Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Cum Aflam Km Reali

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cum Aflam Km Reali

As dorii sa cunosc oridinea de apasare la tastele din meniul din bord pentru a se afisa KM cei Reali ai masinii. Daca stie cineva.....................?

Din auzite, cica s-ar monta o rezistenta de 250 ohmi intre 2 pini pe OBD2, se pasa simultan pe 2 taste + inca o tasta si in citeva secunde se pot vedea pe display Km reali ai masinii. Nu stiu oridinea de apasare a tastelor.
    Nu stiu cit de adevarata poate fi aceasta informatie dar daca stie cineva poate sa confirme.
    Attached Files

Din cate am aflat...pe C W203 din 2002-2004(nu stiu daca la toate modelele) nu prea merg shmenuitzi kilometri. Am prieten samsar si a incercat la un bezinar, dar a fost nevoit sa schimbe bordul. A aparut o eroare care nu a mai putu fi stearsa: Error-99-error.
    O fi adevarat?
    Sigla Mercedes-Benz semnifica cele trei spatii pentru care germanii produc motoare – sol, apa si aer

Comment

Km

Km se pot modifica la toate modelele. la unele modele e simplu, deci ieftin iar la altele se complica treaba si devine scump. De prin 2001, unele modele, au functia 'km redundanti', adica rescriu din cand in cand km si in alte module (contact, assyst, coloana directie, srs, etc).

Cu cat modelul este mai nou, cu atat exista sansa de a vedea km 'reali' cu DAS-ul prin diverse module.

Mai mult, se pot vedea 'ore de functionare' ale motorului si diverse alte informatii din care poti trage concluzii.
      http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34

www.mbretrofit.ro

Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

Comment

Se poate rezolva/ pentru Error-99-error.
        Inseamna ca lipsesc anumite setari din vechiul modul de instrumente si nu mai exista comunicare pe CAN cu celealte module. Pe programator se preia informatia de pe vechiul modul si se introduce in noul modul care l-a montat si atunci: Error-99-error. dispare dupa un simplu reset.
        Originally posted by Tavi73 View Post
        Din cate am aflat...pe C W203 din 2002-2004(nu stiu daca la toate modelele) nu prea merg shmenuitzi kilometri. Am prieten samsar si a incercat la un bezinar, dar a fost nevoit sa schimbe bordul. A aparut o eroare care nu a mai putu fi stearsa: Error-99-error.
        O fi adevarat?

Comment

Eroare

Orice eroare poate fi stearsa si orice modul poate fi reprogramat, ...
          http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34

www.mbretrofit.ro

Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.

Comment

La masinile mai noi la care nu se pot deocamdata face corect km,si trebuie puse filtre can se mai pot afla (gen w170, w221, w164,w204), la restul pa, bineinteles daca sint facuti corect si omu' care face mai detine si un star diag.
            Orele de functionare sint irelevante oricum.
            Toate cele bune

Comment

Raman la parerea ca kilometrii reali merg aflati verificand data eventualelor reparatii care au fost facute masinii si cati kilometrii erau atunci. De exemplu am un C200 K cu 90000 km adus din Germania(produs in 2001). Am fost la reprezentanta in Romania si mi-au confirmat ca avea aprox 12000 in 2002, 22000 in 2003 s.a.m.d. Si atunci ei au zis ca sigur nu am fost inselat(bine, acolo a fost cumparat tot de la o reprezentanta Mercedes). Cei de la reprezentanta au zis ca masina isi mai noteaza kilometrii si in alte locuri(secrete cica), si ca desi ii manevreaza cineva computerul de bord tot ii are pe cei reali memorati altundeva. Tot ei mi-au zis ca memorarea se face la un numar x de kilometrii parcursi(de exemplu odata la 15000). Acum nu pot garanta pt aceste lucruri, probabil daca discut cu cineva care lucreaza la Mercedes la fabrica pot stii intr-adevar daca e asa sau nu.

Comment

in mare parte aveti dreptate asa este.
                Am vrut sa aflu pentru un cunoscut de al meu secretul acestei dileme, si pina la urma am aflat.
                Am discutat cu alti tovarasi de peste hotare. Pentru a se afla Km reali costa mai mult decit s-ar da inapoi. Depinde de la mester la mester, se pare ca la Mercedes este singura masina unde Km nu se pot smecherii cu una cu doua. Totusi pentru unii se pare ca nu exista limita de trecere. Iti pot da km inapoi in asa fel incit iti pacalesc orice tester si fara sa schimbe nimic. Oameni ca acestia ii gasesti in Belgia si nu numai..., dar nu sint dispusi sa-ti inpartaseasca nimic la Mercedes.
                De fapt pe mine ma pasioneaza mai mult reparatiile si mai putin smecheria cu KM. Daca vrei sa aflii intradevar Km reali, ei se pot afla, si nu ai neaparata nevoie de tester sau de reprezentanta.
                Pentru mine mai putin important este daca o masina are sau nu Km reali. Mult mai important consider daca este bine intretinuta, si imi dau seama chiar daca ar avea KM nereali.
                Originally posted by Andreew View Post
                Raman la parerea ca kilometrii reali merg aflati verificand data eventualelor reparatii care au fost facute masinii si cati kilometrii erau atunci. De exemplu am un C200 K cu 90000 km adus din Germania(produs in 2001). Am fost la reprezentanta in Romania si mi-au confirmat ca avea aprox 12000 in 2002, 22000 in 2003 s.a.m.d. Si atunci ei au zis ca sigur nu am fost inselat(bine, acolo a fost cumparat tot de la o reprezentanta Mercedes). Cei de la reprezentanta au zis ca masina isi mai noteaza kilometrii si in alte locuri(secrete cica), si ca desi ii manevreaza cineva computerul de bord tot ii are pe cei reali memorati altundeva. Tot ei mi-au zis ca memorarea se face la un numar x de kilometrii parcursi(de exemplu odata la 15000). Acum nu pot garanta pt aceste lucruri, probabil daca discut cu cineva care lucreaza la Mercedes la fabrica pot stii intr-adevar daca e asa sau nu.

Comment

Working...
                X
                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF