Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

fire pompa benzina

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • fire pompa benzina

    Salutare!
    Imi poate spune cineva unde se gasesc firele ce alimenteaza pompa de benzina? Si eventual siguranta (daca exista) care o protejeaza?
    Masina e un C 180 w202 din 95.
    Multumesc!
    Stop accidentelor!
    Viata are prioritate!

  • #2
    Chiar nu stie nimeni traseul firelor care alimenteaza pompa de benzina? N-as vrea sa demontez jumatate de masina in cautarea lor. Pls help me!
    Stop accidentelor!
    Viata are prioritate!

    Comment


    • #3
      Ba da.
      La unele modele gasesti in porbagaj. Siguranta nr1. 25Amperi (alba)
      Pompa de benzina are firul rosu/verde pe+ si masa- cred ca este maro.
      La alte modele gasesti siguranta atasata de releul pompei de benzina. (acuma depinde de releu) siguranta linga releu de 30A.

      Dar de regula releul nu are siguranta linga el. Releul il gasesti stinga fata la DCL.
      Iar siguranta tocmai in porbagaj.

      Succes

      Ai grije cind umblii la fire la pompa scoate borna la baterie, fiindca un simplu scurt si ai dat foc la masina.

      (detest toti constructorii care au conceput pompa de benzina in rezervor!!!!!!)
      oamenii habar nau la ce pericol sint expusi!!!!!!!!!
      Originally posted by kama3 View Post
      Chiar nu stie nimeni traseul firelor care alimenteaza pompa de benzina? N-as vrea sa demontez jumatate de masina in cautarea lor. Pls help me!

      Comment


      • #4
        Saru'mana si multumesc!
        O sa le caut maine si daca nu reusesc sa le dau de cap fac niste poze cu ce am gasit in portbagaj.
        Stop accidentelor!
        Viata are prioritate!

        Comment


        • #5
          Salut.
          Firele ce alimenteaza pompa de benzina sunt foarte usor de gasit.Identifici pompa de benzina,care se afla intre puntea spate si rezervor,pe partea dreapta.Este un ansamblu,pompa plus filtru de benzina sunt grupate una langa cealalta imposibil sa nu le identifici.Din pompa de benzina pleaca doua fire care urca prin portbagaj si se cupleaza intr-o mufa,care este protejata de un ornament de plastic.Scoti mocheta din portbagaj si o sa vezi acel ornament.Este prins cu trei suruburi de plastic daca nu ma insel.Releul pompei este fixat chiar deasupra rotii de rezerva,este un releu cu o siguranta in ea si este singurul releu in zona aceea.
          Daca nu sunt prea indiscret ce treaba ai cu firele pompei de benzina si cu releul?

          Comment


          • #6
            Am montata instalatie de gaz pe masina si problema este ca la functionarea pe GPL pompa continua sa bage benzina. Vreau sa montez un releu pe pompa de benzina, astfel incat la functionarea pe GPL pompa sa nu mai bage benzina.
            Nu stiu daca e coincidenta sau nu, dar am avut probleme cu senzorul (sau regulator sau cum se cheama ca nu stiu exact) de la rampa de injectoare. Mai exact piesa care se afla deasupra furtunului de tur care intra in rampa de injectoare. Am sesizat miros de benzina in masina si cautand sursa mirosului am constatat ca prin orificiul din capul acelei piese sare benzina.
            Nu stiu exact care e rolul acelei piese si daca din cauza presiunii a inceput sa piarda benzina, dar presupun ca acea presiune inutila care se formeaza in timpul alimentarii cu GPL nu face prea bine. Nu stiu daca din cauza presiunii a inceput sa piarda, am facut doar o asociere. Piesa aceea am schimbat-o si de atunci nici nu prea am mai mers pe GPL.
            Am facut o poza la releul din portbagaj, probabil ca ala e releul de la pompa - corespunde descrierii.
            Acum am o alta problema.
            Daca fac acea modificare e posibil sa imi dea vreo eroare in sistemul electronic? Calculatorul sa sesizeze ca pompa nu mai e alimentata si sa stric ceva?
            Presupun ca siguranta de langa releu e siguranta pompei de benzina. Daca inserez inaintea ei releul intrerupator gresesc cu ceva?
            Attached Files
            Stop accidentelor!
            Viata are prioritate!

            Comment


            • #7
              Din punct de vedere teoretic ECU pe care il ai pe masina este conceput pentru benzina nu GPL.
              Deci este destul de posibil sa ai multe DTCs, de la sonda lamda, pina la rateuri.

              Vezi si tu ce da. Pune-o pe tester si zine ce da. Chiar sintem curiosi.

              Comment


              • #8
                Problema ar fi daca sesizeaza calculatorul ca pompa de benzina nu mai e alimentata. In rest pe GPL masina functioneaza bine
                Stop accidentelor!
                Viata are prioritate!

                Comment


                • #9
                  Daca inseriezi cu alt releu pe circuitul de inalta (87_30)al releului pompei de benzina, ECU nu sesizeaza. In schimb, este posibil sa-ti zica ceva de injectoare si sonda lamda.
                  Originally posted by kama3 View Post
                  Problema ar fi daca sesizeaza calculatorul ca pompa de benzina nu mai e alimentata. In rest pe GPL masina functioneaza bine

                  Comment


                  • #10
                    Salut.
                    Daca iti sare benzina prin acel orificiu la care ar trebui sa ai legat un furtun de vacuum,inseamna ca acea valva de presiune este defecta,iar daca iti prelinge pe langa inelul de siguranta inseamna ca la una dintre garnituri(are doua garnituri)este ciupita(piscata),in cazul in care ai umblat la acea valva.In zona noastra(Hunedoara)firma care iti monteaza instalatia de GPL pe masina iti face si modificarea la care te referi tu.Masina porneste pe benzina si dupa un timp de..., face trecerea automat pe gaz.Dupa ce termina instalatia fac si reglajele optime.Sa inteleg ca ai facut singur montajul acelei instalatii GPL?
                    Releul este cel din poza.Nu cred ca iti va da vreo eroare daca faci modificarile corect.Era bine daca ne dadeai detalii despre instalatia de Gpl pe care ai montat-o.Zilele trecute si-a pus un coleg pe Logan,l-a costat 1800 Ron si functioneaza perfect.

                    Comment


                    • #11
                      Piesa de pe tur (cea cu orificiu) nu are furtun de vacuum. Cea de la retur are furtunul de vacuum dar aia nu a facut probleme. Piesa care scuipa benzina am inlocuit-o.
                      Instalatia e Marini, cu mixer. N-am facut singur montajul la instalatie. Problemele care au aparut le-am sesizat pe parcurs.
                      Stop accidentelor!
                      Viata are prioritate!

                      Comment


                      • #12
                        Salut.
                        Eu am un C200,W202 din 94 si acele doua valve sunt legate intre ele prin vacuum.Poti insera un releu dar mai intai ar trebui sa cunosti foarte bine modulul de comanda al instalatiei de GPL.Din acel modul sa pleci cu fire pentru a activa sau a dezactiva pompa de benzina a masinii.Eu iti dau o idee de compromis pana gasesti un specialist ca sa-ti rezolve problema asa cum trebuie.In loc sa inserez un releu mai bine inserez un intrerupator,dupa ce ai pornit masina si ai trecut pe gaz din acel intrerupator tai alimentarea releului pompei de benzina.
                        Ne mai auzim.

                        Comment


                        • #13
                          Iti spun sigur ca la mine valva de pe tur nu are furtun de vacuum.
                          Am verificat firele de la comutatorul de GPL si am gasit firul care are plus cand comut pe gaz. Acolo nu am ce sa gresesc. M-am gandit si eu la un comutator dar parca prea suna a improvizatie facuta pe Dacie.
                          P.S. nu prea am incredere in specialisti... toata lumea a auzit de ei, da nimeni nu i-a vazut.
                          P.P.S Multumesc mult pentru sfaturi!
                          Stop accidentelor!
                          Viata are prioritate!

                          Comment

                          Working...
                          X
                          Logan | Dacia Logan |Anulare DPF