Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sfaturi si fiabilitate

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sfaturi si fiabilitate

Salut. Vreau sa-mi aduc un MB 115 din Germania. M-am interesat pe retromobil.ro , este ok, la taxe e ok (adica 0) insa am mari dubii deoarece am aflat ca acest model s-a mai produs prin Filipine prin anii '80. Dealtfel in filmulet se observa cum pe banda de asamblare sunt si modele mai recente in lucru. Asta e principala problema, ca s-ar putea sa nu indeplinesc baremul celor minim 30 de ani de la oprirea fabricatiei. daca aveti informatii despre aceasta situatie va rog sa-mi spune-ti. aici se poate vedea filmuletul, apropo si de teste si fiabilitate. http://www.youtube.com/watch?v=dHsc2okylxY
    Suntem cei mai buni : in aer , pe apa si pe pamant !!

Crezi ca s-au produs in anii '80 in Filipine pentru ca asa a zis un papagal pe youtube?
    Vorbeste cu cei de la retromobil si afla de unde iau ei datele de fabricatie ale masinilor si intereseaza-te acolo care a fost ultimul an de fabricatie. Pana la urma nu conteaza cand au iesit din productie, ci cand stiu cei de la retromobil sau rar ca au iesit din productie.

Comment

Vezi ce spun cei de la retromobil,ei sunt cei are dau certificatul de vehicul istoric iar RAR il inregistreaza in circulatie.Daca cei de la retromobil au zis ok atunci e ok.Intereseaza te si de statutul pe care il va avea masina,pt ca am impresia ca un vehicul istoric nu poate fi folosit in regim normal,adica te poti duce cu el numai la festivitati.Te rog sa mi spui si mie ce ai aflat pt ca ma gandeam sa aduc si eu un w114 sau 115 din Germanica.
      Ai grija cum te comporti cu copii tai fiindca ei iti vor alege azilul.

Comment

Poti sa circuli cu ea cind,cum si unde vrei ca-i a ta,nu te verifica nimeni si la festivitati mergi dc vrei,poti,permiti ca nu te pot ei obliga,dupa cite stiu eu...
        Viteza nu ucide mai mult ca prostia.

Comment

Costi05 intra mai bine pe retromobil.ro si uita-te la ''galerie foto'' si vei observa ca sunt atestate istoric vreo 2-3 boturi de cal! In aceasta rubrica vei gasi toate vehiculele din club cu tot cu poze! Odata inregistrata ca vehicul istoric, tu devii membru activ al clubului si ai datoria sa participi la minim 2 evenimente pe an! Toate cele bune!

Comment

Am aflat ca Mercedes Benz produce autoturisme in : Rusia, India, Mexic, Egipt, Nigeria si in viitor Romania. Asta pe langa Germania. BMW produce in India, Indonezia, Mexic, Africa de sud si Germania. Interesant e ca deocamdata au ocolit China. Stie cineva cum se poate afla tara de provenienta dupa codurile masinii ? mai bine cumpar un model vechi, dar sunt sigur ca e din Stuttgart.

Comment

La Retromobil , din cate am auzit , e mafie mare. Inginerul care raspunde de zona ta geografica isi da acordul sau nu. Nu poti depune contestatie. In provincie lucrurile stau mai bine privind prin prisma exigentei. In Bucuresti e mult mai dificil. Se cunoaste mai bine miza. Ei stiu dinainte ce modele se pot aduce si incepand cu ce data, daca te-au mirosit, pa si la revedere. Le pare dubios un tip, care nu a avut nimic de-aface cu curentul retro, sa-si aduca de afara un model "retro". Esti mai credibil daca mai intai cumperi de la ei o masina si apoi esti de la sine inscris in club. Dar in definitiv, fiecare cu norocul lui.

Comment

Raspuns de la retromobil

Raspunsul primit pe mail

"Trebuie sa fie 30 de ani de la oprirea fabricatiei
                modelului , care a fost in 1976 pt W115, deci masina
                intra si in Romania in categoria Oldtimer

Masina poate fi considerata vehicul istoric daca
                > este
                > originala si o folositi ca pe un vehicul istoric,
                > adica ocazional nu zilnic si o pastrati in garaj, se
                > incadreaza in limita de 30 de ani de la iesirea din
                > productie. Nu se plateste taxa de prima
                > inmatriculare
                > si impozit anual, membrii clubului au si asigurari
                > gratuite, prin sponsorizare. Atestatul de vehicul
                > istoric costa 200 eur.
                >
                > Cu stima,
                > Bogdan Coconoiu"

Comment

Foarte fain mailul,acuma sa vedem si realitatea ca-s cam caposi aia de la Retromobil
                  Viteza nu ucide mai mult ca prostia.

Comment

Daca aduci un bot de cal din germania in stare buna ,nu ai probleme cu atestarea si cu inscrierea.Totul e sa fie cat mai original si in stare buna,nu cu multe suduri facute in graba ca sa mai treaca o data de TUV ,sau cu straturi groase de chit.Un w115 -W114 in stare buna sare de 10.000 euro. E foarte usor sa cumperi o masina la 5000 euro cara sa nu valoreze nici macar 2500 euro.
                    Asa ca atentie mare la modul cum au fost facute reparatiile la caroserie ca bot de cal fara nici o sudura nu gasesti sub 10.000 eur.Din pacate multe exemplare sunt modificate cu elemente de la seria 1 la seria 2 si invers.Elemente de la cel cu masca ingusta fabricat din 1968 pana in august 1974 ,s-au pus pe cel cu masca lata fabricat din 74 pana in 76 , si asta nu mai corespunde originalitatii.

Comment

Working...
                    X
                    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF