Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Tempomat / cruise control / pilot automat

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tempomat / cruise control / pilot automat

Am un mercedes E300 (W210) din 1998. NU am pe el Tempomat / cruise control / pilot automat ... am doar limitator de viteza (maneta aceea mica are doar limitator de viteza pe ea ca functie). Doresc sa stiu daca se poate pune una cu Tempomat / cruise control / pilot automat ... Daca da, are cineva de vanzare? Daca nu, se poate gasi pe undeva (nu cunosc in Bucurersti sau in imprejurimi parcuri de dezmembrari auto).

Poza atasata este cu ceea ce am eu acum pe masina.

Multumesc, Razvan
    Attached Files
    Last edited by arhitect; 05-20-2008, 09:27 AM.
    Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Ce poti sa reglezi de la maneta aceea?Nu poti sa reglezi o viteza constanta cu care sa te deplasezi?
    De obicei acela este maneta de la Tempomat...(Tempomat,cruise-control,pilot automat este acelasi lucru)
    Last edited by dan500se; 05-19-2008, 13:36 PM.
    W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
    W126 280SE Black Blue Metallic
    W126 300SE Anthracite Grey Metallic
    W126 500SE Nautical Blue Metallic
    W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
    W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Comment

si asta era continuare...
      Attached Files
      .. ________ ..
      o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
      (Oo\==/oO)
      ..U...............U.
      Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
      http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

Originally posted by orca View Post
        Uita aici din manual (doar ca este in germana) :
        la masina mea, din poza nr doi (manualul trimis de tine) lipseste pozitia 5!! Apasatul pe ea... si desenele de pe ea care reprezinta semnul de pilot automat. O sa ii fac o poza detaliata sa ii ajut pe cei ce au aceeasi problema.

Comment

Originally posted by dan500se View Post
          Ce poti sa reglezi de la maneta aceea?Nu poti sa reglezi o viteza constanta cu care sa te deplasezi?
          De obicei acela este maneta de la Tempomat...(Tempomat,cruise-control,pilot automat este acelasi lucru)

CUCU nostintele mele primare intr-ale mercedesurilor si a manetelor care le compun iti pot spune ca:

Eu nu pot regla decat viteza maxima cu care ma pot deplasa. Spre exemplu... sunt in oras si nu vreau sa depasesc 60 km pe ora.. setez din maneta aceea viteza de 60 km/h ca limita superioara de deplasare, pe bord imi apare un dreptunghi mic galben in care este scris LIM si oricat de mult as apasa pedala nu merge mai mult de 60 km / h. Asta e limitatorul de viteza (pe care il am eu pe masina). Are o singura functie maneta pe care o am eu pe masina mea. Am vazut week asta ca exista manete cu 2 functii - limitator (cred) si pilot automat (sigur) ... caut si eu una sa cumpar sa o inlocuiesc pe a mea.

Comment

Incearca in felul urmator: incearca in mers sa ridici de maneta cu limitatorul ca si cum ai semnaliza dreapta dupa care da-i drumul si ia piciorul de pe acceleratie. Daca ai cruise control ar trebui sa mentina viteza cu care rulezi pana cand atingi frana sau ambreiajul. Daca nu mentine viteza inseamna ca nu ai.
            Daca merge cum am zis dupa ai posibilitatea tot din acea maneta sa accelerezi sau sa incetinesti ridicand sau apasand in jos maneta.
            Spor
            http://www.clubmercedes.ro/vand-w210...cdi-t2324.html

Comment

Originally posted by Juve View Post
              Incearca in felul urmator: incearca in mers sa ridici de maneta cu limitatorul ca si cum ai semnaliza dreapta dupa care da-i drumul si ia piciorul de pe acceleratie. Daca ai cruise control ar trebui sa mentina viteza cu care rulezi pana cand atingi frana sau ambreiajul. Daca nu mentine viteza inseamna ca nu ai.
              Daca merge cum am zis dupa ai posibilitatea tot din acea maneta sa accelerezi sau sa incetinesti ridicand sau apasand in jos maneta.
              Spor
              Multam. O sa incerc maine!

Comment

poze noi

am atasat poze noi ptr a putea vedea situatia actuala de pe masina.

Comment

Eu zic ca ai "Tempomat" = "cruise control" = "pilot automat", doar ca nu este modelul nou cu limitare variabila a vitezei, care cred ca exista doar la noile cutii de viteze, respectiv "automat-tiptronic" si "manual-6 viteze".
                  Asha cum ai tu este si pe S-klasse (W140) "Tempomatul", atashez din manualul W140-ului, ca nu am manualul de la W210 modelul pana la FaceLift (1995-1999).
                  Attached Files
                  .. ________ ..
                  o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
                  (Oo\==/oO)
                  ..U...............U.
                  Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
                  http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

Originally posted by orca View Post
                    Eu zic ca ai "Tempomat" = "cruise control" = "pilot automat", doar ca nu este modelul nou cu limitare variabila a vitezei, care cred ca exista doar la noile cutii de viteze, respectiv "automat-tiptronic" si "manual-6 viteze".
                    Asha cum ai tu este si pe S-klasse (W140) "Tempomatul", atashez din manualul W140-ului, ca nu am manualul de la W210 modelul pana la FaceLift (1995-1999).
                    multumesc. O sa incerc sa vad daca functioneaza asa cum scrie la carte...

Comment

ma scuzti ca ma amestec dar la w210 normal maneta aceea trebuie sa aiba 5 functii sau 4 depinde de optiunea care a facuta cel ce a cumpart masina.eu am 2, 210k (w210 kombi) una din 96 si una din 97, la cea din 96 maneta aceea are doar patru functii, daca o actionezi stanga, dreapta(ca la butonul de semnalizare) accelerezi si decelerezi. Daca actionezi maneta spre volan si ai mai avut activat pilotul atunci masina o sa se accelereze sau decelereze pana la viteza la care a fost activat.daca actionezi maneta spre bord se anuleaza pilotul.Pilotul se poate dezactiva si prin franare sau accelerare. La modelul din 97 am aceleasi functii numai ca mai are si optiunea de limitare la o anumita viteza optiune care activeza la apasarea maciuliei din varful manetei, si sa zicem ca limitam masina la 40Km/h, oricat ai accelera masina ea nu trece de aceasta viteza.

Comment

Originally posted by enescu View Post
                        ma scuzti ca ma amestec dar la w210 normal maneta aceea trebuie sa aiba 5 functii sau 4 depinde de optiunea care a facuta cel ce a cumpart masina.eu am 2, 210k (w210 kombi) una din 96 si una din 97, la cea din 96 maneta aceea are doar patru functii, daca o actionezi stanga, dreapta(ca la butonul de semnalizare) accelerezi si decelerezi. Daca actionezi maneta spre volan si ai mai avut activat pilotul atunci masina o sa se accelereze sau decelereze pana la viteza la care a fost activat.daca actionezi maneta spre bord se anuleaza pilotul.Pilotul se poate dezactiva si prin franare sau accelerare. La modelul din 97 am aceleasi functii numai ca mai are si optiunea de limitare la o anumita viteza optiune care activeza la apasarea maciuliei din varful manetei, si sa zicem ca limitam masina la 40Km/h, oricat ai accelera masina ea nu trece de aceasta viteza.
                        Prietene, trebuie sa te mai trimit o dara pe bara sa itzi dai seama ca daca nu itzi scrii postarile ingrijit, nu ai ce cauta pe aici ? Chiar e asha de greu sa scrii corect un nenorocit de post ? Postul asta il ashtept corectat, iar la prima postare cu litere si virgule mincate si majuscule azvirlite oriunde, numai unde trebuie nu, ai ban o luna. Nu e nimeni obligat sa descifreze postarile de genul asta.

Comment

Din ce stiu eu,sunt 2 functzii-cruise control si constant resume.....pare ca tu ai doar una ...bafta in continuare

Comment

Cum ti-au mai spus deja, aia e maneta de tempomat. Maneta mea are 5 pozitii.

In sus-memorezi viteza, si masina tine viteza singura, si daca tii apasat in sus,accelereaza.
                            In jos,memorezi viteza,si daca tii apasat frineaza.
                            Spre volan, odata ce ai frinat, s-a dezactivat tempomatul, daca tragi inspre volan, accelereaza sau frineaza pina la viteza memorata inainte.
                            Inspre bord, dezactivezi tempomatul.
                            Si daca apesi pe capul manetei, activezi limitatorul de viteza, si se aprinte becul LIM in bord si ledul pe maneta.
                            Dar la mine dupa ce setez limita de viteza, de ex la 120 km/h, eu pot sa ma duc cu masina la ce viteza vreau, si la 200km/h daca vreau. Doar ca al meu imi da un mesaj pe calculatorul de bord spunindumi ca am depasit limita de 120km/h
                            Last edited by Luxian; 01-05-2011, 22:05 PM.

Comment

Working...
                            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF