Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Date false in Brief ???

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Date false in Brief ???

    Buna ziua
    Am o problema mare. Am cumparat saptamana trecuta un S450L 4M cu prima inmatriculare 28.10.2019 si an de fabricatie 10.10.2019 cu 19k km. Este luata de la reprezentanta Mercedes din Wiesbaden ca Junge Sterne cu garantie de 2 ani.
    Masina este impecabila. Pana aici OK
    Nu am dat mare importanta Brief-ului. Azi am fost la traducator autorizat si am vazut 2 lucruri neadevarate:
    1. la tipul masinii scrie 221
    2. La descriere spune ca este masina de transportat persoane , 8 locuri -limuzina - O aberatie...
    Masina este 222 ( numarul VIN: WDD2221591A....), si evident aspectul exterior este de 222, 011-Asistent lumină de conducere, 628-Adaptive High Beam Led Assistant plus,...

    Acelasi lucru in talonul masinii

    Ce dracu o sa fac la RAR? cand voi vrea sa inscriu masina?
    Attached Files

  • #2
    Salut!
    La RAR ai nevoie si de Certificatul de Conformitate (COC). Poate acolo sunt trecute corect datele masinii.

    Comment


    • #3
      Dar nu este masina noua. COC se refera numai la masini noi, care nu au mai fost inmatriculatate. La mine exista Brief. problema e ca scriu lucruri nereale.

      Comment


      • #4
        Mie mi-a cerut COC desi masina era SH.
        Mai bine du-te si vorbeste cu cineva la RAR inainte de a face programare.

        Comment


        • #5
          "Comercianţii trebuie să elibereze Certificatele de Conformitate (pe care le obţin de la producători) pentru toate vehiculele care deţin omologare CE de tip. În caz contrar, se fac responsabili de eventualele probleme cauzate cumpărătorilor, ce decurg din această situaţie.

          Prezentarea la Registrul Auto Român a Certificatului de Conformitate CE în original este necesară pentru toate vehiculele noi (autovehicule, remorci, autovehicule cu 2 sau 3 roţi, cvadricicluri, tractoare agricole sau forestiere), cu excepţia, pentru o perioadă limitată, a unor autovehicule de transport marfă sau persoane şi remorci cu caracteristici speciale, sau a unor vehicule care nu au fost omologate comunitar (cum ar fi unele vehicule care provin din afara Uniunii Europene sau care au fost omologate naţional). Pentru informaţii în acest sens, nu ezitaţi să vă adresaţi societăţii de la care achiziţionaţi vehiculul.

          Registrul Auto Român precizează că Certificatul de Conformitate este necesar şi în cazul vehiculelor noi care deţin omologare comunitară de tip şi care sunt achiziţionate individual din alte state. Documentul va fi, de asemenea, solicitat de la comerciant.

          Pentru a fi siguri că măsura obţinerii Certificatelor de Conformitate va fi pusă în aplicare în termenul legal, fără a crea neplăceri cumpărătorilor de vehicule noi, Registrul Auto Român desfăşoară deja acţiuni de informare a producătorilor de vehicule, a reprezentanţilor acestora şi a comercianţilor de vehicule privind obligaţiile ce le revin."


          Comment


          • #6
            Mie mi l-au cerut, dar nu asta am vrut sa spun.
            Ma gandeam ca daca il ai, poti demonstra neconcordantele din brief.

            Comment


            • #7
              Evident ca nu il am. Nu mi sa dat asa ceva. Inafara de factura , brief-ul mare si cel mic, asigurarea RCA si certificatul de garantie Junge Sterne pe 2 ani , nu am primit nimic.
              Cui sa demonstrez neconcordantele? La noi la RAR vor fi evidente iar in Germania la emitentul Brief-ului nu vad cum sa am acces.
              Last edited by ambra0; 10-22-2020, 08:28 AM.

              Comment


              • #8
                Din cate stiu reprentanta te poate ajuta cu coc.

                Comment


                • #9
                  Da, am fost azi la reprezentanta Tiriac Auto din Brasov si mi-au spus ca pot sa il faca rost si ei ( evident contra cost) dar dureaza intre 30-60 zile.
                  Incerc sa vad din Germania de unde am cumparat masina. Poate merge mai repede.....

                  Comment


                  • #10
                    Sapa bine pe internet sunt persoane care se ocupa numai de asa ceva si ti-l poate da in maxim 48 ore,eu asa am luat unul acum 2 ani,pt a inmatricula o masina in Italia,dar sincer nu am pastrat contactul!

                    Comment


                    • #11
                      Sigur il au cei din Germania.

                      Comment


                      • #12
                        Am luat legatura cu cumnata mea din Germania, (ca doar impreuna am fost la reprezentanta de unde am cumparat masina) sa vorbeasca cu cei de la reprezentanta Mercedes pentru COC.

                        Comment


                        • #13
                          Am aflat de la vanzator ca am primit CoC dar nu se cheama asa ci : “EG-Übereinstimmungsbescheinigung”. ...
                          Last edited by ambra0; 10-29-2020, 20:32 PM.

                          Comment


                          • #14

                            ...
                            Last edited by ambra0; 10-29-2020, 20:26 PM.

                            Comment


                            • #15
                              Mai am o intrebare. In portbagaj am un aparat care nu stiu ce este. In manualul de utilizare nu apare nimic despre el... sau nu am gasit eu?...
                              You do not have permission to view this gallery.
                              This gallery has 3 photos.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF