Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Ce parere aveti intre E-Klass 240 si E-Klass 320 (w211)

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce parere aveti intre E-Klass 240 si E-Klass 320 (w211)

Buna ziua,
    Sunt posesorul unui w211 - 240 benzina 2600 cmc 177 cp.As vrea sa stiu si parea altor posesori despre acest motor sa zic,si eventual o comparatie intre 240 (bensina) si 320 (diesel).La mine aceasta a fost varianta cu care am avut primul contact intamplator, eu fiind interesat in acea perioada de modelul a6 de la audi.Intru in detalii pe parcurs daca va vrea cineva.
    Multumesc
    Numai bine!

Avantajul la 240 este impozitul mai mic, iar la 320 este consumul.
    CL 99 BAN W211 E270cdi

Comment

Referitor la impozit,da.Dar legat de consum depinde,aveam perioade cand imi cam parea rau ca am ales varianta pe benzina, in sensul ca urca consumul mediu afisat de bord si la 17-18 in oras(vara pe caldura foarte mare - clima)si dati cand seara la un mers linistit dar nici ca melcul computerul de bord arata chiar si 10.Cand au fost datile cu consumul ridicat ma gandeam sa o schimb cu un 320 cdi dar nu sunt hotarat,si majoritatea dieselurilor sunt cam fugarite.Sunt multumit de consumul in afara orasului(8-9%)avand in vedere confortul,siletiozitatea si siguranta oferite.Sunetul motorului e superb,mai ales in ture(ca in rest nu prea se aude.Unul din motivele pentru care am deschis acest topic este ca inca ma mai gandesc daca sa o schimb cu un diesel 320 sau 280.

Comment

Daca comparam cele doua motoare si cele citite la colegi,
        eu am asa:

E 320 cdi 7gtronic, tractiune spate 225 cp, jante 205/55/16
        Oras: 9 mers lejer si 11 daca te cam tii de ea medie de 10%
        Afara: intre 5,9 si 7% cu bagaje si tot timpul 2-3 persoane
        Mediu in 3000 km 7,6 %.

La e 240-ul descris de CosminIonut are asa:

Oras: 10 mers lejer 18 maxim medie de 14%
        Afara : 8 lejer si 9-10 mers apasat... mediu de 9%
        Mediu il stie colegul nostru, dar iau valoarea de 10% presupunand ca umbla ca si mine doar 1/3 din km in oras.

Consumul mediu difera in functie de necesitatile fiecaruia si de stilul de condus.

Eu fac cam 500 km saptamanal din care 100-150 drumuri scurte si consum mai mare in Oras.

La un calcul simplu in 15000 km(interval schimburi) ne da:

E 320 cdi:
        1140 litri la 15000 km 1140*4,63 (sprint diesel bag eu)= 5278,2 ron/10000 km

E 240
        1500 litri la 15000 km 1500*4,7 =7050 ron/10000 km

Diferenta de 1772 ron.

Daca ne gandim ca tinem masina 4-5 ani si umblam cu ea doar cateva mii pe an, nu zeci de mii, diferenta de 1772 ron dintre cele doua consumuri nu releva diferenta de pret la achizitie la doua modele identice ca dotari si an de fab. Asazisa diferenta de impozit (daca iti iei un c class sub 2000 cmc se simte bine) se invarte in jurul valorii de 1200-1300 lei/an (asigurarea, casco, rovinieta, consumabilele sunt cam tot acolo)

In concluzie parerea mea e cam asa: Posesorii sau viitorii posesori, care nu fac cel putin 15.000 de km pe an, le recomand un benzinar, care nu vor, sa se mai gandeasca si sa mai faca si ei o socoteala

Vorbind de silentiozitate, sunet, confort nu cred ca la mercedes se pune cazul de comparatie, ambele sunt visul oricarui sofer.
        Diferenta de putere dintre cele doua modele, in ideea mea, nu e cine sti ce, rareori ai nevoie de tot ce poate masina.

Sfatul meu la un tanar, care vrea masina de fite nu de drum lung si vrea un mercedes, sa isi ia un C 180/C 200, Chiar si c 200 K dar ala deja cam consuma.
        Last edited by Dj Sky; 11-09-2010, 23:08 PM.

Comment

Salutare,

Imi pare rau ca scriu pe forum cu intarziere,si apreciez promptitudinea cu care ati raspuns.
          Multumesc de exemplu si comparatie dj sky.Intradevar,e320(mai ales 280cdi) are consum chiar foarte bun.La benzinare in general am observat ca poate varia consumul,pe cand la un diesel ramane aproape constant in sensul ca nu variaza asa mult cand mergi mai tare sau normal.Daca am sa gasesc sa fac un schimb cu un 320 sau 280 cdi, am sa fac.Tin sa aiba in plus fata de cel de acum unele optiuni, si sa fie o combinatie frumoasa de culoare intre exterior si interior cum este la cel pe care-l am .Ca exemple de optiuni ar fi:trapa,cutie automata,eventual 4matic,si de preferat ar fi un interior de culoare neagra pentru ca cel bej pe care-l am este o grija-n plus sa zic asa.Pot sa zic.
          Cateva aspecte care m-au convins la 240 - ul pe care-l am au fost:combinatia de culoare - bleumarin exterior - piele bej impecabila in interior ;pretul pretul de achizitie (12000 E acum an,ea fiind fabricatie 2004); se cunostea ca a fost ingrijita;
          Cam atat,mai astept pareri sau intrebari.

Numai bine!

P.S. am sa fiu mai prompt in replay.

Comment

[QUOTE=...siletiozitatea si siguranta oferite...[/QUOTE]

Benzinarul este mai sigur ca un diesel sau ce ai vrut sa zici aici ? ...
            Cu S-ul nu te pui.

Comment

Working...
            X
            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF