Salutare,
Am cumparat un W205 facelift cu 14.000 km de la Mercedes, cutie 9G-Tronic.
De cand masina era noua, am sesizat urmatoarele probleme:
Sport+
Cand merg in Sport+ si schimba viteza 5 > 6, simt cum agata, iar uneori se aude o trosnitura. Trosnitura se aude uneori atat de tare incat pana si sotia, pentru care masina trebuie doar sa mearga, m-a intrebat ce s-a auzit. Acest lucru se intampla mai ales in cazul unei accelerari normale (cand merg pe autostrada si imi pastrez un ritm constant de condus).
Manual
In modul Manual (setat in Individual, astfel incat sa folosesc padelele pentru a schimba si sa nu mai schimbe singura), agata cam la aceleasi trepte ca in Sport+ (viteza 4 si viteza 6).
Am fost la service Mercedes. Au „recalibrat cutia”, dar nu s-a schimbat nimic.
Uneori, trosnitura este atat de puternica incat face masina sa se miste stanga-dreapta in timp ce merg cu ea.
Am insistat la Mercedes, iar seful de service a venit cu mine in masina. Miracolul a fost ca atunci nu a trosnit deloc.
Fara sa fiu mecanic, ma gandesc in felul urmator: nu a trosnit cand am fost cu seful de service deoarece abia plecasem de acasa (locuiesc la 2 km de ei), iar in timpul testului am solicitat cutia, astfel incat aceasta a reusit sa faca schimbul de presiune cum trebuie (pentru a schimba vitezele).
Insa, daca merg cu masina la drum lung si conduc normal, trosneste de fiecare data.
Recent, problema a devenit usor diferita. Conduc in oras pe modul Manual, ma apropii de un semafor si schimb din treapta 3 in 2. Dupa aproximativ 2 secunde de la schimbare, se aude o trosnitura,masina nu este oprita, pentru ca incetinesc usor si reduc viteza treptat.
Nu stiu cum sa fac sa reproduc aceasta problema si cand merg la service si nu inteleg daca este sau nu o defectiune reala. Ma puteti ajuta, va rog?
Multumesc!