Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Motorina euro4 sau euro5?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Motorina euro4 sau euro5?

    Salut la toata lumea!
    Nu sunt lamurit daca e bine sa alimentez cu euro5 si din cauza aceasta va cer ajutorul. Masina este euro3 dar nu mai putem baga decat motorina euro4. Acuma unii imi zic sa-i bag chiar euro5, altii ca nu ar fi bine deloc... De asta vreau sa ma ajutati si voi! Eu pana acum am pus numai euro4 de la Rompetrol iar masina este un w211 220cdi.
    Va multumesc!

  • #2
    Problema asta o am si eu, cand ajung in Romania, cu euro'ile astea: 3 (bine ca nu mai e), 4, 5 si ce o mai urma de la anul. In Italia e simplu, motorina normala si inca un sortiment, mai putin uleios, aditivat, cu 3-5% biodiesel si ce drac o mai avea in el, ca oricum ii pun doar din cea standard. E adevarat ca nu am cautat prea mult pe internet sa-mi explic ce si cum cu motorinele romanesti, ca daca citesti de pe site-urile distribuitorilor, toti le lauda ca sunt care mai de care mai bune, ca reduc consumul, ca lungesc viata motorului, ca-ti aduc pana si luna de pe cer, iar pe unele forumuri, se contrazic in opinii si dupa ce ai citit vreo 10 pagini, realizezi ca esti mai confuz decat la inceput.

    Comment


    • #3
      Alte opinii, va rog? De saptamana viitoare vreau sa trec pe euro5....Sa ma risc?

      Comment


      • #4
        Care alte opinii, ca nu pare sa ne intereseze decat pe noi doi subiectul. Ori toata lumea toarna la intamplare, de preferat varianta mai ieftina probabil, ori la toata lumea ii e clara diferenta dintre cele doua sortimente si numai noi doi parem ridicoli in cazul asta.

        Comment


        • #5
          Eu pun de la ,,baieti,, cind pot sa fac rost, asa ca din partea mea poate sa fie si de tractor atit timp cit porneste si scoate fum.
          Stefan

          Comment


          • #6
            Originally posted by traianescu View Post
            Care alte opinii, ca nu pare sa ne intereseze decat pe noi doi subiectul. Ori toata lumea toarna la intamplare, de preferat varianta mai ieftina probabil, ori la toata lumea ii e clara diferenta dintre cele doua sortimente si numai noi doi parem ridicoli in cazul asta.
            Cam asa se pare....Oricum e ciudat ca lumea e asa indiferenta cu privire la ce motorina baga in ele avand in vedere cate depind de calitatea si cifra ei octanica. Oricum eu cam am parerea ca motorina de la noi este de o fffffff proasta calitate iar euro5 e defapt euro3 cred afara.....Asa ca am sa trec pe euro 5 sa vad cum se comporta.

            Comment


            • #7
              Din cate stiu, motorinele astea respecta toate directiva EN590, am gasit pe un site si continutul in sulf (spre ex: http://blog.4rev.net/2007-11/normele...-combustibili/ ). Dupa cum ma taie capul, eu pun euro4, OMV sau Petrom. Si o data la "n" plinuri, ii bag si un euro5.

              Comment


              • #8
                eu chiar astazi am alimentat cu euro 5 dar nu simt nici o diferenta.

                Comment


                • #9
                  Dupa normele in care se incadreaza, sunt cu mai putin sulf, cu ceva adaosuri de aditivi, plus biodiesel, daca retin bine, asta ultimul in cantitate de pana in 5%. Dar, se pare ca tipul motorinei de se toarna in rezervor, e ultima grija a romanilor. Conteaza probabil numai pretul si intr-o oarecare masura barfele cum ca motorina de la statia X sau rafinaria Y e mai buna(mai rea) decat nu stiu care, insa fara nici o baza reala.

                  Comment


                  • #10
                    Eu o am de un an si ceva aprox.40000 km si nu am bagat decat 1 maxim 2 ori din peco si pana acum ,doamne ajuta,nu am avut nici o problema iar filtrul de motorina nu l-am schimbat niciodatain ,rest numai de la baieti de incredere.

                    Comment


                    • #11
                      nu are nici o legatura tipul de euro al motorului cu denumirea motorinei. adica daca am motor euro 3 tre' sa pun motorina euro 3 care nici nu mai e de altfel. motorina e cam a fel pe toate drumurile, toti cumpara de la aceleasi rafinarii si si le aditiveaza fiecare cu ce are. nu se compara motorina de la noi cu cea de afara, intradevar, dar rompetrol, omv, petromv inca nu mi-au facut surprize. un mecanic spunea sa ne ferim de biodiesel si cu cat e mai grasa cu atat mai bine pt pompa de injectie. acum Dumnezeu cu mila.

                      Comment


                      • #12
                        Nu e nici o diferenta chiar daca ai masina euro 3 poti sa bagi motorine superioare (euro 4 , 5). Ba chiar face mai bine... datorita diferitilor aditivi... sau ce kko or mai avea in ele ca altfel isi ia omu` masina cu euro 5 (care e mult mai pretentioasa la motorina) si baga motorina euro 5 si i se buleste masina!

                        Comment


                        • #13
                          La cdi nu ca la cele de inainte,nu merge orice pishat pe post de carburant....cind va fata pompa se va edifica lumea....

                          Comment


                          • #14
                            Eu am CDI si dupa cum spuneam bag numai de la baieti si nu am avut probleme.

                            Comment


                            • #15
                              Eu daca ii pun la e270cdi din 2001 motorina euro 5 nu trage foarte bine.Daca ii pun ceva mai slaba motorina parca merge mai bine.Pe cand la sprinter din 2007 merge bine numai cu euro 5.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF