Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

sfat achizitie va rog

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• sfat achizitie va rog

Va salut,sunt nou pe aici...sunt posesorul unui opel astra si as dori sa trec la MB c200.Am gasit masina care as vrea sa o cumpar,va rog sa m ajutati cu sfaturi,ce pareri aveti despre ea,la ce sa ma uit,ce verificari sa ii fac,la km care ii are la ce sa m ast de la ea,cam informatiile principale.
    Masina este un C 200 2006
    Dotari:ABS, geamuri electrice, oglinzi electrice, aer conditionat, tapiserie piele, jante aliaj, controlul tractiunii, inchidere centralizata, airbag, radio/CD, servo directie, imobilizator, computer bord, antifurt, pilot automat, senzori ploaie, ESP, proiectoare ceata, comenzi volan, suspensie reglabila, geamuri colorate,fara accident.
    Mentionez ca nu are carte service,masina este in tara din 2009,omul este doctor nu se ocupa cu masini,destul de serios la telefon,mi.a spus k face in jur de 20000 mii km pe an,accepta absolut orice test,merge peste tot,masina are 160 000 mii km dupa el reali,toate schimburile le are facute la un service a unui prieten,din ce am vazut masina nu este pregatita de vanzare,acum este plecat cu ea in afara in vacanta.Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,o sa postez si poze.
    Attached Files

am uitat sa precizez...pretul este 7500 E,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.multumesc frumos

Comment

nimeni nu imi da un sfat?

Comment

Salut.
        Pretul e bun pt un c200 din 2006,dar am vazut si eu anuntul pe autovit si am observat ca nu are carte de service, deci e putin probabil sa aiba 160.000.
        Kilometri uneori nu au relevanta O masina poate sa aiba 250.000 si sa fie impecabila ,sau 100.000 si sa fie "casata" .Daca vrei sa o cumperi trebuie sa mergi la o reprezentanta Mercedes, sa o pui pe un tester STAR ,sa vezi eventualele probleme si sa afli cati km a avut la ultima revizie efectuata la o reprezentanta mercedes.
        Bafta.

Comment

asa este ai dreptate...este al 2-lea proprietar si masina cik este 15 12 2005 ...ma rog..sunt intr.o dilema mare...nu stiu ce sa fac...se vede k are 2-3 defecte la caroserie dar nu cred k este asta o problema...daca a trecuto cu 160 000 mii probabil are 230 000 cam asa,nu e asta o problema zic eu,as fi si al 3-lea proprietar la revanzare as pierde mult avand in vedere cate persoane a avut masina si ca nu are carte service.multumesc frumos

Comment

ma ajutati si pe mine va rog cu niste sfaturi?

Comment

Pretul este unul foarte bun. Dar, nu cred ca masina sa aiba km reali. Macar sa-ti arate cartea la data intrarii in tara a masinii. Da un ochi pe mobile.de si o sa vezi ca este imposibil sa gasesti asa o masina la 7.500 euro. Nu stiu cum se face dar, la noi in tara toate masinile sunt cu km ff putini, "primul proprietar, full fara piele si fara accident". Eu zic sa mergi cu cineva care se pricepe bine si sa o vezi la fata locului. Toate cele bune!

Comment

multumesc frumos,sunt intr-o dilema mare,nu stiu ce sa fac.

Comment

mai astept sfaturi sau oferte va rog

Comment

de obicei ce e foarte ieftin nu e nici bun,am patit-o si eu de 2 ori pana acuma din pacate si de asta acuma nu ma mai grabesc(sper).Mi se pare "absurd",sa zic asa,sa iei mercedes din 2006 cu 7500 euro sincer,e prea dubios.Mai bine te mai orientezi si tu,dar cred ca undeva la 10.000 ai gasi o masina buna cu putina atentie,nu la banii aia !
                    Acuma na,depinde si de noroc si de multe alte lucruri! Spor la cautat si la ales !

Comment

nimeni nu mai are nici o parere?

Comment

Daca ai dubii, mai bine stai cuminte.
                        Regretul de a fi luat ratat o eventuala superocazie trece muuuult mai repede decat cel al achizitiei vreunui junghi...
                        In RO si, probabil, oriunde, NU exista masini bune la preturi mici! Depaseste iluzia asta.
                        Bafta!
                        https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Salut. Daca ai chef de o plimbare si ai vreun prieten (nu neaparat mecanic pentru ca nu are nici o relevanta ca `expertul` care insoteste un potential cumparator de auto second-hand sa fie mecanic, ci mai degraba un `baiat` care in timpul liber de plictiseala mai vinde si cate o masina) da o fuga si vezi cum este masina-asta dupa ce vorbesti cu omul si ii spui ca mergi sa te astepte, nu de alta, dar ii cam mare distanta intre voi.

Acum sa i-ti zic de ce nu strica sa incerci : * cand ai pret mic la un auto si utilajul in cauza din cele descrise se prezinta cat de cat ok nu inseamna neaparat ca ii stiu eu ce teapa uriasa-aici pot fi mai multe ex:
                          - nevoie de bani urgenta;
                          - auto a fost implicat in stiu eu ce accident , iar in urma reparatiei vrea sa scape de ea pt ca asta e mentalitatea la noi, chiar daca o faci aproape cum era vrei sa o dai ca numai e masina pana ii lumea-in peste 50% din situatii e GRESIT ;
                          -masina ii probabil sa fie deja la un intermediar care are de recuperat ceva banuti, dar asta nu in legatura cu auto direct ci altele..in cazul asta chiar daca majoritatea nu prea inteleg cum sta treaba ii ceva mai bine decat daca ai lua masina direct de la proprietar..aici i-ti spun asta pentru ca nici nu te gandesti in ce timp scurt ai fiscal, contract, fisa, etc.-toate pe bune semnate direct de proprietar numa sa mergi sa o treci pe tine;
                          - masina poate sa fi fost pe firma si atunci de aici reiese si pretul de vanzare mai mic( cu auto de pe firma e o intreaga poveste si nu e cazul sa o dezbatem);
                          -auto in cauza poate sa aiba o problema ascunsa alta decat accident si pe care actualul proprietar nu a reusit sa o rezolve, dar asta nu are nici o legatura directa cu auto la pret mic , e doar o chestie de mentalitate si sa i-ti dau un ex. concret : iei o masina bibelou cel putin asa pare si dai si un pret destul de mare pe ea si cand colo ea are o buba care se manifesta `sezonier` si nu o vezi cand o cumperi pt ca nu ai cum cu tot cu testere si minuni- eroare e stearsa in urma constatarilor anterioare si atata timp cat problema nu reapare nici testerul nu are ce da ..un caz concret sa zicem ca i-ti iei un vw Touareg proaspat iesit din garantie, boboc masina, dar uneori in mers ti se intareste volanul de zici ca nu ai servo si i-ti mai baga si niste rateuri de zici ca s-a dus naibii filtrul de particule, te umpli un pic in bord de beculete aprinse in spiritul sarbatorilor, mergi cu ea la mama lor - o pune pe tester si bineanteles ca nu prea le nimeresc din prima baietii, dar la a 2 a i-ti zic ce are , i-ti reseteaza erorile ca doar nu e frumos sa ramana asa si te consoleaza cu ceva de genu : daca nu vreti sa bagati bani in ea nu e o mare problema ca o vindeti mai incolo cand se moaie un pic frigul pt ca la cald nu mai face asa si nici nu apare pe tester...etc poveste.
                          -alte situatii, dar deja m-am saturat de scris..
                          -legat de masina din poze , interiorul nu e uzat excesiv, volanul e ok, schimbatorul la fel, pe scurt nu se vad urme de uzura mari. Daca le luam pe rand nu e mare filozofie sa schimbi ` chilotul` de la schimbator sa arate ok, un volan la pret bun fara airbag,doar cu capac il gasesti daca e vointa, cu scaunele e mai greu un pic ca ii prea mare deranjul, dar in asta deja...e alta . Exteriorul are urme de folosire in limita bunului simt ca doar nu e noua.Kilometrii sa fie ultima grija a ta si aici ma refer ca de ce are doar 158k-simplu pt ca asa ii placa la romanas sa i-si ieie masina cu vreo 150 de mii de km in bord chiar daca are 5 ani sau 15 ani masina in cauza noi asa vrem sa aiba, deci vanzatorul se adapteaza cerintelor ceva gen ~C: cati km a-ti spus ca are masina?..V: Pai la cati v-ati gandit ?.. C: hmmm vreo 150 de mii k pe acolo !... V: exact atata are 158 k, cand venti sa o vedeti??~
                          -chiar daca nu are carnet de service nu inseamna ca masina nu a fost ingrijita, aici e din nou o chestie tipic romaneasca si de multe ori o sa o musti mai repede cu auto care au carnet de service luate de la a nostrii decat cu auto fara service plan...si aici ne intoarcem la treba cu km, mai bine lasa...nu are si e mai bine , nu de alta dar s-ar putea sa il ``gaseasca`` si pe ala daca se insista-nu ma refer la auto in cauza ci in general. dar gata cu vb ca ajunge.
                          Te orietezi tu . Masina second -hand e ca un loz in plic..intelegi tu . Salut

Comment

Pana la urma ce ai mai facut? Te-ai hotarat sau vrei sa mai cauti? P.S. Am mai observat un lucru la masina asta - farurile sunt un pic cam afumate pentru 160.000km. Bafta!
                            Last edited by Adry; 01-11-2012, 23:31 PM.

Comment

Originally posted by Adry View Post
                              Pana la urma ce ai mai facut? Te-ai hotarat sau vrei sa mai cauti? P.S. Am mai observat un lucru la masina asta - farurile sunt un pic cam afumate pentru 160.000km. Bafta!
                              Salut.
                              Da, dar nu e o regula cu cine stie ce mama naibii de km(oricum nu are putini daca e sa o luam fir in fir) pentru ca farurile se mai matuiesc pe interior si din cauza becurilor care nu au sticla cu cuart si permit trecerea razelor UV.
                              In fine...vb ta : ce a rezolvat cu masina ca si eu sunt curios

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF