Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Actualizare software diesel

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Actualizare software diesel

    Salutare! Detin un Mercedes Benz E250 (w212 facelift) si aseara din intamplare am cautat daca masina mea are rechemari in service. Uitandu ma am gasit urmatoarea rechemare "Actualizare software diesel".

    Intrebarea mea este ce beneficii ar avea aceasta actualizare de software daca merg sa o fac? Credeti ca ar aduce un plus masinii?

    Masina este folosită 75% in regim urban.
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.
    Last edited by dinudragos; 11-05-2020, 11:05 AM.

  • #2
    Scuzați de dublu post, dar nu mai pot da edit.
    Am mai “răsfoit” pe forum și am văzut pe cineva ca se plângea de cutia de viteze după o actualizare software. Spunea ca după aceasta actualizare cutia a început sa agațe.

    Chiar sunt in dubiu și nu știu ce decizie sa iau..

    Comment


    • #3
      Am auzit si zvonuri ca aceste update-uri ar fi in legatura si cu dieselgate. Cineva spunea ca dupa update masina da ceva fum cand era calcata.

      Comment


      • #4
        Unde te-ai uitat daca are rechemari?

        Am gasit site-ul.
        Anul trecut, la revizie, mi-au spus ca masina are o rechemare pentru un update de soft si le-am zis sa-l faca.
        Acum vad ca si masina mea figureaza pe site cu rechemare.
        Last edited by vladmarcu; 11-07-2020, 20:50 PM.

        Comment


        • #5
          dinudragos Daca masina merge ok de ce ai vrea sa faci update?

          Comment


          • #6
            Pentru ca, in mod normal acel update ar trebui sa aduca imbunatatiri la anumite procese ale masinii?Pentru ca, niste "neica nimeni" de la fabrica au descoperit ca anumite procese se pot modifica in bine, ca au descoperit lucruri care pot imbunatati performantele masini, pentru ca lumea asta e tot timpul in miscare si apar lucruri noi , etc, etc....Pentru ca bunica spargea boabele de naut cu ciocanul, le punea la fiert in ceaun cu ceva apa si bea o zeama visand la o "cafea" iar noi acum programam online aparatul care stie ca la 6,45 dimineata trebuie sa faca un expresso....Cam de asta..
            Bun, ok, e un "teren minat" acest update pentru ca la unii da rezultate la foarte multi , nu....Ce nu ne spun cei cu "nu", e ca masinile lor sunt prajite, intretinute dupa ureche cu piese si uleiuri ieftine, pe la toti meseriasi, din care oricat de "update" ai vrea sa scoti nu se mai poate
            Asta clar, nu inseamna ca daca tu nu esti de acord cu update-ul, nu iti intretii masina !!Departe de gandul acesta !!
            Un exemplu clar, a fost prima duba cea cu motor Euro 4, care dupa un an de limitari,dpf infundat si alte nebunii a primit un update de soft la o reprezentanta Mercedes.Apoi timp de exact 2 luni, sau mai bine, acea masina a mers absolut perfect, fara nici una din problemele cu care ma chinuiam inainte !!Ajuta la ceva???Eu zi ca, uneori, da !! Stima.
            Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
            Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
            Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
            SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
            https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

            Comment


            • #7

              vladmarcu https://www.mercedes-benz.ro/passeng...ll.module.html

              b97dmt nu există un motiv anume. Ma gândeam doar ca un update de soft ar putea aduce un plus mașinii, dar după cum v am spus citind pe forum am văzut ca cineva se plângea..

              Cristi Nazarov mă bucur ca la dumneavoastră a adus un plus!

              In concluzie nu știu încă ce sa fac. Dacă a mai experimentat cineva acest update și ne poate spune cum s a comportat masina v as fi recunoscător.

              Multumesc tuturor pentru implicare!

              Comment


              • #8
                Cristi Nazarov : Asa e in teorie cum spui . In practica si aici ma refer in cazul meu ( cu un kdm efectuat la injectoare) este putin diferit.

                Dupa kdm la injectoare si ECU ,consumul a crescut in oras , zgomotul motorului a devenit mai aspru .Sigur nu pot dovedi dar dupa un timp a picat si regulatorul la pompa de inalte . Alta distractie si aici .

                Una peste alta nu am fost multumit de Kdm.
                Am mai facut un update la ceasuri - sam-uri la mbretrofit .
                Dupa update nu am simtit nimic in rau .
                Dar stiu de atunci ca mai erau o gramada de update-uri disponibile pt masina mea .

                In cazul noului update , daca este cel de noxe , o sa vina cu cresterea consumului , curatarea mai des a filtrului Dpf , uzura accentuata a senszorilor ....cine poate sti .

                Comment


                • #9
                  Buna seara,
                  Si eu acelasi recall disponibil : Update Software Diesel.

                  Subscriu la ceea ce a comunicat colegul b97dmt, dupa kdm-ul de la injectoare, si eu am simtit un consum MULT mai crescut in oras si motorul suna "mai accentuat". Sper, totusi, sa nu pierd si eu pompa de inalte.

                  Cat despre recall, am luat legatura cu cei de la Autoklass, astept un raspuns in ceea ce priveste recall-ul, mai exact, cu ce changelog vine )

                  Stima !

                  Comment


                  • #10
                    Eu "am facut" (adica mi l-au facut la reprezentanta - fara sa-mi spuna) un update de motor. In principiu sunt in favoarea update-urilor de motor uzuale
                    Dar cel care mi l-a facut era unul "de urgenta"-ca m-au pus si sa semnez dupa o gramada de acte (cum ca masina va functiona in parametrii normali dupa update , ca nu va consuma mai mult, ca nu vor fi probleme, etc) - si era ca sa fixuie problemele legale ce tin de "dieselgate-ul" lui Mercedes
                    Experienta mea legate de acel update - era facut pe genunchi - ca sa fie facut cit mai repede ca sa nu poate intenta proprietarii procese:
                    - cutia de viteze s-a "desincronizat" - a fost nevoie de o recalibrare completa a cutiei - probabil ca noul software nu a fost testat suficient - de la recalibrare merge ca inainte (adica perfect)
                    - cand e rece afara, dupa pornire, a crescut relantiul de la 550 la 700 pina cand se inclazeste aprope complet motorul - probabil forteaza o incalzire mai rapida a motorului (inainte nu facea asa)
                    - face regenerarea mai des- mai ales in oras
                    - mi-a resetat consumul mediu din computerul de bord (cel de long-term)- iar acuma consumul arata mai mare cu ~ 1 litru/100 km - nu stiu daca in realitate e mai mare sau e vorba doar de ce arata computerul de bord care-i relativ
                    Per total , regret ca mi l-au facut - dar am aflat dupa - si mi-au spus ca nu se mai poate face roll-back
                    Deci daca-i vorba de update-u care adreseaza emisiile - eu nu l-as face


                    PS: partea cu cutia a fost destul de nasoala - am avut un foarte mare noroc cu mecanicul de la reprezentanta (toate multumirle pentru el- pentru ca alt mecanic din aceasi reprezentanta mi-a spus pur simplu ca cutia s-a stricat) care si-a dat silinta si a depus efortul sa o rezolve- pentru ca Mercedes la ora aia nu recunostea acest side effect -poate intre timp s-a rezolvat
                    Last edited by gombosc; 11-10-2020, 15:46 PM.

                    Comment


                    • #11
                      Foarte interesant feedbackul colegului gombosc, multumim. Nici eu nu cred ca il voi face prea curand.
                      Seara buna.

                      Comment


                      • #12
                        Interesant!!!Aflăm lucruri noi.....
                        Mercedes Sprinter ( Stela ) 316 cdi , 2005,"fosta" !
                        Mercedes Sprinter (Steluta) 318 cdi, 2009,mariaj incheiat de curand.cu satisfactie!
                        Mercedes Sprinter (Blacky)319 cdi,2012 !
                        SC.Arm Logistics S.R.L Galati - Transport marfa Romania-Belgia 1,4 t,cu asigurare Cmr/Transport auto-moto pe platforma / Cristi Nazarov 0722525076 / arm_logistics@yahoo.com / nazarovcristi@gmail.com
                        https://www.facebook.com/pages/Trans...4975727?ref=hl

                        Comment


                        • #13
                          gombosc , multumim pentru informațiile foarte utile oferite!

                          Nici eu nu ma voi grăbi sa îl fac, masina se comporta cum trebuie și nu vreau sa o dau peste cap.

                          Comment


                          • #14
                            După cum explica colegul mai sus, probleme apar numai la mașinile care au km manipulați și/sau revizii făcute fără proceduri de adaptare a parametrilor.

                            Acest software este excepțional de bine făcut, pe lângă "îndreptarea" noxelor, mașina va merge mult mai liniar, mai puțin zgomotoasă, mult mai aproape de cum ar fi trebuit să meargă de la început.

                            Consumul creste cu virgulă, adică probabil câtva lei pe an, însă merită din plin.

                            Acum, daca NOx nu contează pt cei care nu pot citi în nici o limbă pe google, faptul că mașina va merge mai smooth convinge 100%.

                            Cu siguranță, după ce această campanie expiră - ca orice alta campanie MB - ITP/RAR va cere documentul semnat voluntar acum și în lipsa lui fuga la prăvălie pt update pe bani, care cu siguranță va fi pe placul celor care refuză acum.


                            După cum scrie clar în document, puterea totală nu se schimbă ( la început o să vi se pară mai liniștită) și nici consumul declarat.


                            Pentru cei care au km manipulat sau lipsa revizii corecte, există o procedură de "aliniat" pentru noul Software.

                            Mai mult, acest SW nou permite chiar o setare care aduce un mod ceva mai "agresiv", pt cei care preferă asta.
                            Last edited by cl600; 11-13-2020, 17:18 PM.
                            http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34


                            www.mbretrofit.ro

                            Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

                            Comment


                            • #15
                              Multumim pentru explicatiile foarte utile cl600 !

                              Ma poate lamuri si pe mine cineva cu explicatii mai in amanunt a ceea ce inseamna "revizii facute fara proceduri de adaptare a parametrilor"? Cam ce parametrii ar trebui adapti la o banala revizie?(filtre+ulei)

                              Am incercat sa caut pe forum, dar nu am gasit..

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF