Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sfaturi achiziție C217 AMG rulat

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sfaturi achiziție C217 AMG rulat

    Sunt conștient că postez în secțiunea de S limuzină, însă având în vedere similitudinile și faptul că cea mai apropiată categorie ar fi fost sfaturi achiziție CL - categorie care pare să fie cam pustie - am decis să postez aici, sper că nu este o problemă.

    Așadar, mă gândesc să achiziționez un S63 AMG Coupe cu o vechime de 3-4 ani (motorizarea de 5500), cu 30-100k km la bord și aș avea nevoie de niște sfaturi legate de asta.

    Mașina va fi condusă de mine personal, cel mai probabil până în 10-15k km/an, pentru următorii 3-5 ani. Am ales C217 pentru că îmi doresc o mașină din clasa de lux însă una care este orientată în principal către șofer, nu către pasageri. Având în vedere faptul că nu am și nu vreau copii, 2 portiere sunt arhisuficiente iar C217 pare să fie exact ce îmi doresc. Alternativa ar fi fost un Continental GT însă Bentley pare să fie mult în urmă cu tehnologia - modelul din 2018 se compară cu clasa S de acum 10 ani - și în orice caz nu mai vreau mașină nouă.

    M-am uitat pe îndelete la oferta de C217 rulate de pe mobile.de și poate că aș fi optat pentru o motorizare S400 de 3l însă sunt foarte puține oferte disponibile, prețurile sunt mari iar dotările opționale sunt cam slabe. În gama S500 varietatea ofertei este mult mai mare, dar dacă tot este să se încadreze în categoria superioară de impozit, prefer să optez pentru S63 nu doar pentru motor și sportivitate în general ci în principal pentru că multe dotări care sunt opționale la motorizările inferioare sunt incluse ca dotări standard.

    Pentru a face mai ușoară referirea am să numerotez subiectele în legătură cu care aș dori informații suplimentare.

    1. Garanția Junge Sterne

    Aș vrea ca mașina să fie acoperită de garanție. Chiar dacă în general nu prea sunt probleme am mai avut ghinioane de genul acesta (cu mașină nouă chiar) și nu vreau să repet situația.

    Problema este că nu găsesc nicăieri informații detaliate despre garanția Junge Sterne. Are cineva un link sau poate un scan al condițiilor? În ce condiții poate fi prelungită peste cele 24 de luni incluse? Merită prelungirea?

    Alternativa ar fi garanția extinsă de la producător care necesită o revizie plus vreo 1.9k EUR/an însă probabil că nu aș putea să o extind decât pe 2 ani având în vedere vârsta mașinii.

    2. Kilometraj bord

    În ce măsură contează? Ce diferențe sunt (în afară de garanție) între 30k km și 100k km la un motor atât de mare? Ce probleme pot apărea la o mașină de genul ăsta cu peste 100k km?

    Întreb pentru că există și varianta să iau ceva cu puțin peste 100k km cu un preț cu >10% mai mic decât cele sub 100k.

    Am de gând să iau de la dealer Mercedes din Germania, nu cred că se pune problema unui kilometraj alterat.

    3. Frâne AMG ceramic

    Cum este cu frânele de tipul acesta? Din câte am mai citit, discurile pot să fie în regulă la 100k km dacă mașina a fost condusă calm dar pot să fie relativ praf și la 20-30k km dacă mașina a fost condusă pe circuit. Cum se pot verifica?

    Având în vedere costurile de înlocuire a discurilor de tipul acesta, este posibilă înlocuirea cu frâne normale când cele ceramice sunt uzate? Când zic “înlocuirea” mă refer la înlocuirea cu costuri decente, nu comparabil cu un set de discuri noi pentru frânele ceramice care din câte am înțeles poate să sară de 10k EUR.

    4. Tapițerie deschisă la culoare

    Tapițeria bej și cea gri deschis arată extrem de bine după părerea mea. În general am grijă la ce fac prin mașină însă mi se întâmplă să port blue-jeans relativ frecvent. Este chiar atât de dramatică întreținerea pe cât zice lumea? N-am avut decât tapițerie închisă la culoare până acum deci n-am nici cea mai vagă idee.

    Tot pe aceeași temă, cum e cu tapițeria maro și cea roșie? Suferă de aceleași probleme (culoare “scursă” de la pantaloni)?

    5. Costuri întreținere

    Știu cât este impozitul, asigurarea Casco (cu aproximație), precum și garanția extinsă. Ca și consum, mă aștept la o medie de 13-14l/100km. Ce nu știu este la ce să mă aștept ca și costuri de revizie.

    6. Altele

    Dacă există sfaturi legate de alte lucruri care nu sunt menționate aici aș fi interesat să le ascult. Nu pot să pretind că fac parte din categoria celor pasionați de mașini, nu mă pricep foarte bine la detalii tehnice și în consecință sfaturile de la cei care sunt mai în temă ca mine sunt binevenite.

  • #2
    1 . Referitor la garantie , ar trebui sa te intersezi la un dealer , ce conditii se aplica . Cand am luat eu masinile existau mai multe tipuri de garantie extinsa pt masini noi , aplicabile si la cele SH cu Junge Sterne. Garantie extinsa de 1 an , peste garantia de fabrica (2 ani) sau de 3 ani ( in total ajungeai la 5 ani ).
    Doar ca aparea o fransiza ....trebuie intrebat.
    2 . Binenteles ca exista o diferenta ....motorul pierde CP in timp .
    3. Nu ma pricep , atat stiu ca au preturi piperate.
    4.Blugii , jachetele de piele lasa urme pe tapiteriile din piele , iti recomand sa folosesti solutii speciale . Cea mai sanatoasa varianta este sa folosesti o husa , prosop , stiu ca nu este foarte estetic dar iti vei proteja scaunul .
    5. Costurile sunt mari si foarte mari , te poti interesa la orice reprezentnata cat costa ora de manopera mecanica si ora manopera tinichigerie pt AMG.
    6. La categoria sfaturi iti recomand sa te mai gandesti la “ nu am si nu vreau copii “ , habar nu ai ce pierzi trust me .

    Comment


    • #3
      Salutare,

      1. Garanția Junge Sterne

      Eu nu aș cumpăra o astfel de mașină fără garanție.
      Până la 100.000 de km, îți acoperă 100%, piese și manoperă. Între 100-120 de mii, 80%... etc.
      Dacă ajung zilele următoare la mașină, îți las câteva poze.
      La AMG-uri, prelungirea garanției Junge Sterne este mult mai scumpă.

      Ca exemplu, la E500 Coupe, am prelungit garanția cu 1 an. Am plătit 700 și ceva de € dar am avut reparații de vreo 3.500 €.

      Poți trimite un e-mail la MB Germania/Romania și sigur primești informațiile dorite.

      3. Frâne AMG Carbon Ceramic

      Eu sunt foarte încântat.
      Nu se compară cu frânele normale.
      Din păcate, nu țin o viață de mașină, cum zic ei.

      Am rugat un amic, care lucrează la MB Germania, să se uite în istoricul de service la mai multe AMG-uri (care au opțiunea asta).
      El mi-a zis că au fost destui, care au schimbat discurile la 120-max. 150 de mii de km.

      Un alt avantaj este că nu-ți murdăresc jantele așa repede.
      Eu aș zice 2000 de km, față de 500.
      Nu cred să apuci 20 de mii de km pe circuit )).

      Din ce știu, reprezentanța are un procedeu de verificare. Se lipesc niște buline pe disc și în funcție de câte puncte apar în buline, se calculează uzura discului. Dacă am înțeles eu bine.
      Există și un dispozitiv de la Carboteq.

      Prețul este marele dezavantaj.
      Un set complet, discuri și plăcuțe, te duce pe la 20-25 de mii de euro... .
      Este posibilă înlocuirea discurilor și plăcuțelor, cu unele normale.
      Oricum, pe dimensiunile alea, costă ceva și cele normale.

      4. Tapițerie deschisă la culoare

      Acum mă bucur că am luat mașina cu interior negru ).
      Nu că ăsta nu se murdărește, doar că nu se vede ca pe alb/bej/gri.

      5. Costuri întreținere

      Cum deja te aștepți, costurile sunt mai mari dar nu sunt de speriat.
      O să ma uit pe facturi și revin cu prețurile de la ultimele 3 revizii.



      Numai bine!
      Last edited by Florin_WES; 06-11-2018, 05:48 AM.
      Regulament general Club Mercedes.

      Comment


      • #4
        Mulțumesc frumos pentru răspunsurile informative și pentru detaliile oferite.

        Originally posted by b97dmt View Post
        Binenteles ca exista o diferenta ....motorul pierde CP in timp .
        Habar n-am avut de asta. Nu prea contează oricum, zic eu că peste 300 CP este relativ inutil în România mai ales având în vedere că eu stau în jud. Suceava și merg predominant pe șosele cu 2 benzi. Plus că sunt genul care conduce calm, nu fac depășiri nervoase la 170-180km/h.

        Concluzia ar fi că problema principală cu nr. de km. este acoperirea garanției și posibilitățile de prelungire.

        Originally posted by b97dmt View Post
        4.Blugii , jachetele de piele lasa urme pe tapiteriile din piele , iti recomand sa folosesti solutii speciale . Cea mai sanatoasa varianta este sa folosesti o husa , prosop , stiu ca nu este foarte estetic dar iti vei proteja scaunul .
        Nici nu m-aș gândi să pun prosop sau husă - strică tot aspectul. Îmi aduce aminte de telecomenzile de la TV pe care lumea le ținea prin anii '90 cu folia protectoare timp de ani de zile

        Sunt foarte frumoase tapițeriile deschise la culoare dar cred că până la urmă am să optez pentru ceva mai închis la culoare. Prefer așa decât să stau tot timpul cu grijă.

        Originally posted by b97dmt View Post
        6. La categoria sfaturi iti recomand sa te mai gandesti la “ nu am si nu vreau copii “ , habar nu ai ce pierzi trust me .
        M-am gândit foarte, foarte bine până acum. Decizia e că nu-mi trebuie Am suficienți prieteni care au copii și am văzut cam cât de dramatic le afectează stilul de viață. Spre norocul meu, soția mea e pe aceeași lungime de undă - ne este foarte bine așa cum este acum.

        Să nu mă înțelegi greșit, nu spun că nu ar fi o experiență deosebită să ai copii, sunt sigur că privești lumea altfel ca părinte însă... fiecare cu satisfacțiile lui

        Originally posted by Florin_WES View Post
        Eu nu aș cumpăra o astfel de mașină fără garanție.
        Exact asta m-am gândit și eu. Am mai avut probleme de gen schimbat transmisia și îmi imaginez că astfel de operațiuni ajung la niște prețuri sci-fi pe AMG-uri.

        Originally posted by Florin_WES View Post
        Până la 100.000 de km, îți acoperă 100%, piese și manoperă. Între 100-120 de mii, 80%... etc.
        Dacă ajung zilele următoare la mașină, îți las câteva poze.
        La AMG-uri, prelungirea garanției Junge Sterne este mult mai scumpă.
        Înțeleg că este foarte asemănătoare garanției extinse care costă 8790 RON pe an la orice AMG și poate fi extinsă dacă mașina are până în 100k km. Este rezonabil după părerea mea având în vedere că Junge Sterne include 2 ani.

        Originally posted by Florin_WES View Post
        Poți trimite un e-mail la MB Germania/Romania și sigur primești informațiile dorite.
        Așa am să procedez.

        Originally posted by Florin_WES View Post
        3. Frâne AMG Carbon Ceramic

        Eu sunt foarte încântat.
        Nu se compară cu frânele normale.
        Din păcate, nu țin o viață de mașină, cum zic ei.

        Am rugat un amic, care lucrează la MB Germania, să se uite în istoricul de service la mai multe AMG-uri (care au opțiunea asta).
        El mi-a zis că au fost destui, care au schimbat discurile la 120-max. 150 de mii de km.

        Un alt avantaj este că nu-ți murdăresc jantele așa repede.
        Eu aș zice 2000 de km, față de 500.
        Nu cred să apuci 20 de mii de km pe circuit )).

        Din ce știu, reprezentanța are un procedeu de verificare. Se lipesc niște buline pe disc și în funcție de câte puncte apar în buline, se calculează uzura discului. Dacă am înțeles eu bine.
        Există și un dispozitiv de la Carboteq.

        Prețul este marele dezavantaj.
        Un set complet, discuri și plăcuțe, te duce pe la 20-25 de mii de euro... .
        Este posibilă înlocuirea discurilor și plăcuțelor, cu unele normale.
        Oricum, pe dimensiunile alea, costă ceva și cele normale.
        Foarte utile informațiile, mulțumesc.

        Dacă înțeleg corect, în principiu pot să iau ceva cu frâne AMG ceramic și să le înlocuiesc când se uzează, dezavantajul principal fiind că trebuie să le înlocuiesc pe toate odată pentru că altfel arată ca naiba. Am să cer niște informații despre uzura frânelor dacă optez pentru o mașină cu frâne ceramice.

        În niciun caz nu vreau să dau 20k+ pe frâne și sigur nu sunt acoperite de garanție. Aș zice că e o opțiune bună când mașina este nouă, mai ales pentru cei care au un stil de condus mai puțin smucit și conduc >20-25k km/an. Pentru mine nu merită să fac așa o investiție pentru 40-50k km total.

        Originally posted by Florin_WES View Post
        Acum mă bucur că am luat mașina cu interior negru ).
        Nu că ăsta nu se murdărește, doar că nu se vede ca pe alb/bej/gri.
        Mda... cred că am să optez și eu pentru o culoare închisă. Alternativa pare să implice schimbări în garderobă (nu ar fi o problemă majoră dar oricum neplăcută), interior detailing de 2-4 ori pe an (la >150km distanță) plus extra grijă... Prefer negru sau maro.

        Originally posted by Florin_WES View Post
        Cum deja te aștepți, costurile sunt mai mari dar nu sunt de speriat.
        O să ma uit pe facturi și revin cu prețurile de la ultimele 3 revizii.
        Bănuiesc că în medie cam ~1000 EUR pe revizie?

        Comment


        • #5
          Până la urmă am decis să iau cu tapițerie deschisă la culoare (am luat gri deschis) și din cauza numărului limitat de oferte disponibile am fost nevoit să iau cu frâne ceramice. Nu prea mi-a surâs mie treaba cu frânele ceramice însă pot să zic că țin atât de bine încât mă gândesc serios să rămân tot pe ceramice și după ce se uzează discurile dacă ajung până acolo.

          Înainte să cumpăr am dat un mail la Mercedes-Benz Germania referitor la prelungirea garanției Junge Sterne, n-am primit răspuns nici până în ziua de azi, după aproape două luni. Am fost la un dealer din România ca să mă lămurească cu asta, era destul de clar că nu știe bine despre ce e vorba. Am dat un mail la Mercedes-Benz România și după câteva zile am primit răspuns că garanția se poate extinde doar conform termenilor de pe site. Așadar, aviz amatorilor: aparent în România garanția Junge Sterne nu poate fi extinsă deși în Germania se poate extinde cu 4-5 ani. Am încercat chiar și la vânzător (am luat direct de la Daimler) și din păcate ei nu pot să extindă garanția la vehiculele înmatriculate în afara Germaniei. Asta este, am să iau garanție extinsă normală atât cât îmi permite vârsta mașinii și numărul de kilometri...

          Mulțumesc încă odată pentru sfaturi și clarificări.

          Comment


          • #6
            Hai sa vedem si noi masina. Preferabil in sectiunea my car.
            https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

            Comment


            • #7
              Deocamdată nu am decât pozele făcute cu ziarul în Germania pentru Casco Nu sunt genul care să posteze pe facebook, instagram etc. așa că nu prea fac poze în general.

              Săptămâna viitoare o duc la polish, am să postez după ce e gata pentru că sigur îi face niște poze acolo.

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF