Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Masina trage dreapta dupa toate reglajele posibile

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Masina trage dreapta dupa toate reglajele posibile

  Salutari tuturor.
  Detin un W221 2011 3.0 bluetec tractiune simpla.
  Dupa schimbarea unui brat pe dreapta (cel care tine perna) masina tragea dreapta. Am facut geometria de 4 ori fara rezultat. Am pus cauciucuri noi, am indreptat jantele fara rezultat. Am constatat impreuna cu mecanicul ca bratul pus era cu 0.5 cm mai scurt. L-am inlocuit din nou, am mers la bracaj, problema persista!!
  Bracaje,brat schimbat, geometrii,paralelism,gume noi,jante drepte si masina tot trage dreapta.
  Mentionez ca pernele de pe partea dreapta sunt mai lasate cu 7mm dar pana acum masina nu era afectata de acest lucru, pana la schimbarea bratului a mers drept.
  S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema?
  Aveti ceva idei? Eu nu mai am,iar mecanicul o viseaza noaptea.
  Orice sfat e binevenit.
  Va multumesc anticipat.
  P.s. exclus mersul la reprezentanta intrucat aceea a fost prima optiune insa o pot primi peste 3 saptamani iar eu in cateva zile parasesc tara.

 • #2
  O completare, cand masina trage dreapta, pleaca cu tot cu volan, deci si volanul pleaca spre deapta aprox 5-10 cm

  Comment


  • #3
   ASadar ti se invarte volanul spre dreapta?
   Deci daca tu tii drept de volan, masina merge drept dar daca il lasi volanul se invarte spre dreapta, asa-i?

   Spune-i la mecanic sa cracaneze roata stanga spate.
   Privite de deasupra masinii rotile spate sunt apropiate, convergente ceva de genu / \ , ca si la schi cand faci plugul.
   Unghiul e mic, cam 10-20'.

   Ce trebuie sa faca mecanicul e ca unghiul sa il puna | \ , adica din excentricul de reglaj al geometriei spate sa vireze DOAR cu roata stanga mai spre exterior.
   In prima instanta doar sa cracaneze roata vezi ce efect are asupra volanului.
   ASta e treaba de 5 minute.

   Apoi vezi cum faci asa incat sa obti unghiul total de convergenta precum in carte.

   Totusi, daca bratul tau e mai scurt, masurat de la gaura de montare din capat pana la gaura de montare a bucsii, asta nu e tocmai ok.


   Nu spun ca asta e rezolvarea, dar se poate incerca f usor si nu ai ce strica.

   Comment


   • #4
    Alta idee, spune-i sa creasca unghiul de fuga de pe dreapta apoi sa puna la loc si sa incerce pe stanga.
    In caz ca reglajul e asemanator cu cel de pe w211 e simplu de facut/revenit la initial, pt ca sunt doar 3 pozitii de montare a bratului.
    Fara masuratori, fara reglaje. Alea le faci dupa ce rezolvi problema trasului.

    Trasul dreapta nu are legatura cu paralelismul fata ci cu dezechilibrele inter unghiurile de fuga/cadere de pe rotile din spate sau fata.
    In spate mai poti avea probleme cu paralelismul, in sensul ca rotile sa aiba unghiul bun, dar sa fie "virate" intr-o parte, atunci masina merge intr-o dunga, iar volanul din fata se invarte automat pentru a pastra directia drept.

    Ce vreau eu sa iti spun ca pusul pe un stand si sa pui la unghiuri tot nu iti va rezolva problema.
    In primul rand unghiurile sunt date ca interval, nu ca valoare fixa si e datoria celui care regleaza sa puna mai mult intr-o parte si mai putin in alta (pastrand limitele date de carte) asa incat masina sa mearga bine.
    Nu doar invarti de reglaje pana cand arata verde pe ecran.

    Cel putin eu prin asta am trecut, reglaje facute dupa ce spunea calculatorul, cand ma urcam la volan pateam ca tine.

    Comment


    • #5
     Originally posted by Sharky View Post
     ASadar ti se invarte volanul spre dreapta?
     Deci daca tu tii drept de volan, masina merge drept dar daca il lasi volanul se invarte spre dreapta, asa-i?

     Spune-i la mecanic sa cracaneze roata stanga spate.
     Privite de deasupra masinii rotile spate sunt apropiate, convergente ceva de genu / \ , ca si la schi cand faci plugul.
     Unghiul e mic, cam 10-20'.

     Ce trebuie sa faca mecanicul e ca unghiul sa il puna | \ , adica din excentricul de reglaj al geometriei spate sa vireze DOAR cu roata stanga mai spre exterior.
     In prima instanta doar sa cracaneze roata vezi ce efect are asupra volanului.
     ASta e treaba de 5 minute.

     Apoi vezi cum faci asa incat sa obti unghiul total de convergenta precum in carte.

     Totusi, daca bratul tau e mai scurt, masurat de la gaura de montare din capat pana la gaura de montare a bucsii, asta nu e tocmai ok.


     Nu spun ca asta e rezolvarea, dar se poate incerca f usor si nu ai ce strica.
     Multumesc Sharky pentru raspuns.
     Da, merge drept masina cand ii tin volanul drept.
     Bratul mai scurt a fost oricum inlocuit si intradevar, normal ca nu era ok.
     Am sa incerc sa mer la al-7-lea bracaj sa discut cu cel ce le regleaza..

     Comment


     • #6
      Incearca sa schimbi si service-ul care face geometria
      https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

      Comment


      • #7
       Originally posted by b97dmt View Post
       Incearca sa schimbi si service-ul care face geometria
       Am sa incerc si asta.
       Pana acum am 6 facute la 2 service-uri.
       Poate e lucky number 7

       Comment


       • #8
        DAca tot ai fost la atatea service-uri fa o treaba, cere fisa de la fiecare. Vezi daca ce ti-a reglat la final bate cu ce masoara al doilea prima data!

        In rest tare ma tem.
        In orice caz, convergenta(paralelismul) nu are a face cu trasul dreapta. La celelalte unghiuri trebuie umblat si in final se regleaza convergenta. Aia e pt raspunsul volanului si uzura corecta a gumelor.

        Comment


        • #9
         Prima condiție din cadrul procedurii, in cazul mașinii tale este că mașina sa fie la nivelul corect.

         Toate modelele cu Airmatic schimba unghiul roții funcție de înălțime.

         In mers, nivelul se schimbă, deci unghiul se schimbă, astfel mecanicul decât să viseze mai bine calibrează suspensia înainte de șurubărit la unghiuri.

         Diferă chiar și pe loc, dacă motorul este oprit sau pornit, sau dacă deschizi sau dacă nu închizi o ușă...

         Dacă vre-o pernă a fost schimbată separat de amortizor sau daca ai pus pe o parte vestitele amortizoare "din Germania" chinezești, atunci e și mai greu pentru mecanic sa calibreze suspensia.

         https://www.pro-align.co.uk/are-you-...-an-alignment/

         Deasemenea se întâmplă destul de des că senzorul de nivel sa fie montat greșit pe brațul nou.
         Last edited by cl600; 10-13-2018, 20:46 PM.
         http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34         https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

         www.mbretrofit.ro

         Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

         Comment


         • #10
          In completare la ce a scris CL600 , gaseste o reprezentanta sau un service care are experienta cu tipul asta de masini.
          https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

          Comment


          • #11
           Referitor la problema ta , si masina mea trage dreapta . Masina are inlocuite ambele amortizoare pe fata cu unele originale , anvelope noi , jantele nu sunt strambe dar trage dreatpa. unde am facut unghiulde fuga mi-au spus ca masina pornita pe comfort sta mai ridicata toata pe dreapta cu 2 cm. masina are facuta calibrarea la autoklass cu romas-ul ( sau rumas-ul cum se numeste dar degeaba ) . toate bratele si bucsile sunt schimbate in ult 2ani cu piese originale si doar un brat este lemborder. eu m-am dat batut dupa ce am schimbat si senzorii de nivel si blocul de valve

           Comment


           • #12
            Dupa ce incerci toate cele din carte incerci sa reglezi si inafara cartii.

            Eu am scapat in regim propriu de tras dreapta, la 3 service-uri reglaje degeaba si povesti vanatoresti, povesti din care imi dadeam seama ca mari sanse nu am cu ei.
            Sa montez niste senzori si sa trag de suruburi pana cand imi arata aparatul ca e in parametri e una, sa intelegi ce faci acolo si ce efect are e alta.

            Evident in regim propriu nu ecomand nimanui pt ca dureaza ore bune de munca pana te prinzi de fapt ce faci si cum poti masura corect, repetabil ceva. IAr orele de munca sunt cu experienta in spate, daca esti de la zero n-ai nici o sansa.
            Ca sa nu zic de scule, eu am avut norocul unor ghidaje prismatice gata facute plus niste repere cu care pot masura sub 1mm.
            Daca ai asta ca hobby merita, dar intrebarea existentiala nu ar trebui un mecanic specialist in directie sa stie mai mult decat masori senzori si pui pe verde?
            E penibil sa schimbi piese, ca poate poate.
            Ai stand de masura, ai aparate, pai schimba nene unghiurile pana cand nu mai trage si apoi incearca pe baza lor sa tragi o concluzie.

            ASta daca esti cu adevarat meserias. Altfel esti doar un dorel care se lauda cu niste scule.
            Din pacate plin de ei, in orice domeniu.

            LEgat de inaltime, da ungihurile variaza, DAR nu inseamna ca masina o ia razna.
            Mai bine de 2 saptamani am umblat cu arc spate rupt. MAsina era bine lasata de fund intr-o parte. Tragea? Mai deloc!
            Last edited by Sharky; 10-21-2018, 15:58 PM.

            Comment


            • #13
             " Mai " din " Mai deloc " e cheia postului, diferă pretențiile...
             http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34             https://www.youtube.com/channel/UCQp...Pr1obVsJMeVMuA

             www.mbretrofit.ro

             Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

             Comment


             • #14
              Putem interpreta si ras-interpreta posturi si da sfaturi gen du-o la reprezentanta.

              Uite aici cum arata masina mea, in primavara, cat am circulat cu ea, doar prin oras nu am simtit vreo diferenta, nicidecum sa nu traga stanga sau dreapta la modul extrem. PRea mult nu am circulat cu ea asa, dar de era ceva extrem se simtea imediat.
              Din pacate nu pot trage o concluzie pt ca in vremea aia masina oricum imi tragea dreapta la drum lung de dinainte sa mi se rupa arcurile, cu totul ca aveam niste fise care imi aratau ca totul e ok!

              Ce vreau eu sa spun e ca putini sunt aia care inteleg ce fac, multi doar pun la unghiuri si considera ca si-au terminat treaba.
              Ignora faptul ca in documentatia mercedes scrie clar ca e acceptata o anumita toleranta intre stanga si dreapta si ca plaja de reglaj e cam mare. Oare de ce? Nu cumva ca sa aplici un reglaj fin?

              La ultimul reglaj imi explica omul ca el de 11 ani regleaza directii, iar ca faptul ca spatele imi tzopaie la gropi DUPA ce mi-a reglat el directia e ca am eu amortizoarele praf, ce conteaza ca nu tzopaia pana am venit la el. Iar el mi-a apropiat rotile la 18' bucata ca sa nu imi uzeze interiorul, ca am unghiul de cadere prea negativ.
              De parca nu tot asa l-am avut in ultimii 20kkm de cand am masina si efectul e aproape neglijabil.
              Daca vreau ma asteapta la alt reglaj, bineinteles contra cost, dar el nu imi garanteaza ca va merge bine. Ce sa zic...

              Dupa aceste explicatie mi-am bagat picioru in ei meseriasi si m-am apucat sa pun la punct sistemul de reglat directia.
              Pun rigla mea, ce sa vezi 6mm diferenta fata-spate. Adica aproape 1 grad convergenta!

              Mintea omul, mintea rigla mea? Cine stie, am deja 7mii km parcursi, fara uzura, fara ztopaieli, trage dreapta doar pe drumuri vizibil inclinate.
              E perfecta? Probabil ca nu, dar in mod sigur nu ma mai duc la reglaje ca e pierdere de vreme.
              Prefer sa o rezolv eu cand am chef de mesterit, avand hobby-ul sponsorizat.

              Rade lumea ca nu se mai schimba uleiul in parcare, nu se mai aerisesc franele in spatele blocului, dar dupa asa experiente, ce sa mai zici?
              MEseriasii care indreptau sasie ruginite si reparate de dacie eu disparut, dar aia care le faceau cu adevarat chiar stiau meserie.
              Am avut ocazia sa discut cu unul care toata viata a indreptat directii si facut sasie, mi-a dat multe ponturi, unele le citisem de pe net si din documentatii, altele erau treburi care le afli doar cand pui mana sa lucrezi ceva.

              AStia de acu doar incarca niste date si se uita pe ecran, masina e la unghiuri, treaba lor e gata. Ma indoiesc ca o pot scoate la capat intr-un scenariu diferit de cel standard.

              Is curios cum isi va rezolva colegul problema.
              Attached Files
              Last edited by Sharky; 10-21-2018, 21:08 PM.

              Comment

              Working...
              X
              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF