Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Se poate pune clima la un okios?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Se poate pune clima la un okios?

    Am un w210 E280 avangarde din 2000 care are doar A/C.Din punct de vedere al confortului nu ma deranjeaza catusi de putin.Insa dpdv al aspectului pot sa spun ca imi place mult mai mult o consola centrala de okios care are climatronic.
    Probabil veti zice ca este un mare moft,dar pt mine conteaza mult aspectul interior al consolei.Exista vreo posibilitate sa imi inlocuiesc butoanele(rotitele) din bord,cu acel ecranel cu butonase de la vreun climatronic luat din dezmembrari sau de la alta masina?fie doar butoanele fie toata instalatia?
    P.S.Nu as zice nu nici la o navigatie,chiar de ar fi nefunctionala si ar fi doar pt aspectul estetic.
    Last edited by ionutz_ng; 07-31-2008, 19:56 PM.
    MÃREAȚA COBRA

  • #2
    Pai o vinzi sau o modifici...?

    Un climatronic nu poate fi montat artizanal pt ca pur si simplu operatia ar implica prea multe modificari, de la senzori pana la tubulaturi, electronica...samd.
    Este o operatie nerealista atat practic cat si economic.

    Hmmm, tre sa recunosc ca nu e prima oara cand ma sochezi cu intrebarile si ideile tale.

    Navigatie in schimb se poate monta facil, adaptarile sunt omenesti.

    Comment


    • #3
      De ce te sochez?Tu chiar nu ai simt estetic?Pt tine nu conteaza aspectul estetic al unei masini?De ce crezi ca investesc unii mii de euro in tuning exterior?
      Nu aveam de unde sa stiu ca este nerealista economic si practic aceasta modificare.Desi te-am socat,cred ca pana si tu ai fi tentat sa faci o astfel de modificare daca ar fi facila.Zi-mi ca ma insel!
      MÃREAȚA COBRA

      Comment


      • #4
        Hmmm...m-ai socat pt ca in mod normal ar trebui sa stii ca e o operatie imposibila, sau mai bine zis nerealista.

        Nu crezi ca toti care au o masina cu AC si-ar fi schimbat deja potentiometrele cu ecrane cu comenzi digitale daca ar fi fost posibil (economic si practic)...? Nu e vorba de ce ai vrea, e vorba de ce e posibil...

        Daca vrei climatronic, iei o masina cu climatronic. End of story.

        Pui niste intrebari ciudate (ca si cea cu turbina in care vroiai sa duci E280-ul la 300CP).

        No offence.

        Comment


        • #5
          Originally posted by Diesel View Post

          Pui niste intrebari ciudate (ca si cea cu turbina in care vroiai sa duci E280-ul la 300CP).

          No offence.
          Am ras cu pofta,sincer.Chiar nu ma supar deloc dar turbina sau kompressor ii voi pune pana la urma acestui E280 si nu voi fi primul si nici ultimul care face asta in Romania,sunt ateliere specializate care fac astfel de modificari in mod curent.Pe e-bay se gasesc de cumparat anumite turbine numite de ex T4 ,T5.Ai idee ce ciudati ar cumpara asa ceva si mai ales pt ce ar folosi?!?
          Incearca forumul 4tuning.ro si cred ca vei ramane oripilat pe viata de ce "nebuni" sunt pe acolo si ce idei "nemaintalnite" au baietii aia )
          Nu stiu daca ti-ai dat seama dar nu prea sunt genul de om care daca am un 1.9 tdi care consuma putin si ma duce unde am nevoie este tot ce ma intereseaza si sunt f multumit cu ceea ce am.Pt mine o masina nu este doar un obiect care ma duce din punctul A in punctul B.
          MÃREAȚA COBRA

          Comment


          • #6
            Mie imi place cum gandeste domnul ionutz_ng.Daca vrei sa faci ceva la masina ta, sa o faci deosebita de altele foarte bine.In zilele noastre poti sa ii faci ce vrei ( aproape ).Totusi cred ca e greu sa pui clima automata pe mercedesul tau, dar nu imposibil.Daca reusesti sa imi spui si mie.Ca ma gandeam si eu intro zi la asta.

            Comment


            • #7
              Se poate monta dar doar pe la vre`un service din Germanica... asta ca sa mearga totul ca la carte... si probabil costa destul

              Comment


              • #8
                Originally posted by cipa View Post
                Se poate monta dar doar pe la vre`un service din Germanica... asta ca sa mearga totul ca la carte... si probabil costa destul
                merge si in romania dar nu vrei sa stii cat costa asa ceva.eu am mai facut transformari de genul asta ( nu la w210 ) si nu a fost tocmai ieftin
                Diagnoza Star, reparatii mecanica si electrica pentru auto fabricate dupa 1995.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by ionutz_ng View Post
                  Am ras cu pofta,sincer.Chiar nu ma supar deloc dar turbina sau kompressor ii voi pune pana la urma acestui E280 si nu voi fi primul si nici ultimul care face asta in Romania,sunt ateliere specializate care fac astfel de modificari in mod curent.Pe e-bay se gasesc de cumparat anumite turbine numite de ex T4 ,T5.
                  E foarte bine ca o sa-i pui o turbina sau un kompressor (!!). Chiar as vrea sa vad ca ai facut aceasta modificare, ca vorbe la nivel de intentie am vazut destule.]
                  Deocamdata am vazut ca vrei sa vinzi masina...asa ca nu mai inteleg, vinzi, modifici, montezi climatronice, turbine, compresoare mecanice...Pt mine cel putin e o nebuloasa ce vrei sa faci. Dar nu e problema mea...feel free to do what you want, insa o oarecare doza de ridicol e in aer...

                  Comment


                  • #10
                    Domnii mei! Ideea de baza! Consola de climatronic cordit! Se poate?!? Nu se poate? Asta e ceea ce ne intereseaza. Turbinele shi alte detalii sunt neinteresante pe acest thread. Reveniti la subiect. Shi fara intepaturi.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by popeye_pmm View Post
                      merge si in romania dar nu vrei sa stii cat costa asa ceva.eu am mai facut transformari de genul asta ( nu la w210 ) si nu a fost tocmai ieftin
                      Probabil merge si in Romanitza... dar sincer cand e vorba de Mertz, nu am incredere in service`urile de pe la noi

                      Ai putea sa`mi spui la ce masina ai facut modificarea si cam la cat te`a ajuns? Ca m`ai facut curios. Merci !

                      Comment


                      • #12
                        Nu e imposibil insa, sunt prea multe elemente care trebuiesc luate in calcul. In primul rand instalatia electrica care trebuie modificata si adaptata la panoul climatronic. Difera tot ce inseamna mufa. Apoi sunt prea multe vaccumuri si clapete de circulare a aerului comandate prin acest vacum care se deschid in functie de caldura dorita din panoul central. Ar mai fi un modul de comanda a acestor vacumuri plus capsulele de vacum propriuzise care sunt cateva la numar. Cam vreo 4-5 daca nu mai multe. Acestea au rolul de a prelua comenzile care acum sunt facute manual (inchiderea-deschiderea clapetelor de recirculare a aerului in habitaclu, a aerului de la parbriz, de la picioare, la geamurile laterale etc.). In cazul in care mai vrei si dublu climatronic mai sunt si altele cred.

                        Pana aici nu ar fi nimic sa spunem extraordinar de greu daca gasesti un sistem climatronic complet. Poate instalatia electrica sa necesite mai multa migaleala. Ceea ce nu stiu este daca nu cumva deschiderea robinetilor de caldura sau pornirea compresorului este comandata de ECU, pt ca din cate am observat mentinerea unei temperaturi de 25 de grade sa zicem, este facuta prin amestecarea aerului cald cu cel rece. Cu cat temp. creste ai nevoie de mai mult aer cald si invers. Si ma intreb daca nu cumva robinetii de caldura sunt comandati de calculatorul masinii pt a se deschide pt un anumit timp si la un anumit interval de timp pt a putea mentine acea temperatura constanta. Daca ar fi asa inseamna ca si ECU-ul masinii ar trebui schimbat pt a putea face aceasta modificare.

                        Detaliile date sunt vazute de mine in masinile mele. Cea functionala e cu climatronic, cea pt piese e cu AC manual. Am zis ce nu stiu. Daca ECU are vreun rol in functionarea climatronicului, desi personal cred ca are. Nu mai spun ca ar trebui demontat tot bordul. Nu ar fi o operatie complicata, mai ales pt unul care a mai facut-o. Insa parerea mea este ca nu merita si nu renteaza o astfel de transformare.
                        Last edited by florineasca; 08-04-2008, 22:34 PM.

                        Comment


                        • #13
                          Din cate stiu eu, W210 cu clima are calculator dedicat pentru ea.
                          Socialistii sunt socialisti doar cand e vorba de banii mei. Cand e vorba de banii lor sunt cat se poate de capitalisti

                          Comment


                          • #14
                            Acelasi lucru ce scrie florineasca mai sus iti ofer si eu...probabil ca la partea din exterior nu vei modifica nimic insa in interior banuiesc ca nu vei putea schimba sau monta niste motorase sau supape ci v-a trebui sa schimbi toata piesa de sub bord cu cea originala de la klimaautomatik (nu numai butoanele)...iar cu asta nu ai rezolvat fiindca acele cabluri trebuie legate si ele undeva si cu siguranta nu numai la clema 15 sau 30 deci vei avea nevoie de toate cablurile originale de la o masina cu klimaautomatik (chiar si cele care dupa parerea ta nu au de a face cu klima)...sau de un plan elektric detaliat , cunostinte si muuuuuuulta rabdare In caz ca te gandesti sa iti faca cineva asta in germania iti spun eu dinainte NU !!! Bosch nu se baga , Mercedes nu se pricepe iar firmele care se ocupa numai de klima sunt destul de rare si in general se ocupa cu montatul de AC la masini fara (la capitolul klimaautomatik au putine cunostinte)

                            Comment


                            • #15
                              Dupa cum am spus,pe mine nu ma deranjeaza aerul conditionat ca si dotare,ci doar as prefera sa am acel ecran de climatronic in locul butoanelor rotative de A/C.Poate totusi s-ar putea face o adaptare,ca acel ecran sa imi fie aplicat la instalatia de A/C,si atat.In continuare sa am A/C simplu,dar consola mea centrala sa "prezinte" un chipesh ecran digital de clima.
                              MÃREAȚA COBRA

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF