Salutare , din cate am vazut w126 ar fi fost printre primele masini cu airbaguri ,cate aibaguri poate sa aiba w126`le? Se pot monta ulterior?Daca da ,de ce am nevoie inafara de airbaguri ?(presupun ca trebuie o cutiuta si senzori )Trebuie rescris softu din calculatoru masini?( are asa ceva?!)
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Transplanturi ulterioare?
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
-
Pe w126 pot fi max. 2 airbaguri, dar sunt rare ca cioara albă. Mercedes a echipat W126 cu airbag la şofer încă din 1981, ca opţiune. Standard, era prezent pe 500SEL şi 500SEC, din '85. Airbagul pasagerului a debutat în '86 tot ca opţiune, devenind standard din '89 pe 560SEL, şi din '91 pe toate modelele (câteva mii, fiind (pen)ultimul an de producţie). Eu, personal refuz să cred că, toate modelele din '91 au fost echipate cu airbag-pasager ... Detalii despre montaj eventual pot oferi colegii care au această dotare.Lord W126 500SE -> 2.5D
Lady W123 230C -> 240D
W124 -> 200D
W208 CLK200 -> 2.0
W209 CLK200 Kompressor -> 1.8 - ex, gone
Fricike W201 -> 2.6 - ex, R.I.P.
Piroska W168 Elegance -> 1.6 - ex, gone
-
Salutare! Da intradevar Levi are dreptate, modelele W126 doar doua airbaguri au.
Asa arata un interior care are airbaguri...corectatima daca gresesc.
W126 Air Bag CAD drawing...
Numai bine!Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.
W126 280SE
W123 280CE
W126 500SEC
W220 500L
'Mercedes Benz...The Best or Nothing'
Comment
-
Va multumesc domnilor, ce sa zic ,no comment ca reteta de ciorba alba nu am)
W126 este"the car"pentru mine ,cu una intretinuta si ceva optiuni pe ea ....deja salivez.
Am vazut ca suntw126 cu motoare de 2.5 , sunt cu actele ok? Sau se circula pe naspa cu ele?
Sper sa nu patesc ce a patit un coleg de forum pe S-classe, dar , un motor de 2.2 cdi cel de 140hp cum ar merge pe asa sasiu? Ar fi posibil de prins motor de sasiu? ( El vroia sa puna pe w140 , eu de mult m-am gantit la o incrucisare din aceasta mai neortodoxa)
ps: Sectiunea w116/w126 mi se pare cea mai prietenoasa din tot forumul si de multe ori vin pe aici pe la "voi" si citesc cu mare placere.
Multumesc.
Comment
-
Originally posted by motanualb View PostAm vazut ca suntw126 cu motoare de 2.5 , sunt cu actele ok? ... un motor de 2.2 cdi cel de 140hp cum ar merge pe asa sasiu?
2. Ştiu o Cobra cu motor de W210 CDI de 188 CP, e de vânzare. Tipul (nu-l cunosc personal, dar colegii din Cluj aveau doar laude) cică a reuşit să adapteze toată electronica motorului pe Cobra ! O ai în poză ...
Cele bune !Attached FilesLord W126 500SE -> 2.5D
Lady W123 230C -> 240D
W124 -> 200D
W208 CLK200 -> 2.0
Comment
-
Kosenem sepen nenea Levi.
Eu din cate am vazut cel mai mic motor pe w126 ii de 2600 benzinar ( pote gresesc) .Dumneavoastra aveti motor de cobran? Cu RAR cum ati procedeat?( ati facut cerere pt schimbare motor , ati platit vreo 500 ron si vi s-a eliberat carte noua?)
Coduri motor ce se pot pune pe w126?
Comment
-
Originally posted by motanualb View PostKosenem sepen nenea Levi.
Eu din cate am vazut cel mai mic motor pe w126 ii de 2600 benzinar ( pote gresesc) .Dumneavoastra aveti motor de cobran? Cu RAR cum ati procedeat?( ati facut cerere pt schimbare motor , ati platit vreo 500 ron si vi s-a eliberat carte noua?)
Coduri motor ce se pot pune pe w126?
2. Da, cel mai mic motor pe W126 din fabrică, este cel de 2600 benzinar. La noi găseşti foarte rar, eu ştiu una singură, dar poate alţi colegi sunt mai documentaţi.
3. Pentru detalii în legătură cu transplantul meu, citeşte topicurile mele "Copilaşul meu" şi "Motor 2.5D pe W126".
4. Pentru alte detalii în legătură cu modelele W126 şi coduri de motor, dă-mi o adresă de mail.
Cele bune !Lord W126 500SE -> 2.5D
Lady W123 230C -> 240D
W124 -> 200D
W208 CLK200 -> 2.0
Comment
-
Originally posted by motanualb View Post... un motor de 2.2 cdi cel de 140hp cum ar merge pe asa sasiu? ...
Mi-a trecut şi mie prin minte o astfel de "grefă".
Eu am simţit "live" cum se comportă un W 126 cu motor de 140 cp, sunt vreo 10 ani de-atunci, numai că "organele" le donase un BMW 325.
Comment
-
Multumesc domnilor. Se pare ca aceasta arie a forumului ii mai "open minded" si lumea intelege ca in ziua de azi ca sa ti motor de peste 3000 trebuie sa fi "avutat" sau sa mananci paine cu sare.
Nenea Levi sper ca intentia conteaza( Eu nici nu am o si e din ala smecher pe tastura
)
Am citi threadu , cu fffff mare placere, mentionat de dumneavoastra (Copilasul meu) dar din pacate nu il gasesc pe celalalt "Motor de 2.5d pe w126"
Comment
-
Bruno Sacco... “for the designer, the automobile is one of the most complex design problems of all. The car is a synthesis between function and aesthetics on the one hand, and a number of other concrete and abstract factors which undergo constant change.
W126 280SE
W123 280CE
W126 500SEC
W220 500L
'Mercedes Benz...The Best or Nothing'
Comment
-
Originally posted by Levi View PostPe w126 pot fi max. 2 airbaguri, dar sunt rare ca cioara albă. Mercedes a echipat W126 cu airbag la şofer încă din 1981, ca opţiune. Standard, era prezent pe 500SEL şi 500SEC, din '85. Airbagul pasagerului a debutat în '86 tot ca opţiune, devenind standard din '89 pe 560SEL, şi din '91 pe toate modelele (câteva mii, fiind (pen)ultimul an de producţie). Eu, personal refuz să cred că, toate modelele din '91 au fost echipate cu airbag-pasager ... Detalii despre montaj eventual pot oferi colegii care au această dotare.
Nu sunt chiar asa de rare...decat pe la noi!
NU...Nu toate modelele `91 au fost echipate cu airbag pasager...Exemplul meu: 500SE din 1991 (chiar ultimele 500SE fabricate) pe langa numeroasele optiuni avute nu a avut airbag pasager!
Last edited by dan500se; 01-25-2011, 14:39 PM.W123 280E Blue Green Metallic
W126 280SE Champagne Metallic
W126 280SE Black Blue Metallic
W126 300SE Anthracite Grey Metallic
W126 500SE Nautical Blue Metallic
W126 500SE Midnight Dark Blue
W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic
Comment
-
Originally posted by motanualb View Post...de ce am nevoie inafara de airbaguri ?(presupun ca trebuie o cutiuta si senzori )Trebuie rescris softu din calculatoru masini?( are asa ceva?!)
Nu stiu daca merita efortul. La masina mea airbag-ul facea parte din sistemul SRS (senzori de prezenta in sezutul scaunelor fata, pretensionare pirotehnica a centurilor, etc).
Daca vrei sa faci transplantul ca la carte vei avea nevoie de tot sistemul de la o masina donatoare (ma gandesc ca nu vrei sa cumperi totul NEW)...
Nu ai mentionat de asemenea pe ce fel de masina (126-firesc...dar ce motorizare, an de fabricatie, versiune...etc) vrei sa montezi airbag-urile...W123 280E Blue Green Metallic
W126 280SE Champagne Metallic
W126 280SE Black Blue Metallic
W126 300SE Anthracite Grey Metallic
W126 500SE Nautical Blue Metallic
W126 500SE Midnight Dark Blue
W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic
Comment
-
Originally posted by Levi View Post1. Suntem mai mulţi cu motoare de 2.5 sau 3000 (ni se spune "dizelizaţi"), cu acte în regulă !
2. Ştiu o Cobra cu motor de W210 CDI de 188 CP, e de vânzare. Tipul (nu-l cunosc personal, dar colegii din Cluj aveau doar laude) cică a reuşit să adapteze toată electronica motorului pe Cobra ! O ai în poză ...
Cele bune !W 126 `87 300 SDL OM606 24v Automatic
W 126 `86 300 SD OM617 Automatic
W 124 `93 E250 D ex 300 D
- Bond - James Bond.
- `Dullah - Abdullah.
Comment
-
dan500se - Eu ma refer asa in general , doresc sa ma informez.Doar din pozele postate de mer_se280 am vazut ca ii cu airbaguri SRS .
SRS stiam ca are centuri pirotehnice si senzori in scaune cam atat.
Ne spui te rog daca/cum/ce ar putea influenta motorizarea diesel sau benzina?
Daca merita efortul? Eu zic ca ar merita pt ca o singura data ai nevoie de ele si poate sa faca diferenta intre 2 plasturi sau chirurgie estetica sau sa iti afectezi si vederea.Singuru efect secundar de la airbaguri ii ca te lasa cu niste julituri/arsuri de toata frumusetea care pisca ca dracu pana se vindeca si se vindeca al dracu de greu.
Eu ma gandesc la masina in primu rand dpdv al sigurantei mele+pasager apoi restu.La w126 cabina ii facuta ca la tanc restu fiind zone pt preluare/disaparea energiei din impact asta combinate cu airbaguri suna bine in capu meu.Plus confortu plus fiabilitate si nu in ultimul rand arata demential.
Sa pui new pe astfel de masina eu zic ca ajungi sa iti pierzi casa nevasta si in cel mai bun caz te muti in masina))
Leo unde putem vedea niste poze?
Comment
-
Poftim poze. Masina e inca in lucru. Sper ca pana in primavara s-o pun pe roate.Attached Files- 03102010(001).jpg (135.6 KB, 46 views)
- 03102010.jpg (128.0 KB, 45 views)
- 06112010(005).jpg (86.4 KB, 46 views)
- 06112010(006).jpg (59.8 KB, 45 views)
- 06112010(007).jpg (75.4 KB, 42 views)
- 10102010(003)000.jpg (140.7 KB, 44 views)
- 10102010(005).jpg (130.0 KB, 49 views)
- 10102010(004)000.jpg (129.4 KB, 51 views)
- 18122010(001).jpg (116.0 KB, 50 views)
W 126 `87 300 SDL OM606 24v Automatic
W 126 `86 300 SD OM617 Automatic
W 124 `93 E250 D ex 300 D
- Bond - James Bond.
- `Dullah - Abdullah.
Comment
Comment