Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Mercedes GLS 350d(2018) blocat in marsarier. Nu se mai poate opri motorul

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mercedes GLS 350d(2018) blocat in marsarier. Nu se mai poate opri motorul

    Buna ziua,



    Am un Mercedes GLS, an fabricatie 2018. Am o problema foarte ciudata, pe care cei din Belgia nu reusesc sa o gaseasca/repare.!!

    Am mers la 2 dealeri autorizati MB si ambii au zis ca vad erorile stocate, dar nu stiu care este defectul.

    Ce se intampla?:

    Merg cu masina normal si dupa un anumit timp(1-3 zile, 300-500KM), apare mesajul "Active Curve System mulfunction", pe bord apare deactivat ASR-ul si nu mai merge nici un senzor(unghi mort, hold, auto-stop, etc). Cand are aceasta eroare si vreau sa parchez ducand masina in marsarierre(R) >> ramane blocata in R(nu mai pot schimba in alta viteza) si nu se mai poate opri motorul(desigur am incercat si cu cheia, scotand butonul de start/stop). In acceslasi timp masina se deplaseaza in spate(doar este in R) si eu trebuie sa stau cu piciorul pe frana, astfel masina se deplaseaza in spate.

    Ultima oara s-a intamplat pe data de 31.10.2023, cand dupa 20 de minute in care colegul meu(eu eram cu piciorul pe frana) a incercat sa opreasca masina: a deconectat bateria auxiliara, calculatorul din portbagaj, s-a uitat la motor cum sa-i inchida aerul,..) nu am reusit sa oprim motorul(masina era blocata pe mers in spate si eu cu piciorul pe frana); am apasat butonul SOS si am fost in contact cu Mercedes Belgia, MB Germania si MB Romania. Nimeni nu a stiut o solutie cum sa opresti motorul in acest caz.////???(s-a transmis si o telediagnoza unde exista 15 pagini de erori)

    In toata nebunia de atunci, cumva am tinut apasat pe butonul de start/stop timp de 2-3 minute si motorul s-a oprit.

    Peste 1 ora masina a pornit normal si fara nici o eroare.

    Am mers la MB dealer in Belgia(aici locuiesc) si au zis ca vad foarte multe erori, dar acum totul este in regula. Exact la fel mi-au spus si alt MB dealer si dupa 1-3 zile am avut eroarea.


    Am facut mai multe poze si video-uri aici: https://drive.google.com/drive/folde...usp=drive_link


    Vreau sa repar masina si de aceea vreau sa o duc la cineva care poate sa repare acest defect.

    Sunt constient ca este un defect greu de gasit si necesita cateva zile de cautari.



    Multumesc
    Attached Files

  • #2
    Buna ziua,

    Vesti bune. Se pare ca problema era de la bateria auxiliara. Am schimbat bateria si acum merge totul OK. A mers fara probleme in ultimele 3 saptamani si ~~1500 KM.

    daca mai apare ceva o sa scriu aici.

    Comment

    Working...
    X
    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF