Buna seara. Sant nou pe forum si as avea nevoie de cateva sfaturi de la voi, cunoscatori/pasionati de M.B. Sa incep cu inceputul. Spre sfarsitul anului intentionez sa imi schimb masina actuala(Focus 2002,1.6 benzina) cu alta mai puternica o idee, pe care intentionez sa o tin cel putin 6-7 ani daca nu mai mult, deci, in primul rand vreau una diesel, vreau o masina buna, sigura, cat mai noua, sa nu aibe costuri mari de intretinere si probleme majore cum au unele modele si nu ma refer neaparat la Mercedes, sa aibe un consum foarte decent si cat de cat sa aiba cativa CP sub capota(peste 120), deci caut sa gasesc cu ajutorul dvs. compromisul ideal intre CP si consum. Putere cat mai mare, consum cat mai mic. Dat fiind faptul ca, teoretic cei pe care i-am pus sa ne conduca tara cred ca ne vor jecmani in continuare, cred ca o sa aleg Bulgaria pt. inmatriculare,deci, nu prea ma intereseaza sa aibe neaparat motor sub 2000 cmc. MB e una din cele 2 marci premium pentru care o sa optez si studiez forumurile in momentul de fata dar nu stiu ce ar fi bine sa aleg la banii astia.. imi place si C imi place si E. Nu ma deranjeaza daca e si combi sau cum se spune. Rugamintea mea la cei care cunoasteti este sa ma sfatuiti.. daca ati dispune de un buget de 12-13 mii euro ce ati alege si daca se poate sa argumentati alegerea facuta. Ce costuri de intretinere au modelul/modelele la care faceti referire, probleme etc. Va multumesc anticipat.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Recomandare M.B, buget 12-13.000 euro
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
-
Te salut, si bine ai venit printre noi.
Din pacate nu ai specificat clasa ce te-ar interesa, dar dupa descrierea facuta eu as opta pentru un C-class cel putin din 2004 cu motorizare de 2200 diesel de 170 de cai daca nu ma insel, sau mai este Clasa E cu motorizare de 2700 cu peste 200 de cai putere.
Consumul este echilibrat pentru motoarele astea.
Acuma ca si probleme, depinde de noroc, sincer toate modelele astea noi, indiferent de marca sunt imbacsite de electronica si senzori.
Mai degreaba electronica cade la masinile astea, cu motorul nu sunt probleme daca faci schimbul de consumabile la timp.
Acuma asteptam sa vedem ce zic si ceilalti colegi care chiar au sau au avut masini noi, sa-si dae cu parerea.
Oricum iti doresc succes si mult noroc la achizitionare.
Toate cele bune.Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995
-
Originally posted by Jacob View PostTe salut, si bine ai venit printre noi.
Din pacate nu ai specificat clasa ce te-ar interesa, dar dupa descrierea facuta eu as opta pentru un C-class cel putin din 2004 cu motorizare de 2200 diesel de 170 de cai daca nu ma insel, sau mai este Clasa E cu motorizare de 2700 cu peste 200 de cai putere.
Consumul este echilibrat pentru motoarele astea.
Acuma ca si probleme, depinde de noroc, sincer toate modelele astea noi, indiferent de marca sunt imbacsite de electronica si senzori.
Mai degreaba electronica cade la masinile astea, cu motorul nu sunt probleme daca faci schimbul de consumabile la timp.
Acuma asteptam sa vedem ce zic si ceilalti colegi care chiar au sau au avut masini noi, sa-si dae cu parerea.
Oricum iti doresc succes si mult noroc la achizitionare.
Toate cele bune.
Am specificat ca imi place si C si E dar tind sa cred ca E fiind alta clasa are costuri de intretinere mai mari de aceea astept sugetiile voastre la cele 2 clase. Ideea este ca sant un om normal, cu capacitati materiale in limita unui om de rand, nu sant baiatu` lu mama si a lu tata sa ma ajute cand vreau sau, sa schimb masina la 1-2 ani sau cand ma satur de ea si astia vor fi aproape toti banutii mei de aceea studiez piata si incerc cu ajutorul vostru sa imi fac o idee din sugestiile pe care binevoiti sa mi le faceti, iar eu ulterior sa fac alegerea cea mai buna pentru mine. Cum am spus, vreau o masina diesel, cu un consum cat mai decent(insemnand undeva intre 7-9 urban) sa fie cat de cat puternica sa nu ma rog de ea sa traga la deal cand fac un drum la munte de cateva ori pe an cum ma rog de actuala.
P.S: poti fi mai explicit te rog cand spui consum echilibrat? Cu cifre daca se poate.Last edited by cristian82ar; 04-18-2010, 10:20 AM.
Comment
-
Referitor la consum, pot spune cu precizie ca la modelul meu, care este tot un C-class dar din 95 cu motor de 2200 diesel simplu (fara turbo) consumul mediu este 6-7 depinde cum o calc. Iar in oras ful agromerat cum e Clujul sau Bucuresti, ia si 10.
Modele astea mai noi consuma si mai putin si au puterea mult mai mare, doar tecnica avanseaza pe zi ce trece.
Cum ti-am mai zis masinile de dupa anul 2000 nu o sa tina la fel de mult ca si cele vechi, din cauza electronicii, chiar citeam aici pe forum ca Mercedesul asa face acuma masinile ca nu stiu dupa cate mii de actionari al ambreajului, este neaparat sa-l duci in servis sa schimbi nu stiu ce senzori.
Un prieten are un Audi A6 cumparat de nou din magazin, acuma masina are 4 ani si are 120.000 de kilometri la bord.
Si acuma dupa ce a iesit din garantie, tot la reprezentanta merge la verificarile periodice, care sunt la 15.000 de km. Si de fiecare data lasa acolo cate 3000-4000 de RON. Iti dai seama ca nici la Mercedes nu e diferenta mare referitor la pret.
Acuma cum ti-am mai zis, depinde foarte mult si de noroc.Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
Comment
-
Salut, cred ca sunt ultimul venit in acest forum si tin sa va salut pe toti.
Jacob, vreau sa te contrazic un pic pentru ca ai zis ca C220 din 2004 are 170 de cai, nu e adevarat are 150. 170 de cai are noul model W204, in schimb classa E 270 are 170 de cai, nu peste 200. Peste 200 trebuie sa te duci la modelul 320 cdi
....
La 12-13 poate esti norocos sa gasesti un C din 2005.Last edited by no problem; 04-18-2010, 19:00 PM.
Comment
-
Originally posted by LeSkAy View PostSalut, cred ca sunt ultimul venit in acest forum si tin sa va salut pe toti.
Jacob, vreau sa te contrazic un pic pentru ca ai zis ca C220 din 2004 are 170 de cai, nu e adevarat are 150. 170 de cai are noul model W204, in schimb classa E 270 are 170 de cai, nu peste 200. Peste 200 trebuie sa te duci la modelul 320 cdi
....
La 12-13 poate esti norocos sa gasesti un C din 2005.E200-W210 Avantgarde 2.0K-16v 142Kw-193Cai 280Nm, RASTA MAN .
Comment
-
Salutare. W211 2--5 revizie normala 1500. De unde naiba ies aia 3000-4000 de ron de la audi nu stiu. Iar daca ai grija de ea sigur te duce o viata. Consumabilele sunt un pic mai scumpe ce pot zice dar nu asta te rupe cat costul de manopera daca mergi numai la reprezentanta.
Eu m-am invatat minte. La urmatoarea revizie imi cumpar piesele si merg la un mecanic ca tot masina e si mercedesul.
Comment
-
Da si eu m-am mirat cand a zis preturile astea pentru revizie, acuma nu stiu ce piese au intrat in banii astia, cica doar schimbul de ulei cu filtru + filtru de aer si de poelen a costat 1800 RON. si asta e mult.
Acuma nu stiu cat face o revizie la reprezentanta Mercedes, pentru un model mai nou sa zicem din 2006.
In orice caz ca sa intretii o masina, trebuie sa te tina buzunarul nu gluma.Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
Comment
-
Salutare. Piesele nu ar fi atat de scumpe. Sa zicem la exemplul meu: 400 ron filtrele, 600 uleiul (9 litri). Dar manopera te rupe: de la 120 la 160 ron fara tva la repezentante MB.
Daca le faceam la un service obisnuit faceam o economie de 500 de lei. Si nu era mare lucru ca la fitre nu cred ca iti da careva garantie.
Ca sa intretii o masina iti trebuie buzunar dar nu e asa de speriat. Un pic de grija si de bun-simt si un pic de cautare pe la mai multe service-uri fac sa nu creasca pretul atat de mult.
Comment
-
Ce fel de sfaturi doresti? Un tip de masina? Consumul pentru fiecare? Pentru consum exista un thread separat pe forum unde gasesti date despre o tona de masini deci iti poti face o idee.
Ca si revizie la fel ti s-a raspuns. Eu ti-am spus exemplul meu personal. E un pic mai scump decat o alta masina dar nu din cauza ca e MB ci din cauza ca e masina mare, motor mare deci piese un pic mai scumpe dar si fierul e altfel.
Ca si consum nu cred ca vrei si o masina mare, incapatoare care sa iti consume 3 la suta in oras. ASta depinde numai de tine: familie mare, copii, numar de kilometri pe an - oras, in afara, mixt.
Fa-ti un calcul: consum anual dupa numarul de kilometri, implicit numarul de revizii, implicit consumabile+manopera+eventuale piese (Fierul e tot fier cade cand nu te gandesti).
In rest toate bune. Umbla cauta si nu te grabi. Exista chiar si un post cu toate detaliile despre cum sa cumperi o masina second-hand: la ce sa te uiti, ce sa verifici, unde sa verifici, cum sa fie masina cand te urci prima data in ea, butoanele din interior samd.
Toate bune sper sa iti fie de folos dar sunt sfaturi simple poate alti colegi vor fi mai indestulatori.
Comment
-
Originally posted by cristian82ar View PostBuna seara. Sant nou pe forum si as avea nevoie de cateva sfaturi de la voi, cunoscatori/pasionati de M.B. Sa incep cu inceputul. Spre sfarsitul anului intentionez sa imi schimb masina actuala(Focus 2002,1.6 benzina) cu alta mai puternica o idee, pe care intentionez sa o tin cel putin 6-7 ani daca nu mai mult, deci, in primul rand vreau una diesel, vreau o masina buna, sigura, cat mai noua, sa nu aibe costuri mari de intretinere si probleme majore cum au unele modele si nu ma refer neaparat la Mercedes, sa aibe un consum foarte decent si cat de cat sa aiba cativa CP sub capota(peste 120), deci caut sa gasesc cu ajutorul dvs. compromisul ideal intre CP si consum. Putere cat mai mare, consum cat mai mic. Dat fiind faptul ca, teoretic cei pe care i-am pus sa ne conduca tara cred ca ne vor jecmani in continuare, cred ca o sa aleg Bulgaria pt. inmatriculare,deci, nu prea ma intereseaza sa aibe neaparat motor sub 2000 cmc. MB e una din cele 2 marci premium pentru care o sa optez si studiez forumurile in momentul de fata dar nu stiu ce ar fi bine sa aleg la banii astia.. imi place si C imi place si E. Nu ma deranjeaza daca e si combi sau cum se spune. Rugamintea mea la cei care cunoasteti este sa ma sfatuiti.. daca ati dispune de un buget de 12-13 mii euro ce ati alege si daca se poate sa argumentati alegerea facuta. Ce costuri de intretinere au modelul/modelele la care faceti referire, probleme etc. Va multumesc anticipat.
Mercedes E-classe W211.Asta e propunerea mea pentru tine.Cauti unul cu km putini,il verifici sa fie in regula,il intretii cum trebuie si 2-3 ani nu vei baga bani in el.
Bafta!
Comment
-
Originally posted by mircea600sel View PostMercedes E-classe W211.Asta e propunerea mea pentru tine.Cauti unul cu km putini,il verifici sa fie in regula,il intretii cum trebuie si 2-3 ani nu vei baga bani in el.
Bafta!Last edited by no problem; 04-30-2010, 21:00 PM.
Comment
-
Toate mercedesurile au o serie de caroserie gen W210,W211,w212 (pt E Klass), W201,W202,W203 (pt C) s.a.m.d.
Ei bine W211 este penultimul model de E Klasse si sincer sustin ideea lui mircea in ceea ce priveste alegerea masinii. Soramea are un C Klasse si sincer nu cred sa fie diferente foarte mari ca si intretinere intre un E si un C, iar in ultimele lunii s-a observat o depreciere foarte mare a E Klassurilor din acea serie, cel mai probabil datorata aparitiei noului model. La bugetul tau cu putina rabdare si atentie poti sa gasesti linistit unul in mintile lui de care sa ai grija.
La capacitatea ta financiara indiscutabil ai nevoie de 220 pentru ca atat E200 cat si E220 au cilindree identica daca nu ma insel si toate taxele/asigurarile/impozitele sunt tot acolo, doar ca ai un surplus de putere. In ceea ce priveste costurile de intretinere nu as vrea sa vorbesc prostii, dar mi se pare ca soramea a platit in toamna cand a schimbat uleiul si filtrele undeva la 900lei la reprezentanta.
Comment
Comment