
Toate cele bune,W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551
Comment
-
Off topic ,
Astea sunt scheme de la W 202.De la piesa numerotată 75 se reglează.Attached Files
Comment
Comment