Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Consum la C200 CDI

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Consum la C200 CDI

Salutare tuturor. Am masina de o luna. Are motor de 2148 cmc cu 116cp,an 2002. Merge foarte bine. Chiar nu am de ce sa ma plang mai ales ca inainte am avut o SuperNova. Totusi ma asteptam sa consume mai putin. Ma intreb daca nu am vreo problema. Afara ia bine intre 4,7 si 5,5 dar in oras, pe timp de zi si cu aglomeratia pe care o stiti consuma intre 10 si 15. Rareori ajnge si pe la 17%. Ce parere aveti. E normal?
    W203 - 2002 - 116cp

Daca cutia de viteze este Automata, 15-17 Litri/100km e putin cam mult.
    Daca e cutie manuala depinde si de cine, unde, cind, cit si cum conduce masina, fara rautate .
    Eu am avut mai multe (E-uri) CDI cu motor de 2148cmc, si automate si cu 6 viteze.
    Pentru extraurban, indiferent de tip cutie de viteze, pot spune ca poti scoate "chinuit" chiar si de la 4,5 L% dar poti ajunge usor si la 10 L% in functie de viteza, trafic, etc., media la mine era 7,5 L%
    Urban insa ; la o cutie automatica soferul nu are o influenta foarte mare asupra consumului, exemplu la mine consumau pe automata/urban intre 8-14 L% depinde de : aglomeratie, "violenta in condus"(demaraje dese cheia marilor decese), si factorul cel mai important e ; daca faci drumuri scurte si motorul nu apuca sa se incalzeasca atunci ai consum foarte mare. (Dieselul e pt. drumuri lungi)
    Urban cutie manuala 6 viteze intre 6-12 L% depinde de aglomeratie, "violenta in condus"(demaraje), si factorul cel mai important din nou este ; daca faci drumuri scurte si motorul nu apuca sa se incalzeasca atunci ai consum foarte mare.
    .. ________ ..
    o/____https://www.clubmercedes.ro/core/ima...ilies/cool.png____\o
    (Oo\==/oO)
    ..U...............U.
    Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.
    http://img99.imageshack.us/img99/342...icuminejg5.gif

Comment

nu mi se pare normal. eu am e220 cdi(acelasi motor) si imi afiseaza consum de 10.3 in oras si crede-ma ca nu o scutesc deloc.verifica printre altele filtrul de aer. ai cutie manuala sau automata?

Comment

Da...am uitat sa mentionez. Cutia este manuala 6 trepte. Ca stil de condus pot sa spun ca sunt linistit. Cred ca problema ar putea sa fie si datorita faptului ca am de parcurs 6 km (acasa - serviciu) pe care ii fac in zilele bune in 45min. Cateodata si o ora. Ca si turatie nu depasesc 2500. Sincer nici nu prea stiu cat de mult trebuie turata pt ca am auzit diverse pareri (nu aici pe forum). Cineva imi spune sa o turez pana la 3000-3500. Alti imi spun ca maxim 3000. Pana la urma cat ar trebui sa o turez? Avand in vedere un mers normal nu sportiv.
        W203 - 2002 - 116cp

Comment

2000-2500 rpm. In cartea masinii e trecut cuplu maxim Nm/rpm. Pentru motor preferabil putin supraturat decit subturat pe principiul din doua rele alegi raul cel mai mic. Pentru consum invers
          Automaticul schimba la un condus mai moale pe la 2000 rpm +-200 rpm
          .. ________ ..
          (Oo\==/oO)
          ..U...............U.
          Ma plimb dimineata ca sa fiu liber dupa amiaza si sunt de acord cu orice afacere care nu degenereaza in munca.

Comment

Am inteles. Multumesc pentru sfaturi. Deci sa inteleg ca este normal sa-mi consume atat de mult avand in vedere faptul ca fac 6km in 35-45min.
            Last edited by Alin Gavrila; 11-14-2007, 11:53 AM.
            W203 - 2002 - 116cp

Comment

Pentru E200CDI/116cp/cutie viteze manuala, am mai gasit si ;
              specificatiile cu viteza maxima in km/h corespunzatoare fiecarei trepte de viteza ;
              vit.1=max. 40km/h
              vit.2=max. 72km/h
              vit.3=max.113km/h
              vit.4=max.162km/h
              vit.5=max.199km/h
              vit.6=max.198km/h

cuplu 250Nm / 1400-2600 rpm
              .. ________ ..
              (Oo\==/oO)
              ..U...............U.

Comment

Eu nu merg in Bucuresti dar la un drum de 40 KM (din care 25 in oras) nu mi-a consumat mai mult de 8,5 indiferent de aglomeratie (si Targovistea e din ce in ce mai aglomerata)=9-10 numai in oras, dar rar. Cred ca si calitatea carburantului influenteaza consumul, eu asa am observat.

Transmisie manualã cu 6
                viteze
                C 200 CDI C 220 CDI C 270 CDI
                Urban 8,4 litri/100 km 8,2 litri/100 km 9,7 litri/100 km –
                Extraurban 4,8 litri/100 km 4,7 litri/100 km 5,1 litri/100 km –
                Mixt 6,1 litri/100 km 6,1 litri/100 km 6,8 litri/100 km –
                Emisii de CO2 161 g/km 159 g/km 181 g/km –

Asa scrie in cartea tehnica
                Last edited by doktor4carz; 04-18-2008, 09:16 AM.

Comment

Consumul dat in cartea tehnica este pur orientativ, si este facut in conditii de laborator, nu are legatura cu realitatea. La consumul unei masini contribuie foarte multe, cum ar fi : temperatura (vara/iarna), temperatura motor/cutie, textura asfalt, cauciucuri (marca/tip/uzura), calitate combustibil, viteza, trafic aglomerat/neaglomerat, demaraj lent/rapid, stil condus turat/neturat, uleiuri, filtre, etc.
                  .. ________ ..
                  (Oo\==/oO)
                  ..U...............U.

Comment

Da...in primul rand cred ca ar trebui sa schimb tot ce inseamna filtre. Uleiul la motor l-am schimbat acum 2500km dar filtrele nu pentru ca cei de la reprezentanta au zis ca nu este nevoie, ca pot sa schimb filtrele odata la 2 schimburi de ulei. Anvelopele sunt de vara si au aprox 1500km. Iar in ceea ce priveste motorina...si aici este o problema. Cate benzinarii sunt atatea pareri.
                    W203 - 2002 - 116cp

Comment

Originally posted by Alin Gavrila View Post
                      Uleiul la motor l-am schimbat acum 2500km dar filtrele nu pentru ca cei de la reprezentanta au zis ca nu este nevoie, ca pot sa schimb filtrele odata la 2 schimburi de ulei.
                      Doar la noi in Romania am auzit ca filtrul se schimba "o data da, odata ba", nu te mai lua dupa noi romanii, care am sarit de la reparat omietreisutezece direct la monopost F1. Apropo, si daca; si vechiul propietar a schimbat ultimadata uleiul si filtrul NU, pe acelesi principiu "o data da, o data ba".
                      Apropo de service-uri reprezentante, majoritatea nu te lasa sa asisti la lucrarile ce le fac (platesti), eu unul nu am curajul sa ma bazez pe cuvantul lor, ca au si efectuat operatiunea pe care o platesc. Pot sa-ti dau exemple de reprezentante ale unor marci de renume, a caror mecanici i-ti ofera consumabile (uleiuri, filtre, etc.) la doar 33-50% din pret. De unde crezi ca au "uleiul" ?
                      Sfatul meu este ; daca cutia schimba, dupa cum spuneai, laso in pace. Sti care e dujmanul binelui ?...Mai binele !!!
                      .. ________ ..
                      (Oo\==/oO)
                      ..U...............U.

Comment

Spre norocul meu fostul proprietar era tot un impatimit MB. Eu l-am cumparat pe asta de la el si el si-a luat ML. Tot ce a schimbat la ea a fost la reprezentanta din Iasi. Ii voi schimba filtrele si cu asta basta.
                        Merci mult pentru sfaturi.
                        W203 - 2002 - 116cp

Comment

Salut! Eu am un C220i CDI, automatic si pot spune ca afara la o medie de 140 KM/H papa cam 5.3L iar in Bucuresti, este adevarat dupa ce se incalzeste motorul, in functie de trafic intre 9 - 11L/100km.

Comment

Asa este. A mea e un C220CDI, fabr. 2005, steptronic si consumul este foarte variabil. Daca schimb pe manual, si merg in oras pe manual, consuma cam 8,5-9%, dar imi poate papa chiar si 10%. Depinde. Pe portiuni mici, masina asta sufera. Ea musai vrea sute de mii de kilometri pe zi. Dar in afara merge in jur de 5,3%.
                            Dar, poate sa imi zica cineva, ce ulei de cutie viteza ii trebuie (marca) si la cati km se schimba? Am inteles ca acolo e si un filtru. Si daca DPF-ul (filtrul de particule) trebuie reincarcat odata la cat timp? sau km?

Comment

Originally posted by zebu View Post
                              Asa este. A mea e un C220CDI, fabr. 2005, steptronic si consumul este foarte variabil. Daca schimb pe manual, si merg in oras pe manual, consuma cam 8,5-9%, dar imi poate papa chiar si 10%. Depinde. Pe portiuni mici, masina asta sufera. Ea musai vrea sute de mii de kilometri pe zi. Dar in afara merge in jur de 5,3%.
                              Dar, poate sa imi zica cineva, ce ulei de cutie viteza ii trebuie (marca) si la cati km se schimba? Am inteles ca acolo e si un filtru. Si daca DPF-ul (filtrul de particule) trebuie reincarcat odata la cat timp? sau km?
                              Uleiul din cutie il schimbi la 60.000km in cazul unei cutii automate iar marca uleiului o alegi tu.Si cand schimbi uleiul schimbi si filtrul din baia de ulei,si garnitura.
                              W203 C180K Wetterauer Stage 1|K&N Intake|MAE Rims|H&R Spacers|CL Smoked Taillights|Llumar|Stein Springs
                              E93 335i COBB V3|BBS Rims|H&R Spacers|HiFlo Gas Pump|Catless X Pipes|NGK Iridium|BMS Dual cone intake|V-max On|Performance Grills
                              YFZ 450 5V|DOHC|HMF Stage 4 DynoJet|HMF Race Spec Exhaust|K&N Intake|ProTaper HandleBar|ÀDX Nerfbars|White Brothers Spacers|NGK Iridium IX Spark|Smoked Headlamps|DID Chain|ZipTie Mod
                              GRAND CHEROKEE 4.0 Ironman

Asphalt F*ck*r

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF