Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sfaturi mentenanță w212 e350 4 matic

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Sfaturi mentenanță w212 e350 4 matic

  Salutare. Sunt nou pe acest forum și noul posesor al unui w212 ,e350 4 matic,airmatic.Masina are 230.000 km reali!!!Am achiziționat-o de la un bun prieten și știu masina de când a adus-o in tara în 2014,masina fiind fabricație 2011.Ma interesează la ce trebuie sa fiu atent sa fac la timp, spre exemplu distribuția,schimburile de uleiuri motor cutie și de care se baga,dacă au cumva probleme cu pompa de ulei. Pana acum am o singura problema cu o perna aer pe fata la masina,dar nu este grava.masina se lasă la 2-3 zile dacă sta parcata.Daca merg zilnic cu ea,nu se lasă.Multumesc și aștept părerile și sfaturile voastre.

 • #2
  Salutare.
  Sa le luam in ordinea numerelor de pe tricou :
  -du-te neaparat si rezolva cu perna de aer !!!! Datorita faptului ca aceasta pierde aer, compresorul merge de "nebun" deoarece "vede" o pierdere si vrea sa compenseze !! Rezultatul: compresorul o sa cedez si sa vezi atunci bucurie si cheltuiala !
  -uita de schimbat distributie !! La acest tip de motor , se schimba doar daca "ai fluierat in biserica" si esti ghinionist, altfel este pe viata ! Asculta totusi preventiv, dimineata la prima cheie daca se aude ceva, o zornaiala la pornire. Acesta ar putea fi un prim semn in cazul in care ar aparea probleme.
  -pentru a preveni o problema la distributie si la motor, foloseste de preferinta ulei original Mercedes, norma 229.52, ce se poate schimba lejer la 25000-30000 de km, garantat ! Nu exista probleme cunoscute legate de pompa de ulei, asa ca stai linistit !!
  - la 240 000 de km ar trebui schimbat uleiul din cutie, conform manualului de intretinere, si te sfatuiesc sa o faci. In cazul in care nu esti familiarizat cu mecanica si aceasta marca, alege o reprezentanta Mercedes, sau un service specializat in cutiile automate. Este o procedura putin complicata, necesita o pompa speciala si de preferat ulei original Mercedes ! Nu te lasa pe mana oricarui mecanic de la coltul blocului.....
  - dupa ce rezolvi problemele astea, pe care eu le vad majore, daca mai ai timp, chef si bani te sfatuiesc sa schimbi saibele de la injectoare, preventiv, inainte sa sufle si sa devina o operatiune mai grea si costisitoare. In general incep sa pice dupa acei km si daca faci operatiunea preventiv, o sa imi multumesti...
  -apoi, da jos si Egr-ul si curata-l cel putin , inainte sa pice el de buna voie....Pe la km aia am schimbat piesa, pe la toate masinile...costa in jur de 1200 lei. Stima.

  PS: sfaturile acestea, ti le dau dupa aproximativ 1 milion de km cu acest tip de motor...
  PS: se pare ca "bunul tau prieten" nu prea s-a gandit la buzunarul tau inainte de a te face propietar pe acest tip de masina....ar fi trebuit sa iti spuna ca urmeaza sa bagi ceva banuti buni in intretinerea masinii, dupa ce o cumperi...
  Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
  Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
  Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
  SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
  https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

  Comment


  • #3
   Salutare.Multumesc pentru sfaturi!Uleiul la cutie mi-a spus acest prieten ca l-a schimbat pe la aprox 190,200 mii km.Legat de perne,sper sa pot rezolva cât mai curând,la reprezentanta mi-au cerut 6000 lei pe cea de fata.O sa încerc sa fac toate verificările enumerate de tine în aceasta primăvara.La 230.000 km cred ca este strong masina avand in vedere ca tu ai spus ca te ai dus cu ea într un milion de km.Drumuri ușoare și spor în toate!

   Comment


   • #4
    Milionul acela e adunat de la 4 motoare, 4 masini diferite.. Pernele sunt destul de scumpe..se gasesc si chinezarii dar vezi ce alegi... Normal uleiul in cutie se schimba la fiecare 120 000 de km, dar probabil e a facut-o mai repede..Poti face multii km cu acest motor, dar depinde mult cum ai grija de el. Stima.
    Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
    Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
    Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
    SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

    Comment

    Working...
    X
    Logan | Dacia Logan |Anulare DPF