Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Schimb ulei

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schimb ulei

Am achizitionat de curand un Mercedes C270 cdi 12/2001.
    Si nu prea am idee ce ulei ar fi mai bun (ulei motor)...acum are Mobil1 5w-30.
    Sa merg pe acelasi ulei?
    Last edited by no problem; 05-09-2010, 17:31 PM.

Mobil 1 5W30 este un ulei foarte bun, asta folosesc si eu la masina
    DIESEL FAN

Comment

Originally posted by nes85a View Post
      Am achizitionat de curand un Mercedes c270 cdi 12/2001.
      Nu prea am idee ce ulei ar fi mai bun(ulei motor).Acum are mobil1 5w-30.
      Sa merg pe acelasi ulei?

Te rog frumos ca pe viitor sa folosesti litera mare la inceput de propozitie.Mersi.

sigpic

"Sunt printre voi,dar nu sunt unul dintre voi"

Comment

Da, ramai pe Mobil 1 5W30. E uleiul frate cu MB.
        https://www.clubmercedes.ro/forum/hai-sa-ne-prezentam/912676-regulament

Comment

Am inteles ca ar fi mai bun Mobil 1 0w-30...ce ziceti? si daca stiti cat intra la motorul meu..respectiv 2.7? Multumesc!
          Last edited by nes85a; 05-09-2010, 22:26 PM.

Comment

Dupa parerea mea 0w40 ar fi cel mai potrivit.La schimb intra 6.5 litri cu tot cu filtru.Bafta.

Comment

Eu zic sa mergi pe mobil 1 5w30. 0w30 e un pic cam subtire pentru motorul tau care nu mai este chiar la prima tinerete. Spun asta fiindca la MB-ul meu (C220 cdi din 2006) a fost pus 0w30 pana la 120.000 km iar la ultima revizie in garantie baietii au schimbat cu 5w30.
              Ofer servicii de diagnoza cu STAR

PROUD MERCEDES BENZ OWNER

Comment

Şi eu recomand tot 15W. Şi eventual iarna poţi să treci pe 10w.

Eu am acelaşi motor ca şi tine, pe un E-Class cu ceva mai mult de 250 de km şi ulei din ăsta bag în motor.

Dacă pui ulei mai subţire 5w sau 0w rişti să-ţi mănânce ulei. Cu ulei ceva mai gros 10w sau 15w nu îţi mai mănâncă aşa mult sau nu îţi mănâncă deloc şi cică ajută şi la compresie...
                ...

Comment

Salut .

Oare sa fie mai bun Mobil 1 (made in UE sau Belgia ) decat un Shell Helix (made in Germay ) ?
                  Ce parere aveti ?!
                  MB E220 W211

Comment

Eu as merge pe Mobil de peste tot de unde am luat nu am avut probleme.
                    Daca vrei sa fi mai sigur poti lua de pe ebay.de si la pret oricum e un pic mai ieftin decat in Romania
                    DIESEL FAN

Comment

Preferabil Mobil 1 made in USA cu specificatie ACEA

Comment

Originally posted by nes85a View Post
                        Am achizitionat de curand un Mercedes C270 cdi 12/2001.
                        Si nu prea am idee ce ulei ar fi mai bun (ulei motor)...acum are Mobil1 5w-30.
                        Sa merg pe acelasi ulei?
                        10W40/10W50- iarna-vara, specificatia ACEA, cod 228.1/3/5 sau 229.1/3/5 agreat Mercedes .
                        Firma producatoare ramane la latitudinea cumparatorului .
                        Eu folosesc PENASOL, made in GERMANY .

Comment

Parere

Daca verificati fisele tehnice pentru uleiuri gasiti gama de temperaturi recomandate de fiecare producator pentru fiecare tip. Nu are sens sa cumparati un 0w30 caci pe la noi nu prea au fost -40 - 60 grd C. Daca motorul are peste 80.000 km, exista si unele speciale. Daca adaugati DURA LUBE - conditionator metale - si pe la 7 - 8000 km un conditionator de ulei simplu - mai ales pentru vara - totul poate fi mai simplu. Multa bafta!

Comment

Eu am pus Mobil 5W-40 pana acum si as fi vrut sa trec la un Mobil1 Turbo Diesel 0W-40, dar din cate vad din discutiile voastre nu este prea indicat pentru masini cu km multi. Am un C220 CDI 2001 230.000 Km. Imi recomanda cineva un alt tip mai bun dar, tot de la Mobil?
                            Last edited by C0rT3Z; 06-10-2010, 00:21 AM.

Comment

ulei

Am eu ulei original din America Mobil sau Castrol cu specificatii pentru Mercedes

Ulei motor sintetic

Mobil Advanced Fuel Economy 0W-20 (946ml)
                              Mobil European Car Formula 0W-40 (946ml)
                              Mobil 5W-30 (946ml)(3,78litri)
                              Mobil Extended Performance 5W-30 (946ml)
                              Mobil Truck and SUV 5W-30 (946ml)
                              Mobil ESP Formula M 5W40 (946ml)
                              Mobil Turbo Diesel Truck 5W-40 (946ml)(3,78litri)
                              Castrol EDGE 5W-30 (946ml)
                              Castrol EDGE 10W-30 (946ml)
                              Castrol SYNTEC 0W-30 (946ml)
                              Castrol SYNTEC 5W-30 (946ml)
                              Castrol SYNTEC 5W-40 (946ml)
                              Castrol SYNTEC 10W-40 (946ml)
                              Mobil Delvac1 ESP 5W-40 (3,78litri) (18,92litri)

Toate sunt originale Made in SUA daca te intereseaza iti stau la dispozitie.

O zi buna tuturor

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF