Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Transplant motor 560SEL!!

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Transplant motor 560SEL!!

    Salutare!!Vreau sa stiu daca exista posibilitatea montarii unui motor de 2000CMC pe un 560SEL,pentru a scapa de impozit?Are un amic unul si vreau sa il iau,pentru ca altfel il paste radierea si remat-ul,datorita impozitului aberant.Este un tip in Cluj care are un BMW 735i E32,pe care l-a transformat si omologat cu motor de 2000CMC de pe un seria 5 din 1996 si ma gandeam ca poate exista posibilitatea de a face acelasi lucru cu SEL-ul.As vrea sa tin motorul original,dar nu pot sa platesc 8000ron impozit si imi place modelul asta de mor .De inmatriculat nu vreau inmatriculare pe bulgaria,ci vreau sa ramana pe mine masina,inmatriculata in RO.Ma gandesc sa o iau si sa o radiez temporar si sa dau statul in judecata,dar mai intai astept sa vorbeasca un amic cu un avocat,sa vada ce parere are si daca se poate castiga procesul.Daca aveti idei de transplant petru SEL sau metode de a scapa de impozit,sa ma anuntati va rog.

  • #2
    Motorul clasic de 2000 cmc nu-ţi va urni barca decât cu slujbe. Cel mai mic motor ce poţi pune pe el (şi să se achite onorabil), este 2.2 CDI, dar nu ştiu cine-ţi poate realiza transplantul complet şi corect, cu parte electrică cu tot. (Adevărul e că, chiar la voi la Cluj, s-a pus motor de generaţie (mai) nouă (3.0D de pe W210) pe o Cobra. Cu acte în regulă (în afară de cel de 200D), următorul e 2.5D şi în sus. Poate alţi colegi ştiu mai mult ...

    Cele bune !
    Lord W126 500SE -> 2.5D
    Lady W123 230C -> 240D
    W124 -> 200D
    W208 CLK200 -> 2.0

    W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
    Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
    Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

    Comment


    • #3
      De un 200E 16V ce zici? Toata lumea care se gandeste la transplant se gandeste automat la un 2.5 diesel sau la un 3.0 diesel. De obicei 2.0 iese din calcul datorita lipsei de putere. In schimb aceasta motorizare de 2000 benzina 16 valve pare foarte interesanta deoarece ofera 136 de cai... aproximativ cat un 3000D.

      In mod cert nu vei mai avea niciodata puterea si vlaga unui 5600, dar eu zic ca deja de la 136 de cai in sus obtii o putere satisfacatoare care sa iti multe vaporul din loc si te vei putea baga si in depasiri fara probleme.

      Apropo. Este un coleg pe forum care face aceasta modificare. Vorbeste cu el si impartiti cheltuielile cu omologarea. Din cate stiu omologarea se poate si cumpara in cazul in care s-a mai facut o astfel de omologare de la cel care a facut-o si astfel scapi cu o investitie mult mai mica.

      Comment


      • #4
        Din cate cunosc un motor ca sa il poți omologa fara test de dinamicitate(care este foarte scump , nu mai este 1500 ron cum era inainte ) nu trebuie sa fie diferența asa de mare de capacitate cilindrica , in legislația actuala .
        Grav, magic, fin, senzațional.

        Comment


        • #5
          Originally posted by Levi View Post
          ...Cu acte în regulă (în afară de cel de 200D), următorul e 2.5D şi în sus. Poate alţi colegi ştiu mai mult...
          Dar de un 2.4 D cum ai avut tu cum de ai uitat?
          W123 280E Blue Green Metallic

          W126 280SE Champagne Metallic
          W126 280SE Black Blue Metallic
          W126 300SE Anthracite Grey Metallic
          W126 500SE Nautical Blue Metallic
          W126 500SE Midnight Dark Blue

          W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
          W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

          Comment


          • #6
            Originally posted by crstn_savu View Post
            De un 200E 16V ce zici? Toata lumea care se gandeste la transplant se gandeste automat la un 2.5 diesel sau la un 3.0 diesel. De obicei 2.0 iese din calcul datorita lipsei de putere. In schimb aceasta motorizare de 2000 benzina 16 valve pare foarte interesanta deoarece ofera 136 de cai... aproximativ cat un 3000D.
            Numai că cei 136 de cai sunt obţinuţi (teoretic) la 6800 rot/min. Şi având în vedere sarcina pe care trebuie s-o "care" după el, eu mă îndoiesc că în ultima treaptă de viteză acest motor va mai ajunge la această turaţie.
            Se pierde din vedere un lucru esenţial, 140 de cai obţinuţi dintr-un motor otto nu vor fi la fel de rapizi ca cei 140 dintr-un turbodiesel. Şi vă spun asta din proprie experienţă. Nu numai o dată am făcut testul acesta. Două Passaturi identice cu o greutate aproximativ egală unul cu motor turbodiesel de 1,9 TDI cu 131 de cai şi celălalt cu motor de 1,8 T cu 150 de cai. Urcam dealul de la Corniţel spre Piatra Craiului cu TDI-ul având chiar şi 300 de metri avans faţă de maşina care mă însoţea, şi asta datorită cuplului care la mine era cu 2/3-mi mai mare ca al lui.

            Comment


            • #7
              Originally posted by dan500se View Post
              Dar de un 2.4 D cum ai avut tu cum de ai uitat?
              Buuun, ăsta-i rezulatul, când lucrezi "el fugitivo" ...
              Păi, pe lângă 2.4D, mai este 230E de Cobra, benzinar tot de 136 de căluţi. Dar citiţi atent postul lui dl. Nelu !, zice el ceva acolo !
              Lord W126 500SE -> 2.5D
              Lady W123 230C -> 240D
              W124 -> 200D
              W208 CLK200 -> 2.0

              W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
              Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
              Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

              Comment


              • #8
                Totusi cum se manifesta si diferenta asta de cuplu la diesel si benzina? Eu cred ca se simte doar in cazul in care urci un deal spre exemplu cand motorul e in sarcina, cand e solicitat. In schimb pe linie dreapta un 2 motoare pe masini cu aceasi greutate, cu aceasi putere (Cai putere), unul fiind diesel (cuplu mai mare 20-30%) si unul benzina o va lua inaintea dieselului.

                Acuma uite ce comparatie am facut eu (poate nu-i cea mai buna). Am comparat Chevrolet Aveo 1.4 benzina cu un w124 2.5 diesel. Aveo (95CP/130NM/1100kg), iar 124 (93cp/159NM/1400kg). Aveo cand apasai pedala de acceleratie simteai cei 95 de cai mai bine decat la 124-le meu. Probabil ca diferenta de greutate face diferenta aici. In Aveo ar trebui sa am aceiasi senzatie cu masina plina ca si in 124-le meu gol .

                Comment


                • #9
                  Originally posted by crstn_savu View Post
                  Acuma uite ce comparatie am facut eu (poate nu-i cea mai buna). Am comparat Chevrolet Aveo 1.4 benzina cu un w124 2.5 diesel. Aveo (95CP/130NM/1100kg), iar 124 (93cp/159NM/1400kg). Aveo cand apasai pedala de acceleratie simteai cei 95 de cai mai bine decat la 124-le meu. Probabil ca diferenta de greutate face diferenta aici. In Aveo ar trebui sa am aceiasi senzatie cu masina plina ca si in 124-le meu gol .
                  Da, şi Aveo e aşa de la mama ei, iar a ta e modificată ! Nu uita şi de rapoartele cutiei vis-a-vis de cea a grupului, ş.a.m.d. De aceea e aşa de grea o modificare ulterioară, pt că trebuie să găseşti raportul ideal dintre toate compenentele : masa maşinii, motorul (putere şi cuplu), cutia, grupul, raportul de greutate faţă-spate, iar când ai reuşit să ajungi la combinaţia perfectă, îţi dai seama că tot cea originală de fabrică e cea mai bună , că aia e gândită de MESERIAŞI, care din asta îşi câştigă pâinea, 98% din ei fiind şi pasionaţi de munca lor.

                  Scuze că am lungit-o aşa, cele bune !
                  Lord W126 500SE -> 2.5D
                  Lady W123 230C -> 240D
                  W124 -> 200D
                  W208 CLK200 -> 2.0

                  W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
                  Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
                  Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone

                  Comment


                  • #10
                    La mine a existat o masina donatoare deci sunt aproape 100% sigur ca s-au transplantat toate elementele de transmisie. La grup am doar o mica indoiala, dar si acolo banuiesc ca l-a schimbat masina originala fiind 4matic.
                    Last edited by crstn_savu; 02-08-2011, 13:21 PM.

                    Comment


                    • #11
                      Nu are sens să comparăm un diesel aspirat cu un motor otto. N-are nicio şansă diesel-ul. Cu turbo altfel stau lucrurile, creşterea turaţiei fiind impresionantă, eşti pur şi simplu îmbrâncit inainte. Aici îşi spune cuvântul tocmai handicapul motorului diesel acela de a fi incompatibil cu turaţiile înalte. Nu există timp fizic pentru procesele termodinamice ce au loc în cilindru. Combustia motorinei este afectată de turaţiile crescute şi randamentul arderii scade foarte mult. Din acest motiv, s-a putut umbla la manetoanele arborelui realizându-se manivele mai lungi pentru că masele inerţiale la 5 mi de ture nu depăşesc limitele rezistenţei materialelor. Pistonul prin bielă roteşte mai uşor arborele (fiind la distanţă mai mare de axul lui) şi rotaţia este mai viguroasă.

                      Comment


                      • #12
                        Domnule Nelu tot respectu , ce spuneti dumneavoastra ii adevar in stare pura .
                        Nu ii tot una sa ai cuplu la 1800 rot/min diesel (turbo) sau la 4500 rot/min benzinaru. Doar ca exemplu ii un transplant de pe o hayabusa (cum s-o scrie) care se stie ce poate , pe un Golf mk1, omu credea ca isi face racheta dar o ajuns sa aiba o parapanta ).
                        ( Daca mi se permite am doar o mica intrebare cum cei 140 de cai unsi cu motorina is mai rapizi decat cei benzinati? Eu tind sa cred ca ii vb de rapiditatea cu care ajung acei cai, pe asfalt, sa traga.)
                        Bordu de w210 ar intra in w126?
                        Raduch , parerea mea ii ca o sa se duca draq forte repede motoru acela de 2000 fara sa vb de consum si discuri de ambreiaj.

                        Comment


                        • #13
                          Aici e o întreagă discuţie, felul cum prin transmisie ajung caii să tragă. Cu un motor cu cuplu mare, poţi etaja cutia mai lung, crescând confortul conducerii, şi nu e nevoie de schimbări dese ale vitezelor. Scade însă demarajul, deci trebuie căutat un compromis. Cu o cutie etajată scurt, demarajul este fulminant dar trebuie schimbate vitezele des. La turbodiesel această etajare este defavorabilă pentru că motorul ajunge repede la turaţia maximă şi ar fi necesare multe trepte de turaţie, din acest motiv s-a ajuns la 6 şi chiar 7 trepte, pentru că în plaja 2000-4500 maşina ar avea viteza de top si economicitatea în mod nejustificat compromisă. După 160 km/h, acceleraţia, diminuată e drept, poate fi asigurată în continuare printr-un raport de multiplicare al ultimei sau ultimelor două trepte de viteză. Deci nu mai este un raport subunitar ci supraunitar pentru a valorifica resursele de cuplu ale motorului şi a asigura o viteză maximă competitivă şi cât de cât economică.
                          Motoarele cu cuplu mai mic cum sunt cele pe benzină trebuie ajutate de transmisii bine alese să-şi pună în valoare atu-urile. Pot funcţiona fără probleme la 7000 rot/min şi chiar mai sus, deci n-ar fi necesare schimbări repetate ale vitezelor. O transmisie scurtă este practic un cuplu simulat prin demultiplicarea turaţiei şi chiar se obişnuieşte acest lucru, crescând demarajul. Acest lucru este valabil la treptele mici pentru că începând de la treapta a 4-a menţinerea etăjării scurte duce la creşterea consumului şi scăderea vitezei maxime obţinute în treapta respectivă. Etajarea lungă nu prea-i convine acestui motor pentru că având resursa de tracţiune limitată, creşterea vitezei ar dura o veşnicie şi ar plafona înainte de a ajunge la turaţia maximă de care este în stare. De aceea se preferă etajarea medie, valorificând mai bine ecartul de turaţie 5000-7000 la un consum acceptabil.
                          Sper c-am fost clar şi s-a înţeles de ce un transplant numai de motor penalizeată mult performanţele unei maşini chiar dacă noul motor are resurse dinamice apropiate de cel pe care îl înlocuieşte. Dacă-l defavorizează transmisia, maşina devine enervant de lentă

                          Comment


                          • #14
                            Daca vrei sa pui numai de omologare se poate pune 100%. Iti dau poze miine daca am timp cu motor de pe w201 pe w126. A mers pana la RAR cu 2-a dar sa rezolvat. Costa 7 mil omologarea si restul acteleor te ajunge la 8-9.
                            `87 W126 EX 420 SE - NOW 250D + WEBASTO - GENERALUL - sold

                            now - bicicleta !

                            0744 239 949

                            WEB
                            http://garajautodiag.blogspot.com

                            Comment


                            • #15
                              In ca an ai facut omologarea? Si dacă nu a fost motor pus din fabrica pe caroserie trebuie omologare individuala cu test de dinamicitate sau dacă diferă capacitatea cilindrica prea mult de pe la sfârșitul lui 2010 s-au schimbat legile si tarifele. Oricum decât sa iți bați joc de un W126 560 sel , dacă mai este și în stare buna mașina, e păcat mai bine găsești pe cineva sa o aprecieze si sa si-o permită sau sa se descurce ... impozitul e aberant dar mașina nu are nici o vina sa iti bati joc de ea.
                              Grav, magic, fin, senzațional.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF