Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

W212_FL Nu mai pot intra in meniul de Engineering apasand "CallEnd" + "#" + "1"

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • W212_FL Nu mai pot intra in meniul de Engineering apasand "CallEnd" + "#" + "1"

  Dupa cum scrie si in titlu, pe un e220 din 2015 nu mai pot intra in meniul de service.

  Acum 2 ani cand am cumparat masina, puteam sa intru in acest meniu si chiar am modificat volumul navigatiei pentru necesitatile de atunci.

  Acum, dupa 2 ani incerc din nou sa accesez acest meniu din Command si nu mai pot intra decat in meniul de dealer

  Tot ce am facut in acest timp a fost sa activez nivelul 3 de incredere cu reprezntanta Tiriac expozitiei pentru a imi activa functiile OnLine sa pot porni masina de la distanta, insa neavand alarma de fabrica aceasta functie nu imi este disponibila.

  In schimb pot descuia/incuia masina din aplicatia MercedesMe instalata pe telefon (Nu merge de fiecare data si chiar daca merge are delay de minim 10 secunde), pot sa vad daca am geamuri/usi deschise sau descuiate (nu pot sa deschid/inchid geamuri pentru ca nu am alarma de fabrica), pot sa vad ce staisticile de trip si presiunea in roti (daca masina este oprita le arata pe ultimele citite cand era pornita) si pot vedea unde se afla masina.

  La mine cel mai probabi fostul proprietar nu a activat cei 3 ani de OnLine gratuit asa ca i-am folosit eu, insa dupa ce l-am testat am ajuns la concluzia ca nu isi merita pretul anual daca nu ai toaate optiunile pe masina ca sa-l folosesti cu adevarat.

  O alta dezamagire ar fi: Desi SIM-ul din masina are activate datele mobile pentru a transmite pozitia masinii, statisticile si a primi comenzi de incuiere/descuiere, pornire si ce telediagnoze mai face reprezentanta, cand activez liveStreaming-ul pentru Radio OnLine trebuie sa fac hotspot mobil din telefon ca sa poti asculta muzica (o alta dezamagire, posturile in general sunt straine si la calitate slaba 64-128 kbps iar la mine se intampla des sa se intrerupa asa ca l-am folosit doar de 2 ori si cred ca deja mi-a expirat subscriptia de Tidal)

  Singura functie aproape folositoare pentru mine este GeoFancing pentru ca am delimitat zone geografice si daca masina iese sau intra in aceste zone primesc mesaj pe telefon ca sa o pot declara repede furata. In rest este o aplicatie draguta cu care sa te lauzi la prieteni cum vezi in timp real ce face masina ta.


  Dar ca sa revin la problema mea: De un an si jumatate de cand am activat serviciile OnLine pana acum, eu nu am mai incercat sa intru in meniul de service si acum cand am nevoie sa modific un parametru, constat ca nu mai am acces in el.
  Am fost la reprezentanta unde au spus ca nu stiu de ce, insa au fost foarte amabili si mi-au recomandat sa facem o programare pentru o ora de diagnoza electrica platita de mine in urma careia sa deschida ei ceva ticket la mercedes care sa dea raspuns la intrebarea "de ce nu mai am acces in meniul de service.

  Exista alta modalitate (pe langa "CallEnd" + "#" + "1") pentru a accesa meniul de Engineering ?

 • #2
  Virtual SIM din mașină, nu are de ce să ofere plan de date gratuit, decât pt activitatea Telematics ( 3 ani,).

  E normal să aibă nevoie de o conexiune internet pt streaming, etc

  TuneIn Radio este o aplicație, care nu e blocată geografic, unde iar e normal ca majoritatea posturilor să fie străine, posturile românești nu pot fi majoritatea...in lumea asta mare,

  In meniul service, nu ai ce schimba/adăuga, nu este un meniu pt utilizator.

  ​​​​​​

  Volumul Navi se poate seta in timp ce vorbește domnișoara, din butonul normal de volum .

  Daca aparatul este Comand, poți activa Carplay si Android Auto, care oferă multe alte opțiuni.
  http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


  www.mbretrofit.ro

  Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

  Comment

  Working...
  X
  Logan | Dacia Logan |Anulare DPF