Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Motor diesel in 6 cilindri?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Motor diesel in 6 cilindri?

Am observat ca 126-urile diesel 3000 cmc,sunt de 2 tipuri.Motoare in 5 cilindri,clasice de cobran,si motoare in 6 cilindri care am inteles ca au fost puse special pe aceste masini(w126).126-urile din SUA(adik cele cu jumatate de far patrat) au in special aceste motoare.
    Vreau sa va intreb daca e mare diferenta de calitate,fiabilitate,zgomot,etc intre aceste 2 motoare.Am vazut un w126 de vanzare in Bucuresti,cu un astfel de motor (in 6 cilindri) si am fost mirat sa vad ca pretul cerut era destul de mic(vreo 3500 euro).Eu credeam ca motoarele in 6 cilindri sunt ceva f tare,si un w126 cu un astfel de motor este clar superior unuia cu motor clasic luat de pe un w123.
    Deci,daca cineva cunoaste mai mult detalii despre acest motor,diesel 3000 in 6 cilindri,as vrea sa ma lumineze si pe mine,cum sta treaba.Este mai bun,mai performant,mai silentios,mai devreme acasa decat cel in 5 cyl sau e cam acelasi lucru?Merci.
    MÃREAȚA COBRA

Modele Diesel pentru America :

300 SD Turbodiesel, (126.120),
    Motor : 5 cilindri, Tip OM 617, 2.998 cm³,
    1980-1982, putere 89 kW/121 PS
    1982-1985, putere 92 kW/125 PS
    Acelasi tip motor OM 617, este si pe :
    * W115 240 D 3.0
    * W116 300 SD Turbodiesel (US-Export)
    * W123 300 D
    * W123 300 TD
    * W123 300 CD Diesel und Turbodiesel (US-Export)
    * W123 300 D Turbodiesel (US-Export)
    * W123 300 TD Turbodiesel
    * W126 300 SD Turbodiesel (US-Export)
    * Mercedes G 300 GD
    * Mercedes-Benz T1 (microbus)

300 SDL Turbodiesel, (126.125),
    Motor : 6 cilindri, Tip OM 603, 2.996 cm³,
    1985-1987, putere 108 kW/147 PS
    Acelasi tip motor OM 603, este si pe :
    * 300 D/E 300 Diesel, de 80kW/109ps si 83kW/113ps (W124) 1984-1995
    * 300 D-Turbo/E 300 Turbodiesel, de 105kW/143ps si 108kW/147ps (W124) 1986-1995

350 SD/SDL Turbodiesel,
    Motor : 6 cilindri, Tip OM 603, 3.449 cm³,
    1990-1991, putere 100 kW/136 PS
    Acelasi tip motor este si pe :
    * G-klasse 350 GD-TurboDiesel (W463) 1992-1997
    * S 350 Turbodiesel (W140) OM603 D 35 110 kW/150 PS (W140) 1992-1995

ATENTIE : In Romania majoritatea W126 sant transformate "artizanal" in Diesel, in mare parte cu motoare donate de W123 (5L) si W124 (6L).
    Last edited by orca; 01-16-2008, 16:22 PM.
    .. ________ ..
    o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
    (Oo\==/oO)
    ..U...............U.
    Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
    http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

M-am gandit si eu ca ar fi transformat,dar pe coada lui scria "300 SL".Si m-a facut sa ma gandesc ca ar avea sanse sa fie original.mai ales ca e din 1990.
      MÃREAȚA COBRA

Comment

Scrie ca are 2.998 cm³ si 151 cp, nu pusca deloc, nici nu exista motor cu 151cp !
        PS. Scrie 300 SE nu SL, ceeace e cu totul alta klasa ... http://www.clubmercedes.ro/modele-sl-klasse-t1108.html
        Modele SL-klasse - Mercedes Benz Forum:
        .. ________ ..
        o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
        (Oo\==/oO)
        ..U...............U.
        Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
        http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

Am un prieten in America,care mi-a aratat cam in ce stare sunt w126-urile de vanzare de acolo: niste superbitati!Majoritatea sunt diesel 3000 in 6 cilindri.Chiar daca pica taxa tot nu se va putea inmatricula usor un astfel de exemplar,in conditiile astea,cunoasteti cam cum s-ar putea sa se umble cu asa ceva pe aici prin Romania?Daca eu spre exemplu mi-as aduce un mertzan din SUA,si m-as da cu el pe aici,ar fi ok?Ce acte imi trebuiesc?
          MÃREAȚA COBRA

Comment

Cred ca denumirea pentru SUA a fost ...SD, daca nu ma insel-si au fost fabricate doar pentru piata de desfacere de acolo ( W126).
            Actele necesare ar fi Procura, Asigurare, actele masinii...sa fie in regula in tara de origine.
            Eu asa am umblat asa 1 an de zile si nu am avut probleme cu politia desi am traversat aproape toata Romania...
            Last edited by dan500se; 01-17-2008, 19:39 PM.
            W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
            W126 280SE Black Blue Metallic
            W126 300SE Anthracite Grey Metallic
            W126 500SE Nautical Blue Metallic
            W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
            W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Ai putut face asigurare RCA pt o masina inmatriculata in alt stat?Eu credeam ca nu se poate.RCA-ul este esential,pt ca daca e sa ai ghinion si intri din vina ta in nu stiu ce Porche Cayenne sau S Klasse 2007,ai pus-o.
              MÃREAȚA COBRA

Comment

Da, dar era cam scumpa 100 euro pe luna (apoi in toamna s-a majorat la 150...).
                Ii zice Asigurare la Frontiera...si era valabila numai pe teritoriul Romaniei.
                Vorbesc la timpul trecut pt. ca cred ca intre timp s-a scos...
                Umblau prea multi cu masini cu nr de afara ca sa pacaleasca TAXA...

P.S. Se scotea la perioade de 30 de zile si era acelasi pret indiferent pe cate luni plateai...
                Eu o scoteam numai cand aveam de mers undeva in tara...altfel mai fentam si fara...
                Last edited by dan500se; 01-17-2008, 19:53 PM.
                W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
                W126 280SE Black Blue Metallic
                W126 300SE Anthracite Grey Metallic
                W126 500SE Nautical Blue Metallic
                W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
                W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

Precizare

Originally posted by dan500se View Post
                  Cred ca denumirea pentru SUA a fost ...SD, daca nu ma insel-si au fost fabricate doar pentru piata de desfacere de acolo ( W126).
                  Actele necesare ar fi Procura, Asigurare, actele masinii...sa fie in regula in tara de origine.
                  Eu asa am umblat asa 1 an de zile si nu am avut probleme cu politia desi am traversat aproape toata Romania...
                  Cauta pe net AutohausArizona la www.autohausaz.com , vei gasi toate motorizarile , denumirea sub care s-au comercializat in USA (SD , etc) .Cauti dupa caroserie , 126...Succes !
                  Ori iti creezi singur viitorul , ori devii victima unui viitor creat de altul pentru tine !

Comment

Working...
                  X
                  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF