Salut. Detin un C200d din 2015 motor 1.6 de 136 cp si m-am trezit cu check engine-ul aprins in bord. Ajung acasa dupa aproximativ 250 km, pun diagnoza si apare eroarea P04712A care imi zice ca senzorul de presiune gaze de la turbo e malfunction. Bun....caut senzorul cu pricina, dau sa-l comand dar mai intai zic sa verific unde e si ce s-ar putea intampla acolo. Problema grava e ca datorita acestui senzor dpf-ul nu isi mai face regenerare. Am gasit usor unde e pozitionat senzorul, l-am demontat si am descoperit ca teava prin care el comunica cu galeria de evacuare este infundata, de aici am dedus ca acel senzor nu citeste presiune de gaze si iaca si problema. M-am apucat frumusel sa demontez senzorul si conducta insa de aici au inceput adevaratele probleme.
Piulita cu care este fixata conducta in galerie era intepenita si nu a vrut sub nici o forma sa se desfaca. Am reusit sa o misc cam jumatate de tura si atat, am incercat sa desfund teava dar nu am reusit. in final am comandat o teava noua pe care abea am gasit-o, am taiat-o pe cea veche sa incerc cu un extractor sa o desfac insa nu vrea nicicum. Cred ca pasul urmator este sa dau galeria de evacuare jos, care presupune demontare turbo, egr etc si sa incerg sa refac filetul dupa ce poate reusesc cu un burghiu sa scot acea piulita.
Daca intampinati aceasta problema la acest motor, nu faceti ca mine, mergeti la un servis competent!
Piulita cu care este fixata conducta in galerie era intepenita si nu a vrut sub nici o forma sa se desfaca. Am reusit sa o misc cam jumatate de tura si atat, am incercat sa desfund teava dar nu am reusit. in final am comandat o teava noua pe care abea am gasit-o, am taiat-o pe cea veche sa incerc cu un extractor sa o desfac insa nu vrea nicicum. Cred ca pasul urmator este sa dau galeria de evacuare jos, care presupune demontare turbo, egr etc si sa incerg sa refac filetul dupa ce poate reusesc cu un burghiu sa scot acea piulita.
Daca intampinati aceasta problema la acest motor, nu faceti ca mine, mergeti la un servis competent!