Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Actualizare software diesel

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Orice service specializat MB va respecta procedura data de producător care include, printre altele, la un "banal" schimb de filtre de aer, recalibrarea valorilor învățate de ECU.
  Adică trebe` STAR și nu merge doar să scoți și sa pui altele în loc.
  Legat de update-ul cu pricina, personal pot să confirm tot ce a spus colegul Cl600 legat de comportamentul mașinilor după ce a fost făcut.
  Ambele, S350 w222 și GLE350 w166.

  Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
  Va rugam sa le schimbati din User Settings.

  Comment


  • #17
   La motor nu am constatat nici o diferenta in cum merge motorul - nici mai smoth, nici mai bine , nici mai rau. Ce am constat a fost doar ca regenerarea se face mai des, cand e motorul rece il tine mai turat pina cand e aprope la 80 grade. Eu fac reviziile si repar masina doar la reprezentanta. Ma indoiesc ca dupa 9 ani de cand e motorul iesit i-a lovit un moment de geniu pe cei de la MB si au gasit cum sa faca motorul sa merga mai bine. Asta se adreseaza in primii 2-3 ani de la productie , nu dupa 9 ani

   Comment


   • #18
    Si eu am facut update-ul (am w212 fl, e250d, cu cca 135.000 km, service la MB), am mers cca 50 km sa vad cum se comporta masina, nu ma pot pronunta cu privire la consum, mi se pare a fi la fel, dar un lucru este foarte sesizabil, cutia schimba mult mai bine vitezele. Operatiunea a durat cca. 30 de minute.

    Comment


    • #19
     Originally posted by Zeus View Post
     Orice service specializat MB va respecta procedura data de producător care include, printre altele, la un "banal" schimb de filtre de aer, recalibrarea valorilor învățate de ECU.
     Adică trebe` STAR și nu merge doar să scoți și sa pui altele în loc.
     Legat de update-ul cu pricina, personal pot să confirm tot ce a spus colegul Cl600 legat de comportamentul mașinilor după ce a fost făcut.
     Ambele, S350 w222 și GLE350 w166.
     Am inteles, multumesc pentru informatii! Zeus

     Legat de masina mea, km sunt 100% reali masina fiind achizitionata din reprezentanta din Germania(km trecuti pe factura). Cat despre revizii, au fost strict facute intre 10.000-15000 km, insa fara recalibrarea valorilor de care spuneti dumneavoastra. In curand intentionez sa fac o noua revizie masinii si am sa merg intr-un service specializat MB. O sa cer si aceasta recalibrarea a valorilor invatate de ECU. Dupa aceasta operatiune m as putea duce linistit sa fac update-ul de software? Sau trebuiesc recalibrate mai multe chestii si de la reviziile precedente cand aceste recalibrari nu au fost facute?
     Last edited by dinudragos; 11-22-2020, 17:01 PM.

     Comment


     • #20
      Poți face o revizie corectă și apoi faci campania.

      Pentru functionarea corespunzatoare a conturilor si pentru evitarea blocarii acestora, va rugam sa NU mai folositi adrese de email yahoo.
      Va rugam sa le schimbati din User Settings.

      Comment


      • #21
       Originally posted by Zeus View Post
       Poți face o revizie corectă și apoi faci campania.
       Perfect! Mulțumesc pentru ajutorul acordat!

       Comment


       • #22
        Astazi am facut si eu update-ul.
        Masina este diesel hibrid.
        Mi-a imbunatatit considerabil regimul hibrid de mers urban. Calculeaza mai bine cand sa ramana pe electric, consumul e mai OK.

        Inainte, cand rulam doar electric si schimba viteza, se simtea un mic soc in cutie, acum nu se mai simte nimic.

        In rest e ca inainte, nu am gasit nimic negativ pana acum.
        Last edited by vladmarcu; 11-24-2020, 23:05 PM.

        Comment


        • #23
         De cand cu update-ul asta, stau mai atent la cum ruleaza masina si am observat o problema care nu stiu daca era si inainte sau nu.

         Se simte un mic șoc atunci cand cutia retrogradeaza, mai ales din 3 in 2. Ca o frana de motor se simte in momentul cand schimba.

         Nu stiu daca asa facea si inainte, poate am observat abia acum.

         E normal asa? Se poate face o recalibrare? Ar ajuta?

         Comment


         • #24
          ar trebui sa ajute recalibrarea

          Comment


          • #25
           A mai facut cineva update-ul in ultima perioada (anul acesta)?

           Comment


           • #26
            Salutare am și eu un cls 2015.. 350 4 matic și de curând s a aprins check ul în bord, mașina merge exact ca înainte, am aflat după un test ca trebuie sa schimb senzor nox unul din ei nu știu exact care..... Căutând pe site-ul celor de la Mercedes am văzut ca mașina mea are rechemare pentru update la software cred ca treaba cu diesel gate ul.... Știe cineva dacă e și pentru senzorii nox? ca ar fi bine sa mii schimbe gratis ca sunt destul de costisitor... Întreb chestia asta pentru ca am văzut ca la unii colegi au fost înlocuiți după update-ul asta de soft gratuit. Seara faina!

            Comment


            • #27
             Salutare, voiam sa intreb colegii care au reusit sa faca update-ul, cum se simte masina dupa cateva luni de rulare cu acel nou soft ? Multumesc.

             Comment


             • #28
              Salut am. Fost la reprezentanta în Brașov mi.au schimbat senzorii nox ambii erau vreo 6000 de lei și mi au făcut și actualizare la soft pentru diesel gate. Am mai făcut inca 7000 de km de atunci și chiar merge foarte bine nu as putea spune ca am văzut o îmbunătățire a mersului dar nici înrăutățire asa ca dacă aveți mașinile ok puteți merge sa l faceți cu încredere! Eu sunt mulțumit ca nu a trebuit sa scot eu din buzunar 6000 și ceva de lei!

              Comment


              • #29
               Salutare, si eu l-am facut, singura diferenta pe care o sesizez este ca se incalzeste mai repede motorul (urca temperatura apei mai repede la rece ). Parca si schimbarile de trepte de viteza sunt mai legate ( se poate sa fie doar un miraj ). Seara buna !

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF