Salutare ,vreau sa cumpar un C200 kompresor din 2001 , masina a suferit un accident si are airbagurile din bord sarite 2 , as vrea sa stiu si eu cat costa sa le pun si cat ma mai duci si reconstructia bordului ?
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
Costuri airbaguri c200 kompresor 2001
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
-
1.Vezi ca pe linga airbaguri iti mai trebuie si un computer de airbag nou care trebe adaptat la masina ta.In caz de accident cind pusca airbagurile computerul de airbag isi scrie in memorie o secventa "crash data" care face ca acesta sa nu mai functioneze, chiar daca schimbi airbagurile le pui noi, o sa vezi ca becul din bord de la airbag nu se stinge,si acestea nu-ti vor functiona.
2.Uitate si la centuri, ca are centuri pretensionate si timburucul unde bagi centura se trage citiva cm inapoi,ca sa nu te lase sa dai cu capul in geam. Daca o avut centura pusa sau centurile puse si acestea trebuie, cu tot cu capse(is 2 tuburi de-a lungul sinei pe care culiseaza scaunele inainte-inapoi).
Rezolvari multiple, dupa bani:
Computerul de airbag se poate repara trebuie dat jos si rescris, si va functiona ok.Se afla undeva pe consola centrala inainte de maneta schimbatorului pe undeva.Chestia asta nu ti-o face reprezentanta, ei schimba nu repara.
Acuma airbagurile exista 2 posibilitati:
1. Iti cauti un bord second fara airbaguri puscate si un volan- recomand.
2. Iti repari bordul si volanul si se poate face o smecherie, se pot pune niste rezistente pe cablul airbagului ca sa prostesti computerul ca sint acolo, becul din bord se stinge, masina nu-ti da eroare dar doamne fereste in caz de accident.
Cu centurile daca si astea-s puscate exista aceleasi 2 posibilitati ca la airbaguri.
Parerea mea ca in primul rind se cere un tester sa vezi exact ce erori de airbag ai si se poate povesti la concret.
Toate cele bune
-
Nu e obligatoriu ca va functiona ok calculatorul de airbag-uri dupa rescriere , chiar daca eroarea nu va mai exista in bord ,iar pentru rescriere nu trebuie dat jos de pe masina.
In caz ca gasesti la dezmembrari un bord nou cu airbag-uri e ok si de obicei vin cu tot cu calculatoare de airbag-uri insa asa cum spune si Butonu trebuie sa se poata adapta pentru ca daca masina ta are 6 airbag-uri iar bordul pe care il cumperi a fost de pe o masina cu 8 airbag-uri nu stiu daca se mai poate adapta calculatorul. E o munca destul de migaloasa la scosul bordului vechi si mult mai migaloasa la punerea celui nou pentru ca trebuie maxima atentie la toate prinderile si toate suruburile ca sa nu ai ulterior masina plina de 'greierasi'.
Centurile, chiar daca au fost puse in momentul accidentului, nu e obligatoriu sa le fi sarit capsele pirotehnice. Aici poate gresesc insa stiu ca asta se verifica simplu daca tragi de ele brusc cu mana. Daca simti cum se blocheaza inseamna ca sunt ok.
E posibil sa trebuiasca si o spira noua la volan pentru ca , curentul care a trecut prin cea de pe masina se poate sa o fi "gresit" iar o spira noua costa minim 3 - 400 eur .
Daca vrei masina pentru tine sunt prea multe de luat in calcul si te poti trezi ca desi ai schimbat o gramada de chestii si investit o gramada de bani airbag-urile sa nu sara .
Mult succes si decizii intelepte !
Comment
-
Buna ziua, am si eu o intrebare legata de airbaguri. Am avut recent o tamponare, la care mi s-a declansat airbagul din volan. Am cumparat airbagul de pe net... second, intact (doar partea din mijloc, fara volan). Acum... a ramas in sarcina mea schimbarea acestuia. Daca ma puteti ajuta cu informatii referitor la ce mai trebuie schimbat pe langa airbag, pentru a asigura buna functionare a acestuia in caz de alt accident. Am un c-class din 2004 facelift, W203. Multumesc anticipat!
Comment
-
E relativ simplu de schimbat,cel putin asa am vazut eu cand mi-a schimbat maneta de la stergatoare,se da jos partea cu airbag in spatele volanululi sunt 2 imbusuri (spre bord) se desfac alea si iese airbagul.Unii zic sa scoti borna de la baterie cand schimbi ca sa nu sara,eu l-am desfacut cu borna pusa si nu a patit numic.
Comment
-
Bun, partea asta e cea mai simpla. Dar eu ma refeream la calculatorul de airbaguri (unde se afla, daca intradevar trebuie schimbat, sau se poate reseta/rescrie), si ce senzori trebuiesc schimbati, care din ei e responsabil pentru declansarea airbagului din volan, si unde este situat. Daca stie cineva... Multumesc!Last edited by Zeus; 08-04-2013, 17:24 PM.
Comment
-
Referitor la schimbarea airbagului din volan si a centurilor, trebuiesc luate in considerare seriile acestora? Eu avand un W203 c200 din 2004 facelift, am pus un airbag in volan din... nu stiu exact ce model, l-am luat din dezmembrari. L-am luat cu spira cu tot, dar spira nu s-a potrivit... de aici presupun ca a fost luat de pe un model anterior. Eu am taiat mufele de la spira cumparata si le-am lipit pe spira veche (sunt aceleasi culori la fire, doar ca dupa cate am obs mufele vechi de pe spira veche nu coincid cu mufele de pe spira noua) Oare e ok ce am facut? In concluzie am spira veche cu mufele noi lipite, pe care am pus airbagul. Seriile de pe airbag nu sunt aceleasi... sunt cateva cifre si litere diferite. Daca rezolv partea cu centurile (adica le schimb si alea) si rescriu modulul de airbag, acesta va lua in considerare noul airbag? Multumesc!
Comment
Comment