Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Schimb Placute si discuri fata W205

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schimb Placute si discuri fata W205

Salut,

Am un c-class w205 si cel mai probabil trebuie sa schimb discurile. Din ce stiu discurile se schimba impreuna cu placutele, insa pe acestea le-am schimbat anul trecut si ma mai tin 1 an, se pot pastra totusi placutele?
    De asemenea se pot schimba discuri+placute in afara reprezentantei? Este nevoie de soft special pentru ceva resetare? Stiu ca exista in meniul de bord pad replacement, dar trebuie si un soft ceva pentru alte resetari?
    Mentionez ca discurile trebuie schimbate deoarece la peste 130km/h cand franez am o vibratie asemanatoare cu aceea cand calci linia continua cu zimti de pe sosea. Banuiesc ca fiindca au 5 ani aproape, sunt tocite si s-au deformat acum.
    Multumesc.

Din cate stiu discurile se schimba odata cu placutele si pe principiul “daca tot ai desfacut”, se schimba si senzorul/ii de uzura placute. Asta deoarece uzura le afecteaza pe ambele simultan.
    Sa schimbi discurile fara sa schimbi placutele, va provoca o uzura prematura a acestora si vice-versa.

Comment

bcr.costyn89 Daca masina tremura pe franare , asta inseamna ca ai discurile ovalizate .Cauze sunt multe.

La discuri noi doar placute noi . Pt 200-300 lei economie nu merita , placuta veche iti poate deteriora discul nou .

Sfatul meu : Discuri originale cu placute aftermarket .
      Eu folosesc combinatia asta si nu au fost probleme . Pt placute iti recomand Textar.

Daca esti din Bucuresti te pot ajuta si cu o recomandare pt inlocuire / manopera , tester Star, oferta de piese
      Last edited by b97dmt; 05-26-2020, 10:02 AM.

Comment

Salut,

Va multumesc pentru raspunsurile rapide. Voiam sa merg pe totul original, acum am placute tot orginale si diferenta este de 535 ron, atat costa placutele fata. La discuri intradevar nu este mare diferenta intre original si aftermarket. Si eu stiam ca de obicei se schimba la pachet, dar am zis sa intreb.
        Am deja un service unde am facut mai multe lucrari la Ford-ul parintilor si am fost multumit, m-am cam si imprietenit cu patronul. Dar vreau sa stiu daca este nevoie de Star neaparat sau alt tester, pentru ca nu vreau sa imi promita ceva si apoi sa am surprize. Ei lucreaza multimarca si chiar ultima data demontau un motor de GLK de pe Sprinter, dar cu masinile astea mai noi si cu tot felul de chestii din soft nu stiu daca chiar au tot ce le trebuie. Daca aflu exact ce au nevoie ii pot intreba dinainte.
        Multumesc.

Comment

La discuri , dimpotriva este o mare diferenta intre original si aftermarket .

Toate service-urile repara in teorie Mercedes dar cand vine vorba de tester Star si proceduri specifice marcii cam pauza .

Comment

Originally posted by b97dmt View Post
            La discuri , dimpotriva este o mare diferenta intre original si aftermarket .
            Cred ca nu m-am exprimat eu bine. Ma refeream la pret nu e mare diferenta la discuri. 435 original, 370 aftermarket. Preturi per bucata.

Toate service-urile repara in teorie Mercedes dar cand vine vorba de tester Star si proceduri specifice marcii cam pauza .
            Pai tocmai de asta intreb daca este nevoie de ceva special pentru placute si discuri. Ca exista in calculatorul de bord resetare pentru schimb placute. Dar daca cineva stie exact ca nu e suficient astept raspuns sa stiu daca apelez la cineva cu Star sau nu. De ex pentru revizie resetarea am facut-o eu tot din bord cand uitasera sa o faca la service. Dar pentru discuri si placute nu stiu daca e la fel sau nu.
            Last edited by bcr.costyn89; 05-26-2020, 19:35 PM.

Comment

Pe iCarsoft la schimbul de set frana (este un serviciu oferit in meniu), ofera ajutor in sensul ca indeparteaza pistonasele de pe etriri facilitand inlocuirea, plus ca la final reseteaza.
              Are asa ceva meniul masinii?

Comment

Eu la aceste optiuni ma refeream din atasament. Multumesc.
                Attached Files

Comment

Nu cunosc.
                  Insa sunt convins ca poti gasi in manualul utilizatorului ce rol are optiunea. Chiar recomand sa il citesti cap coada, si eu am gasit multe informatii utile in el despre cum sa exploatez si sa intretin masina.
                  Crede-ma, te vei simti ca un “tatic” mai bun. Salutari.

Comment

La un search am gasit astea :

Comment

Merci frumos. Filmuletele cam raspund la orice intrebare a mea. Deci nu e nevoie de soft.
                      Deja parca le-as schimba eu

Comment

Working...
                      X
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF