Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sfat achizitie C180 94-96

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sfat achizitie C180 94-96

    Buna ziua tuturor, urmaresc de cateva luni acest forum, astfel ca sunt hotarat sa devin si eu mandru detinator de "mertzan"(dacia mea ma roaga sa o las la pensie), intrucat data la care voi pleca spre germania se apropie (peste 2 saptamani) m-am hotarat sa postez si sa cer cateva informatii de la cunoscatori.
    1)In primul rand vreau sa va intreb daca am luat decizia potrivita in cea ce priveste marca si modelul ales, avand in vedere ca sunt un student cu venit mic si foarte variabil, oare credeti ca-mi permit sa intretin o asa masina (parerile pe forum sunt diferite). Daca binevoieste un posesor de c180 din perioada 94-96 l-as ruga sa-mi dea un exemplu de cheltuieli anuale cu masina sa.
    2)am reusit cu chiu cu vai sa strang in vreo 2 ani 3000 de euro la care completeaza si viitoarea mea sotie vreo 2000(credit), din banii astia as vrea sa iau masina (3500-4000E), sa achit taxa de poluare (400-600euro), plus 700-800E pentru GPL, precizez ca din Germania vreau sa vin direct in Bucale(sunt din iasi) sa-mi montez instalatie GPL. Daca binevoieste un specialist sa-mi recomande tipul de instalatie si un service de incredere, voi fi recunoscator. Stiu ca sa mai discutat dar m-am zapacit in zeci de termeni si tot n-am inteles ce instalatie s-ar potrivi cel mai bine la modelul mentionat. Stiu ca iese mai mult de 5000E (tre sa mai imprumut), dar credeti ca am estimat bine preturile.
    3)In Germania voi merge in zona Stuttgart, insotit de un unchi de al meu, neamt romanizat de sotia sa, pentru a ma ajuta cu gasirea adreselor, transport, translator, mai mult de atat nu are cu ce ma ajuta caci nu se pricepe deloc la masini si achizitii. Astfel vreau sa va intreb daca handlerii vor fi deacord sa-mi lase masina sa merg cu ea la o reprezentanta MB pentru o verificare? La reprezentantele de acolo oare trebuie sa-mi fac o programare din timp pentru asa ceva (daca da, cu cat timp inainte)?, reprezentanta imi poate zice si despre istoricul masinii? Cat credeti ca m-ar costa o astfel de verificare (tehnic+istoric)?

    Multumesc celor care le-am rapit timpul cu intrebarile mele, astept nerabdator raspunsuri si pareri.

  • #2
    1) Nu stiu daca un W202 C180 e cea mai buna varianta pt un student cu venituri
    mici. Daca veniturile erau mari, nu mai conta ca esti student.

    2) Sa mergi cu 5000€ (fix) in Germania mi se pare oarecum hazardat. S-ar putea ca banii sa nu-ti ajunga (la fix). Despre instalatii GPL s-a mai discutat, da o cautare, cea mai indicata ar fi una secventiala.

    3) In unele parcuri din Germania nu poti sa faci nici macar o proba de drum. Sunt masini care stau de luni de zile si au bateriile descarcate. Deseori esti lasat sa pornesti motorul si sa testezi interiorul si cam atat...

    Probabil ca n-ar fi rau sa cumperi masina de la un handler MB si atunci ai avea si history-ul masinii si o oarecare liniste privind starea...

    Comment


    • #3
      Salut. Eu de curand am fost in Germania si mi-am luat un w202 c180 an '96. Am dat 4000euro acolo. Ma dus aproape 4700euro adusa acasa. A trebuit sa ii schimb uleiul,placute frana,fitru aer,filtru benzina,bujii (~ 200e). Anvelope noi - 850roni(230euro). Pana acum am dat 5300euro(cu RAR, nr. rosii). Masina mea pot spune ca e o raritate, totusi. Are REAL 78.000km. Avea filtru aer original, bujii originale, filtru carburant original. Acum e totul ok si merge foarte frumos. Dar am vazut in schimb alte mercedes-uri la preturi mai mici ~2500euro,dar sunt uzate. Daca daca stai sa te scremi la 45mil cred ca pierzi mai mult...cand ajungi acasa incepi sa bagi bani la greu. Pompa apa-15mil, compresor aer conditionat-43mil, pompa injectie, motor uzat, si multe altele. Nu o sa ai ocazia sa vezi adevaratele bube ale masinii, si daca te gandesti ca o sa stea cineva dupa tine(de la parcul auto) te inseli. Daca iei de la turci din parcurile lor ai grija ca le masluiesc si o sa iti iei o coaja. Cauta mai degraba sa iei de la rusi, sunt mai seriosi.
      Cel mai convenabil e sa cumperi din tara, masina adusa de afara.
      Eu am incercat sa o vand pe a mea dar nu am reusit. Nu imi scot nici macar cat am investit. Era mai convenabil sa imi iau din tara. Bineinteles ca nu luam ceva asa bun, dar sigur era mai ieftin.
      Last edited by cristian_sladariu; 10-21-2008, 21:19 PM.
      Mercedes-Benz C180 Classic - 90KW

      Comment


      • #4
        Pune pe hirtie cit te costa toate drumurile,plus timpul in care nu muncesti,ceea ce maninci,cazarile eventuale....TE VEI SPERIA...nu o spun ca sa te descurajez,ci doar sa fii constient la ce te inhami....nu cumva e mai bine din toate punctele de vedere sa o iei de la altul,bineintzeles daca nu e tzeapa?

        Comment


        • #5
          Va multumesc mult tutror pentru sfaturi, pentru inceput o sa incerc o masina adusa in tara si sper sa-mi placa. Mai am insa o intrebare daca masina a fost service-ata la o reprezentanta MB in Germania sau Italia, pot confirma veridicitatea cartii sale de service la o reprezentanta MB in Romania? Si daca da acest lucru se poate face oficial sau am nevoie de ceva pile la reprezentanta?
          Si inca o intrebare: cam la ce consum sa ma astept de la un w202 C200 din '95 benzina.
          Numai bine.

          Comment


          • #6
            Si eu sunt student. Mi-am luat un W202 motor de 1,8 90KW ELEGANCE CU 3200 EURO din germania din reprezentanta. Cu 3500 am adus-o acasa si cu tot cu taxa de prima inmatriculare, numere rosii, RAR, inmatriculare cu preferentiale, schimb de ulei, filtre, bujii, mp3 player Sony, bemzina arsa pe drumuri in timpu asta am ajuns in final la 4500 euro. Masina arata si merge perfect sunt foarte multumit. Ce nu are este AC-ul, dar asta zic ca nu mai conteaza la banii aia. pun si niste poze sa va imi ziceti si mie daca aa fost mult sau a meritat
            Attached Files
            MB C180 (w202)11.1994 ELEGANCE 90KW 122CP benzina

            Comment


            • #7
              C180 meu consuma f putin. 6.3 la drum (90-110) , 8mixt, 10 oras(chiar si bucuresti dar nu ii dau blana la semafor, maxim 3000-3500ture). Dar e masina aproape noua.Daca zici ca te intereseza o masina din tara te invit sa o vezi 0766413832
              Mercedes-Benz C180 Classic - 90KW

              Comment


              • #8
                ciucean_sergiu: E frumoasa masina ta felicitari, iti doresc multi kilometri fara evenimente nedorite. Eu insa nu mai vreau sa ma mai intorc niciodata la masina fara AC, momentan am o dacie din '84 si dupa fiecare perioada de canicula imi vine sa-i dau foc (vara asta mi-am luat scuter si am rezolvat "coacerea" pentru deplasarea prin oras si fara bagaje). Ai uitat sa mentionezi cati kilometri are masina. In principiu nu ai dat mult pe ea mai ales ca ai luat-o de la reprezentanta.

                cristian_sladariu: multumesc pentru invitatie, momentan am o oferta pe care as vrea sa o vad, daca nu ma multumeste am sa te contactez.
                Numai bine.
                Last edited by smoker; 10-22-2008, 18:34 PM.

                Comment


                • #9
                  Cand am luat-o avea 108 000 Km. Acum nu stiu ce sa zic. Dupa uzura se pare sa fie reali. Oricum pe masina cerea 3850 E si daca o vindea in germania mai dadea reprezentanta garantie la motor, de acceea au lasat atat deoarece in afara tarii nu mai este valabila garantia. De aer este putin incomod, dar am toate geamurile electrice si mi se deschid din cheie, si cand maina sta in soare deschid toate geamurile odata, iese caldura si totul este ok.
                  De consum, in oras in jur de 10, iar in exterior depinde cat ai talpa la picior. Cartea imi zice undeva la 7 pe la 90 la ora. eu i scot undeva intre 8 si 9 in ext dar sub 120 merg rar.
                  MB C180 (w202)11.1994 ELEGANCE 90KW 122CP benzina

                  Comment


                  • #10
                    8 spre 9 afara si 10 in oras?
                    Hai sa fim seriosi fratilor. Asta e "harneala" pe fatza.

                    C 180 mananca 13 % in oras si 8 % afara. Al meu (din 95)avea si climatronic e adevarat si il aveam mereu pornit.
                    Un motor de 1,6 mananca 11 % in oras...Audi A 4 din 95 de exemplu.

                    10 % in oras....povesti de adormit copii !!!

                    Si uita-te pe mobile.de la masinile astea ca le da si consumul la multe dintre ele.
                    La C 180 ai sa vezi 12,7 % urban.
                    La C 200 e mai mult sigur, ca doar nu o fi mai putin.

                    Ai grija ce cumperi !

                    Comment


                    • #11
                      Acum sa vb serios de pinde si de oras... MIe imi ia 10 in Medias. Acum am facut un scan la cartea masinii sa vedeti si voi.... Si oricum am zi depinde de talpa dela picior....
                      Attached Files
                      MB C180 (w202)11.1994 ELEGANCE 90KW 122CP benzina

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by ciucean_sergiu View Post
                        De aer este putin incomod, dar am toate geamurile electrice si mi se deschid din cheie, si cand maina sta in soare deschid toate geamurile odata, iese caldura si totul este ok.
                        .
                        You must be joking...Probabil ca asa gandeam si eu prin 2003 cand aveam o masina fara AC...

                        Pe caniculele din verile noastre iti iese limba de ti se lipeste de parbriz cu toate geamurile deschise...

                        End of offtopic. O masina fara AC, fie ea MB sucks real bad.

                        Comment


                        • #13
                          Si mie mi s-a parut cam mic dar... ma rog. Referitor la intrebarea mea despre verificarea VIN-ului la reprezentanta MB nu stie nimeni nimic?

                          Comment


                          • #14
                            Pai nu stiu de ce nu pui mana pe un telefon sa intrebi la reprezentanta daca vezi ca nu-ti raspunde nimeni. Daca nimeni nu raspunde, explicatia logica e ca lumea nu stie si prefera sa nu abereze.

                            Comment


                            • #15
                              Am atasat sanul dela cartea tehnica a masinii........... si oricum ce i in carte aia este ca doar i mercedes nu fiat sau ford sau fopel... sa scrie tampenii.
                              MB C180 (w202)11.1994 ELEGANCE 90KW 122CP benzina

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF