Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Un sfat la achizitie

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Un sfat la achizitie

Salut,

Dupa cum am scris si in sectiunea de prezentare a venit timpul sa-mi cumpar Un C220 CDI, w203.

Am gasit o masina tentanta la pret aspect si dotari, dar pana sa merg sa vad despre ce e vorba as avea nevoie de niste sfaturi, daca ma puteti ajuta cu ceva ponturi la ce sa ma uit si pe unde, daca sunt ceva probleme specifice modelului la care ar trebui sa fiu atent. Bineinteles ca o sa iau si un mecanic cu mine dar fiind vorba de atatia bani orice informatie in plus e binevenita.
    Masina e in Sibiu. Ma puteti ajuta cu o adresa de firma sau un numar de telefon unde as putea sa ii fac un diagnostic. Am sunat la autoklass pentru o programare dar ei nu au sambata un electrician care sa ma poata ajuta cu o diagnoza, deci verificarea la autoklass (daca o sa o fac) se rezuma la o verificare vizuala , eventual, o ridicare pe elevator pentru o inspectie dedesubt.
    Stiti cumva daca cei de la autoklass pot sa verifice si istoricul masinii pe baza VIN-ului, fiindca am uitat sa intreb cand am facut programarea.

multumesc
    Ofer servicii de diagnoza cu STAR

PROUD MERCEDES BENZ OWNER

Verificare dupa codul VIN poate sa faca orice reprezentanta. Unele din ele iti pot spune doar ce s-a facut in perioada garantiei (cum e cea din Timisoara de exemplu), altele iti pot spune tot ce s-a facut la reprezentanta si dupa garantie.

La inspectia masinii nu iti trebuie un mecanic neaparat, ci pe cineva cu experienta in cumparare de masini second. Sunt chestii care unora mecanici le scapa, dar si chestii pe care doar mecanii le observa,

Daca vrei pune poze cu masina, eventual un link cu anuntul si o sa ne dam cu parerea.

PS: te asteptam la intalniri!
    ...

Comment

Deocamdata pozele care le am sunt niste poze facute cu telefonul din care nu se vede nimic. Mai exact nimic care sa indice ceva in neregula si care m-ar face sa scutesc un drum pana la Sibiu.
      Dimineata o sa sun din nou la autoklass sibiu sa ii intreb ce informatii imi pot oferi pe baza VIN-ului, fiindca asta e singura metoda prin care as putea verifica daca kilometrii sunt reali sau nu.

Comment

Am gasit si anuntul pe autovit. Pun link-ul sa va dati cu parerea. Astazi am vb cu vanzatorul si urmeza sa imi dea si VIN-ul.

Autovit.ro este cel mai mare site de anunturi auto din Romania. Aici poti gasi mii de anunturi cu masini noi si second hand de vanzare.

Comment

Ai putea sa rogi pe cineva de pe forum sa se duca sa vada masina,daca se gaseste cineva sa te ajute ar fi ok!Cauta pe cineva,ca sigur gasesti.Bafta.

Comment

Din poze arată bine. Păcat că e varianta Classic. Verifică neapărat VIN-ul să vezi istoricul, teoretic ar trebui să aibe cel puţin până prin 2008-2009.

De obicei nemţii când îşi cumpără motoare diesel merg mult cu ele (am văzut maşini cu aproape 200.000km în mai puţin de 2 ani). Aşa că mare grijă la semnele de uzură din interior (volan, schimbător, butoane şterse în bord, etc).
            ...

Comment

".... Păcat că e varianta Classic...."

Cum ti-ai dat seama ca e varianta classic? Eu ma tot uit la pozele alea si nu reusesc sa imi dau seama.
              Am cerut VIN-ul de la vanzator in ideea de a merge pana la Casa Auto sa vad ce-mi pot spune despre masina. Acum astept sa-l si primesc....

Comment

Varianta Classic nu are bandouri cromate pe bandourile laterale şi pe spoiler (aşa numitul pachet crom). Pe lângă astea, varianta Elengance mai are geamuri cu tentă verde (uşor sesizabilă), iar varianta Avantgarde are geamuri cu tentă albastră (mai pronuntaţată decât la Elegance) + suspensii sport.

De asemenea scaunele diferă de la o versiune la alta. La Elegance şi Avantgarde scaunele au altfel croiala şi arată mai bine.

În VIN apare doar când e Elegance sau Avantgarde. De exemplu la ochiosul meu, când decodific VIN-ul îmi apare:
                • Interior fabric "Avantgarde" blue (752)
                • Equipment package for avantgarde vehicles (с 01.06.1993)

Acum indiferent de echipare (classic / elegance / avantgarde), maşina trebuie să te satisfacă pe tine. Diferenţele de dotări nu sunt aşa de importante din moment ce unele variante de classic depăseşc ca dotări unele variante cu pachet Avantgarde.
                ...

Comment

Nu ma deranjeaza faptul ca e classic. E drept, preferam elegance (imi place mai mult interiorul cu lemn decat aluminiul din avantgarde) dar asta nu e o conditie eliminatorie in alegerea masinii. De geamurile colorate stiam dar partea cu bandourile am scapat-o
                  Dupa croiala de pe scaune nu aveam nici o sansa sa o recunosc fiindca nu am dat atentie acestui detaliu. Ma bucura ca are navi (fie ea si mica) si incalzire in scaune. Mi-ar mai fi placut sa aiba parktronic fiindca ma tem sa nu o "proptesc" in ceva pana ma obisnuiesc cu dimensiunile, mai ales ca in ultimul timp traficul din Timisoara e departe de a fi civilizat, iar de cele mai multe ori parcarea e o aventura intreaga.

Comment

Daca ar merge la fel de bine precum arata eu zic sa nu mai stai pe ganduri,sa o iei,legat de parcare stai linistit ca nu e asa de mare comparativ cu E-ul,te descurci mai bine cu el.

Comment

Bineinteles ca daca imi place o sa o iau, dupa mai bine de un an de visat, facut economii si citit forumuri ar fi pacat sa o las sa imi scape.
                      Necazul e ca eu nu pot sa merg decat sambata sa o vad iar sambata baietii de la autoklass nu au electrician in service care sa imi poata face diagnoza. Ma pot ajuta doar cu verificare vizuala.
                      In schimb am dat pe net de baietii de la autotest care se lauda ca fac diagnoza si verificare la orice fel de masina. Stie cineva daca sunt ok, fiindca as face verificarile la ei si as merge cu vin-ul la reprezentanta pentru istoric.

Comment

Originally posted by cd-i View Post
                        Bineinteles ca daca imi place o sa o iau, dupa mai bine de un an de visat, facut economii si citit forumuri ar fi pacat sa o las sa imi scape.
                        Necazul e ca eu nu pot sa merg decat sambata sa o vad iar sambata baietii de la autoklass nu au electrician in service care sa imi poata face diagnoza. Ma pot ajuta doar cu verificare vizuala.
                        In schimb am dat pe net de baietii de la autotest care se lauda ca fac diagnoza si verificare la orice fel de masina. Stie cineva daca sunt ok, fiindca as face verificarile la ei si as merge cu vin-ul la reprezentanta pentru istoric.
                        Aici in Iasi , la Autotest am inteles ca sunt foarte buni.Nu stiu cum e in Sibiu.

Comment

Am primit vin-ul masini dar am niste chestii care nu prea le inteleg, plus ca una zice vanzatorul si alta zice decodorul. Vanzatorul zice ca e C220cdi iar in decodor zice ca e c200cdi. El zice ca a importat-o din germania iar in decodor apare ca dealer-ul e din Monaco, Franta.
                          Si cel mai tare ma intriga optiunile 937 si 953. Sa fi fost taxi sau io stiu ce masina de politie?

O sa merg si la reprezentanta sa vad ce-mi spun si ei dar faptul ca e C200CDI ma cam dezumfla....

VIN WDB2030071F851839
                          Model C 200 CDI
                          Chassis 2030071F851839
                          Engine 646963 30 567288
                          Transmission 716606 02 253124
                          Order 0 6 531 12213
                          Delivery date 07.07.06
                          Dealer France, Monaco (531)
                          Interior tex-leather black (141)
                          Paint
                          775 Unknown code
                          Options
                          140A Unknown code
                          207B Unknown code
                          222B Unknown code
                          250B Unknown code
                          261B Unknown code
                          287 ski inboard loading facility
                          through-loading feature (с 01.10.1990)
                          301 storage box in the rear (с 01.05.1988)
                          345 rains sensor for windshield wipers (с 01.10.1993)
                          411 Unknown code
                          523 Unknown code
                          580 air conditioner/Tempmatic (с 01.11.1982)
                          5XXL Unknown code
                          669 spare wheel (с 01.06.1995)
                          spare wheel (R170)
                          673 high-capacity battery (с 01.01.1964)
                          807 Change of year of model, last figure shows new model year
                          926 emission control eu4-measure 30.11.1991 (с 09.09.1997)
                          937 taxi - strengthening kit (с 01.06.1995)
                          953 rotating emergeny flasher, central front (blue light)
                          965 Unknown code
                          983 Unknown code
                          H06 Unknown code
                          M22 displacement 2.2 liter (с 02.10.1995)
                          NF6 Unknown code

Comment

1. Ca masina sa fi fost taxi trebuia sa apara o optiune cu "Internation taxi". Ca sa fi sigur intreaba la reprezentanta, mai ales ca in Franta si olanda taxi-urile sunt gri.
                            2. "953 rotating emergeny flasher, central front (blue light)" - e o optiune care apare la mai toate masinile Mercedes, nu are treaba cu masinile de politie
                            3. Masina e foarte probabil sa fie C200, iar el o sa bage scuza ca a crezut ca e 220 din moment ce are motorul de 2.2 litri. In fine, cu o softare o poti face 220
                            4. Faza cu masina vanduta in Monaco si prezentata ca fiind din Germania "pute"... cine stie ce mai ascunde vanzatorul

Unele din codurile pe care nu ti le recunoaste decodorul VIN de pe site-ul rusesc le-am gasit aici ca fiind:
                            Code:
                            207B           from  02.10.1995                    OWNERS MANUAL AND SERVICE RECORD - FRENCH
                            222B           from 11.12.1995                     INFO PLATE COOLANT/REFUELING - FRENCH
                            523            from 01.04.1962  to 29.02.1986      REIMS ADAPTER III
                            5XXL                                               EUROPE
                            ...

Comment

In WIS, varianta 2008, dupa VIN, apar urmatoarele:
                              Code:
                              140a mb tex-leather, twin/artico
                              207b owners manual and service record - french
                              222b info plate coolant/refueling - french
                              250b mobilo life/europe service package
                              261b airbaglabel - french/english
                              287 through-loading feature
                              301 ashtray package
                              345 rain sensor
                              411 6-speed manual trans.
                              523 radio audio 20
                              580 air conditioner
                              5xxl europe
                              669 spare wheel / folding wheel
                              673 high-capacity battery
                              807 aej 06/1/m/x
                              926 exhaust gas cleaning with euro 4 technology
                              937 taxi/rental vehicle - reinforcement package
                              953 classic/standard equipment
                              965 electr. Provision for hired cars / taxicab
                              983 coc paper euro 4 technology w/o reg. Cert. Part ii
                              h06 wood trimm olive ash burl
                              m22 displacement 2.2 liter
                              nf6 control code bremen plant
                              775u bright silver metallic clear coat paint
                              141a mb tex-leather, twin/artico - black/anthracite
                              ...

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF