Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Dau A4 pe C180. E bine?

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dau A4 pe C180. E bine?

Salutare tuturor. Sunt la inceput asa ca aveti mila. Iata problema mea:

Detin un Audi A4 Avant 1.9TDI, 1998, 194.000 km (reali imi place sa cred). Masina merge foarte bine numai ca ... dupa achizitie am inmatriculat-o pe Bulgaria (o ruda la Giurgiu cu rude dincolo, prin urmare este pe bune inscrierea acolo ). Am schimbat la ea distributia (absolut tot: kitul + curele si role alternator si compresor - cu intinzator cu tot, pompa apa etc ~500 euro), amortizoare si arcuri spate, cateva brate pe fata, schimburi de ulei si filtre (3 pentru ca am luat-o la 175.000 km), senzor temperatura apa, pompa servo si multe multe altele, toate firme bune (am incercat sa pun piese cu care a iesit masina din fabrica). Scuze, insa as vorbi foarte mult despre ea pentru ca mi-e foarte draga.

Vreau masina inscrisa in Ro si mi s-a oferit un Mercedes C 180 din 1995, cu ceva dotari precum AC (eu am climatronic), geamuri, oglinzi etc. Schimb pe schimb. Masina a fost adusa in tara in urma cu patru luni, a fost inscrisa, insa are 260.000 km.

Vreau sa aflu parerea voastra:
    -merita schimbul?
    -o sa ma incomodeze faptul ca rotile motoare sunt pe spate? (am mai avut un Ford Sierra acum mult timp si vara era super masina, iarna imi era teama cu ea dar nu am avut incidente)?
    -merita sa dau motorina pe benzina? o sa fie diferenta mare la costuri (eu fac ~30.000 pe an)?
    - merita sa dau 194.000 km pe 260.000 km, in conditiile in care sper ca valorile sa fie reale?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat, o parere ceva.

Maine voi vedea masina, ca model imi place mult si sper ca maine sa nu fiu dezamagit. La ce sa ma uit (nu sunt foarte priceput la aspecte din acestea)?

Mi-e teama ca motorul sa nu fie prea uzat... In fine, va tin la curent.

Chiar consuma 14l/100km in oras si 10l/100km la 150km/ora masinuta asta? Mi se pare foarte mult. Oricum mi s-a cam pus pata pe C. As merge pe diesel dar daca asta mi s-a oferit...

Astept cu nerabdare sfaturile voastre.

Multumesc mult.

Salut,

Consumul este in functie si de cat si cum ii dai in gura, al meu mananca 12 in oras si 7,5-8 afara la o viteza medie de 100. E o caroserie destul de grea, mananca destul dar io zic ca nu e un consum exagerat.
    Tractiunea spate odata ce te obisnuiesti cu ea, eu zic ca merita...iarna trebuie sa nu bruschezi masina si sa ai niste gume bune.
    Km sa stii ca si eu am tot atatia dar prefer 260000 reali decat stii tu...daca masina e in stare buna eu zic ca nu sunt chiar asa multi pt. un Mercedes.
    Daca iti place masina ia-o si trage o zi de ea in oras si pe afara sa vezi cum se comporta, vezi sa nu scoata fum negru cand o turezi, cel mai bine sa ai cu tine pe cineva care se pricepe si ai incredere in el. Sa te mai uiti la praguri, usi sa nu aiba rugina foarte multa, ar fi bine sa te uiti si sub ea.
    Costurile de intretinere nu cred ca sunt mai mari decat la Audi.
    1994...Mercedes Benz...w202, c180
    Dragoste la prima vedere...

http://www.clubmercedes.ro/w202-merc...2.html?t=10022

Comment

Daca faci rulaje mari, cauta un diesel. Punct.

Comment

Va multumesc pentru sfaturi. Consumul este cel care ma pune pe ganduri... Daca era diesel nici nu mai stateam pe ganduri. Imi place mult modelul. Ca preturi la piese sunt tot pe acolo. Ma gandesc totusi ca 12l/100km in Arad inseamna 14 in Bucuresti. Cu toate astea sunt motoare de 1.6 (vezi Astra, Focus noi) care ajung la 14 l/100km in Bucuresti. Si parca nu poti compara Opel sau Ford cu Mercedes. Daca imi place masina si e ok o iau si daca nu ma va satisface (putin probabil zic eu) o voi vinde (ma gandesc ca fiind inscrisa pe Romania imi va fi mai usor).

Abia astept sa o vad.

O sa fac poze si voi posta impresii pe seara.

O zi buna!

Comment

Odata ce te vei obisnui cu modelul o sa iti placa, Mercedesul se conduce putin alfel,
          Daca motorul este in mintile lui si conduci frumos fara raliuri si schimbari in 6000 rot/min s-ar putea sa scoti un consum optim, bineinteles ca nu va putea consuma cat un motor de 1,4, pentru ca este un motor mare ca si constructie are 16 valve,are 122 cai,poarta o caroserie de 1360 kg si multe altele.
          Bafta la hotarare,dar eu zica ca nu iti va parea rau, asta bineinteles daca masina nu este forjata si e in mintzile ei,cu toate functzionale.
          W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
          http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

Comment

Am vazut masina si sunt dezamagit... In principiu masina, ca model, este super. Singurele aspecte negative:
            -spatiu interior mai mic fata de a mea (in fata, in dpate nu am stat)
            -prea joasa (posibil de la amortizoare).

Legat de masina vazuta:
            -cu actele nu este tocmai ok. Proprietar din Teleorman, lucreaza in Bucuresti si masina are numere de Timisoara (e pe numele unei matusi, contractul de vanzare - cumparare nu e datat). Poate ca sunt ok, dar e cam ciudat.
            -tipul vrea sa facem schimbul, mergem cateva zile fiecare cu masina celuilalt si apoi facem actele. Dar nu a refuzat varianta de a face actele fara testarea de mai sus.
            -a spus ca trebuie schimbat un pivot sau ceva pe fata, desi eu nu am auzit nimic suspect in mers, la denivelari.
            -motorul nu prea are vlaga pentru puterea lui. Este inferior celui de pe masina mea, in pofida unei diferente de ~15CP.
            -are cutie automata.
            -nu are geamuri eletrice.
            -buton SRS aprins (cica e de la o mufa de sub scaun si ca trebuie miscat scaunul si gasita o pozitie in care sa nu mai stea aprins).
            -267.000km la bord.
            -o reparatie deasupra unui bandou de pe usa si vospita o parte (nu prea se vedea), insa se umflase putin zona de la rugina banuiesc.
            -stergatorul era praf - ploua foarte marunt si rar si tot nu facea fata (banuiesc ca trebuia inlocuita lamela).

Cam atat deocamdata. Nu am apucat sa fac poze ca ploua.

I-am spus ca mai vreau o diferenta ca sa nu imi para rau ca dau diesel pe benzina si scad la ani. Nu e de acord. Daca imi da 500 euro, ma gandesc sa verific actele sa nu fie ceva surprize. Insa tot nu sunt sigur ca as accepta. Schimb pe schimb, fara diferenta, nici nu ma gandesc.

Voi ce spuneti?

Comment

Sa stai in banca ta.Sau ti sa urat cu binele si vrei batai de cap?

Comment

Dupa ce ai spus.....stai cuminte.
                In principiu niciodata sa nu iei masina decat de la proprietar si cu certificat fiscal pe loc.

Comment

Martorul SRS nu are nici o legatura cu scaunul pentru ca modelul din `95 au airbag doar in volan si bord, deci nu inteleg ce legatura sa aiba cu scaunul,
                  -poate fi de vina sigurantza,
                  - poate sa umblat in spatele bordului si s-a scos mufa , trebuie stearsa eroare la tester, sau poate fi defect airbag-ul

Vlaga de care zici nu se simte decat dupa 3800 - 4000 ture pentru ca acolo este cuplul maxim la acest motor in jur de 180 Nm (la C200, 1998cmc este 197Nm la 4200rot/min)
                  - nu este ca si la turbo diesel la aprox. 2000 rot/min
                  Puterea benzinarului se simte la viteze mari si la drum lung
                  -spatiul din fatza depinde de pozitia scaunului, eu stau foarte pe spate si cu scaunul reglat max. jos ,nu s-a plans nimeni ca nu are loc in spatele meu
                  Cutia automata este un plus, daca stii sa o intretzii, (Dok zicea in una din discutziile mele cu el, ...pai daca nu-i automatic ce rost are ca-i Mercedes)

In rest tu stii cel mai bine ce-i de facut
                  La intretinere este mult mai ieftina decat diesel,
                  1 - ai lant la distributzie, deci nu mai schimbi nimic
                  2 - sansa sa cada un injector la benzina este mai mica decat la diesel
                  3 - motorul se incalzeste mai repede, deci timpul de uzura maxima este mai mic
                  Singura problema care poate aparea este la senzori, dar cu niste bani putzini ii schimbi pe totzi si ai masina buna

Toate cele bune,
                  W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
                  http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

Comment

Originally posted by vladruse View Post
                    In principiu niciodata sa nu iei masina decat de la proprietar si cu certificat fiscal pe loc.
                    Exact, dupa aia stai si cauti copite de cai morti prin Timisoara.

Plus ca, din ce descri, masina e obosita, si doar de dragul schimbarii, nu se merita.

Comment

M-am linistit. Nu mai fac schimbul. As face schimb cu un C, dar unul intretinut, cu actele in regula si... diesel. Nu se merita sa dau diesel pe benzina (consumul ar fi dublu). Nu as fi dispus sa renunt la climatronic pentru AC, sa renunt la geamuri electrice pentru manivela si altele, plus ca mi-e teama ca dau masina buna in care am investit ceva pentru una care s-ar putea dovedi o teapa.

Mi se pusese pata ca vreau masina cu numere de Romania, desi cand am inscris masina mea in Bulgaria am facut-o fara riscuri. Verisorul (din Ruse) tatalui sotiei mele. Treaba e sigura. Va trebui sa renunt la ideile mele cu numere preferentiale si sa ma multumesc cu faptul ca la ei taxele sunt mai mici comparativ cu noi. Ma refer la taxele anuale (asigurare, impozit etc).

O mai tin 2-3 ani dupa care o voi dona cuiva din familie sau o voi duce la fier vechi.

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Comment

Ma, da ce rapid te-ai dezumflat!
                        Inteleg ca nu cumperi masina AIA, dar nu vad de ce nu ai lua un alt clasa C, diesel.
                        Totul e sa cauti.
                        Daca cineva a vrut sa-ti traga o teapa, asta nu are legatura cu calitatile masinilor din clasa C.

Comment

Originally posted by wizzard View Post
                          Am vazut masina si sunt dezamagit... In principiu masina, ca model, este super. Singurele aspecte negative:
                          -spatiu interior mai mic fata de a mea (in fata, in dpate nu am stat)
                          -prea joasa (posibil de la amortizoare).

-motorul nu prea are vlaga pentru puterea lui. Este inferior celui de pe masina mea, in pofida unei diferente de ~15CP.
                          Voi ce spuneti?
                          Nu stiu cum ai constatat ca e spatiu mai mic...ai incercat sa reglezi scaunul,pt ca are 2 reglaje pe inaltime... si eu dupa ce conduce sotia am impresia ca e mai mica masina

Daca esti sigur ca nu are vlaga de ce nu faci o intrecere cu respectivul?
                          Am cel putin vreo 10 cu A4 1,9TDI,si cu Passat-uri care tot asa credeau ca ii lenesa masina mea si nu au ce face cu mine dar nu-i chiar asa.E lenesa pana pe la 3000-3500 de ture si dupaia rupe(in special in treptele 2-3)...

Masina mea e chiar joasa, dar cu jantele de aliaj arata super si cam toata lumea are aceeasi parere.

A4 sunt foarte bune , dar singurul avantaj fata de acel C este carburantul.(Parerea mea). Si eu imi doresc momentan un diesel... dar cine mi-ar da diesel pe 1800 benzina?... mai ales pe vremuri de criza si cu motorina care o iei la 2,5roni.

E rau cu actele dar gandestete ca nici tu nu-i dai o masina cu actele chiar OK ca sa zicem asa.Cu un drum si o intrebare la sectia de Politie sau RAR ai rezolvat totul.Contractul nu e datat probabil ca sa nu fie nevoit sa respecte termenul legal de 30zile parca de inscriere a masinii;n-are omul timp si bani de RAR si taxe pt inscriere.

Comment

Din ce spui u mb nu e chiar in regula dar poti sa verifici.eu am un mb nu e chiar perfect dar nu l+as da pt nimic in lume pe un audi a4 chiar si diesel.am mers cu audi .nu e deloc convingator .si apropo ce mb w202 ai gasit u cu ac ca parca nu au decat clima manuala sau automata si si pe 2 zone sau fara nimik si atat

Comment

Working...
                            X
                            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF