Announcement

Collapse
1 din 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 din 2 < >

Regulament general ClubMercedes

Regulament

1. Reguli generale de postare
1.1. Limba română
Forumul se adresează vorbitorilor de limba română. Toate subiectele și mesajele trebuie să fie scrise în limba română și textul trebuie să fie cât mai îngrijit:
 1. Literă mare la început de propoziție. Semne de punctuație se folosesc de fiecare dată când este nevoie.
 2. Un singur spațiu după fiecare semn de punctuație (nu înainte).
 3. Fără prescurtări, cu excepția celor clasice: dvs., dl., șamd, etc. - cred că ar trebui să mai completăm lista dacă ne mai vin idei
 4. Folosirea diacriticelor nu este obligatorie, însă nu se acceptă înlocuirea lor cu alte grupuri de literă de genul sh în loc ș, tz în loc de ț sau alte combinații.

Nu se acceptă scuze pentru nerespectarea acestor reguli. Nu contează cât ești de grăbit sau cât ești de obișnuit să scrii prescurtat.

Până la urmă dorim să fim o comunitate a oamenilor posesori și/sau pasionați de Mercedes Benz, nu o adunătură de analfabeți.

Echipa de moderatori încearcă să corecteze și să editeze pe cât posibil.

1.2. Căutați înainte de a posta
Pentru a nu deschide mai multe topicuri despre aceiași problemă. Astfel toate informațiile despre o problemă vor fi mult mai ușor de găsit pe viitor într-un singur loc, și nu împrăștiată pe zeci de topicuri. Dacă ati gasit ceea ce doreați, asigurați-va ca ați parcurs tot topicul, pentru a nu pune o întrebare al cărei raspuns exista deja.
1.3. Alegeți titluri sugestive pentru subiectele nou create
În cazul în care ați respectat regula 1.2 și nu ați găsit nimic asemănător cu problema dumneavoastră, creați un topic nou cu nume cât mai sugestiv și care să descrie cât mai bine problema avută sau informația postată. Astfel veți avea mai mari șanse ca cineva să intre să vă ajute sau să stârniți interesul celorlalți.

Nu sunt recomandate și nici admise topicuri de genul: "Probleme, help!", "X probleme la mașină, ajutați-mă".
1.4. Topicuri separate pentru probleme multiple
În cazul în care aveți mai multe probleme la mașină trebuie să deschideți câte un topic/subiect nou pentru fiecare în parte (asta după ce vă asigurați că nu există deja subiecte de discuție pe aceste teme - vezi punctul 1.2). Astfel discuțiile vor fi mult mai ușor de urmărit și nu se creează o "varză" generală în răspunsuri. De asemenea, pe viitor, vor putea să posteze și alții care au una sau mai multe probleme comune și rezolvările problemelor vor fi mult mai ușor de găsit și înțeles.

Excepție de la această regulă se face pe topicurile de la bursă unde vânzarea / cumpărarea mai multor produse se recomandă a fi făcută într-un singur subiect / topic.
2. Publicitatea pe forum
2.1. Descriere
Crearea secțiunii de publicitate și permiterea postării de anunțuri este o facilitate oferită membrilor cu activitate susținută și cu minimum 50 de postari utile pentru a se ajuta între ei. Această secțiune însă nu face parte din scopul acestui forum.

Nu sunt acceptate link-uri catre nume de firme sau pagini personale, branduri, poze sau video in mesaje, cu scopul de a face reclama. Acestea pot fi permise numai in anumite cazuri si numai cu acordul administratorilor sau al moderatorilor.

Pentru a nu ne abate de la scopul inițial al acestei secțiuni, echipa de moderare/administrare are responsabilitatea de a descuraja și sancționara utilizatorii a căror înscriere pe forum a avut ca scop numai postarea de anunțuri.
2.2. Secțiunea dedicată
Forumul are definită o secțiune specială dedicată anunțurilor de vânzare/cumpărare/schimburi. Postarea unui anunț de acest gen în orice altă secțiune este interzisă.

Secțiunile unde pot fi postate anunțuri sunt:

2.3. Mențiuni obligatorii în cadrul unui anunț
Orice anunț trebuie să conțină următoarele detalii:
 1. Date de contact. Acestea pot fi număr de telefon, adresă de email, id-ul de messenger (sau orice alt instrument de chat/mesagerie instant)
 2. Preț (fie el și informativ). Pentru dezmembrări mașini complete se poate specifica prețul doar pentru anumite piese (de exemplu: prețul pentru motor complet, cutie, uși etc).
 3. Poze
 4. VIN (seria de șasiu) - unde este cazul
 5. Starea produsului: nou, second-hand, defect, funcțional, problemele care le are, etc
 6. An de fabricație, număr de kilometri - unde este cazul

De asemenea, titlul anunțului trebuie să conțină acțiunea (vând/cumpăr) cât și produsul/produsele vizate.

În cazul vânzării mai multor produse, se grupează toate într-un singur topic, urmând ca la scrierea listei să fie trecute prețurile individuale.


2.4. Actualizarea anunțurilor: UP/Bump
"UP"-ul sau "Bump"-ul este un post care nu aduce nimic nou, și are doar scopul de a readuce anunțul in actualitate. Fiecare utilizator are voie să posteze un UP o dată la 7 zile. Cele 7 zile se contorizeaza de la ultimul post al inițiatorului topicului, indiferent de natura acestui post (bump sau informații).

Excepție de la această regulă se face atunci când utilizatorul răspunde întrebărilor sau când vine cu informații importante pentru topicul respectiv:
 • Poze noi (dacă topicul nu are deja poze, sau pozele noi sunt mult mai relevante decât cele vechi) Aici am modificat puțin. Înainte era voie să postezi pozele la 24 de ore de la postarea anunțului. Eu cred că sunt binevenite oricând - dacă lipsesc sau de fiecare dată când sunt relevante (poze cu defectele sau alte lucruri care merită menționate și nu se văd în pozele postate anterior)
 • Modificări de preț (diferența trebui să fie mai mare de 10% făță de prețul vechi)
 • Alte informații utile. De exemplu: a apărut defectul X, am reparat X defect

Sunt sancționabile și UP-urile mascate (de exemplu: mai am X bucăți) sau orice alte postări inutile chiar dacă nu vin din partea inițiatorului topicului.

2.4. Vânzarea produselor cu copyright/ilegale
Pe acest forum este interzisă punerea la vânzare de produse provenite din actiuni ilegale (furturi) sau supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare (de exemplu: manuale de service, software de navigație pentru care vânzătorul nu are licență de la producător etc).

Dacă un user posedă așa ceva și vrea să îi ajute pe ceilalți utilizatori, e liber să stabilească detalii legate de livrarea acestor produse folosind alte modalități (mesagerie privată, telefon, email). Totul făcându-se pe proprie răspund, fără a aduce prejudicii forumului. Pentru vânzarea acestor produse ilegale există site-uri mult mai permisive cu normele proprietății intelectuale, vă rugăm să le folosiți pe acelea.

De asemenea, cerintele pentru codul radio se fac postand doar seria de caroserie (VIN). Sunt interzise seriie aparatelor. (S/N)

2.5. Bișnița
Este interzisă punerea în vânzare a unui produs (cumpărat de pe acest forum), la un preț mai mare decât cel cu care a fost cumpărat dacă ulterior cumpărării produsului respectiv nu i s-au adus modificări suplimentare care să justifice diferența de preț.

2.6. Comentariile
În cadrul bursei sunt interzise comentariile negative în legătură cu produsele vândute sau prețul cerut / oferit. Nimeni nu e obligat să cumpere sau să vândă la prețul stabilit. Piața liberă se reglează de la sine pe baza cererii și ofertei, altfel de comentariile sunt inutile.

2.7. Piese și autoturisme non-Mercedes
Postarea anunțurilor de vânzare/cumpărare cu produse ce nu au legătură cu Mercedes-Benz este interzisă, iar anunțurile de acest fel vor fi șterse.

2.8. Aprobarea anunțurilor
Toate anunțurile postate în secțiunea de anunțuri, va trebui aprobat de către un moderator înainte de a fi vizibil tuturor. Nu are rost să trimiteți același anunț de mai multe ori la intervale de câteva minute, deoarece doar unul din ele va fi aprobat.

În cazul în care un anunț nu este aprobat așteptați până la 24 de ore înainte de a posta încă o dată, sau încercați să luați legătura cu unul din moderatorii pentru a vedea motivul pentru care nu a fost aprobat cel inițial.

Aprobarea sau ștergerea anunțurilor noi se face pe baza respectării regulilor postate mai sus. În 90% din cazuri motivul ștergerii unui anunț este lipsa de informații obligatorii (preț, date de contact).
3. Comunitate
3.1. Bunul simț
Orice comunitate, inclusiv aceasta funcționează pe baza bunului simț și respectului reciproc al utilizatorilor. Utilizatorilor le este interzis să aducă injurii de orice fel celorlalți utilizatori.


3.2. Respectarea regulamentului și sancționări
Orice nerespectare a regulilor de mai sus poate fi sancționată în funcție de gravitatea faptei cu "avertizare" ("warning") sau chiar interzicerea accesului pe forum ("ban").

Regulamentul de mai sus reprezintă regulile principale de conduită pe care membrii trebuie să le respecte, însă pot fi sancționate orice acțiuni sau postări, care nu sunt menționate în regulament, dar care dau dovadă de lipsă de respect față de comunitate sau afectează în orice fel bunul mers al lucrurilor, prin postari succesive, identice, agresive ca frecventa, sau de natura sa creeze polemici sau dezordine.

3.3. Sesizări
Dacă sesizați abateri de la regulament, sau orice alte probleme cu unul din posturi, puteți trimite o sesizare folosind butonul de "Report"/"Raportează", aflat în partea stângă (sub avatarul utilizatorului).

De asemenea, puteți contacta unul din moderatori sau administratori, lista o puteți găsi pe pagina aceasta.

3.4. Proprietatea intelectuală
Forumul este un spatiu privat. Materialele publicate de membri, poze sau alte fișiere atașate, devin automat proprietatea intelectuală a acestui forum. Toti membrii forumului raspund personal pentru continutul propriilor mesaje postate.
Orice fel de mesaj existent poate fi sters oricand de catre administratori/moderatori daca se considera necesar, fara explicatii suplimentare.

See more
See less

Bataie volan stanga-dreapta

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Bataie volan stanga-dreapta

  Salut,

  Am o problema cu un W204 coupe din 2013, 220cdi automat. Am schimbat de curand:
  - flansele de la amortizoare (Lemforder)
  - bieletele antiruliu (Lemforder)
  - tamponul de la cutia de viteze (Mercedes)
  si am remarcat ca pe drum perfect drept imi bate volanul stanga-dreapta la viteza 110km/h - 120km/h. Nu e o bataie mare, dar se simte. Problema este ca am cumparat masina de putin timp si nu sunt sigur daca bataia era acolo si inainte sau nu. Aveti idee daca este posibil ca bataia sa fi aparut ca urmare a montarii gresite a pieselor de mai sus? Piesele le-am schimbat intr-un service de cartier, dar de incredere pentru mine..

  Masina are acum 120.000 km si nu a avut nimic schimbat pe la articulatia fata pana acum. Din acest motiv, banuiesc ca trebuie schimbate si bratele de la suspensie (comandate deja, tot Lemforder), dar nu cred ca acestea afecteaza directia prin bataia volanului stanga-dreapta..
  Mai mentionez ca la verificarea mecanicilor ochiometric plus levier, articulatia "e beton".

  Va multumesc anticipat pentru pareri si sugestii.

 • #2
  Am uitat sa precizez: rotile sunt echilibrate si verificate pe 2 masini de echilibrat diferite, avand acelasi rezultat. Cauciucurile nu au bataie laterala (verificat ochiometric).
  De asemenea, daca franez (mai tare, mai slab) bataia nu se accentueaza. Deci presupun ca pot sa exclud discurile ovalizate din ecuatie..
  Presupun ca geometria nu e chiar buna, dar astept sa o fac dupa ce schimb si bratele de la suspensie. Insa masina nu trage in nici o directie.

  Comment


  • #3
   Jantele sunt drepte? Deageaba le echilibrezi, daca sunt patrate In mod normal se vede asa ceva la masina de echilibrat. Nu te pune sa schimbi piese aiurea, verifica inca odata jantele.

   Discurile de frana ovalizate se simt doar la franare, nu si in mers.

   Comment


   • #4
    Sa verifici si caseta de directie.

    Trimis de pe al meu SM-G965F folosind Tapatalk

    Comment


    • #5
     Verifica suruburile coloanei volanului. In special cel inferior, acolo unde se imbina axul volanului cu caseta de directie. Bafta!
     http://www.w204.ro

     Comment


     • #6
      Vin si eu cu un sfat .
      Incearca sa o iei de la usor spre greu . Cel mai simplu prin eliminare , incearca sa schimbi rotile spate / fata , presiune cum scrie pe usita de la rezervor . Jantele sunt originale sau sunt de pe alt model de Mercedes.

      Tampoanele se inlocuiesc TOATE ....sunt din alea cu fir ?
      La brate incearca sa virezi maxim de volan si asculta daca pocneste ceva. Vizual , se pot verifica bucsile mari , pe elevator , sa virezi de volan . Daca apar fisuri in bucsi ....

      Dupa aceee te indrepti spre caseta - coloana de directie.

      Aia cu “articulatia e beton” am auzit-o si eu la w204 , la un service cu pretentii
      https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

      Comment


      • #7
       Inclin si eu spre jate stambe strambe sau cauciucuri uzate neuniform. In Bucuresti gasesti o multime de vulcanizari care indreapta jante, iar doua cauciucuri noi pentru fata nu cred ca este o avere.
       Revizii si reparatii instalatii climatizare auto si casnice.
       Reparatii frigidere, congelatoare, lazi si vitrine frigorifine.
       Onorez comenzi si in Bucuresti
       Tel. 0736375626 Marian

       Comment


       • #8
        Salutare tuturor,

        Multumesc pentru idei si pareri. Si atentia mea tot spre roti a fost initial.

        Jantele sunt originale Mercedes, pe 16 inch. Vizual sunt drepte, s-au uitat la ele doua perechi de baieti de la doua sucursale Auto Soft deferite.. Cauciucurile par a avea uzura uniforma. Ce nu stiu sigur este urmatorul aspect: eu am avut pe masina jante de 18 inch, originale Mercedes. Cand am schimbat cu cele de iarna, pe 16 inch, am folosit aceleasi prezoane. Banuiesc ca fiind ambele jante originale prezoanele au conul la fel, nu? Si fiind jante originale pentru W204, nu e nevoie nici de inel de centrare, nu?
        Referitor la brate, se aude f rar o pocnitura cand virez la viteza mica si pun frana. Din acest motiv am tras concluzia ca ar trebui sa le schimb. Si daca tot schimb, le-am comandat pe toate 4, sa stau linistit ca e totul schimbat.
        Caseta de directie nu cred ca are probleme. Volanul revine lin din viraj, nu agata, nu bate daca trag de volan pe loc..

        O sa incerc cu alte roti saptamana viitoare dupa ce schimb si bratele si fac si geometria..

        Comment


        • #9
         Prezoanele se potrivesc la jante . Dar sa fie jante pt w204 , verifica codul de pe ele , scrie pe spate A204.... , daca apare altceva A212....sau A211 nu sunt pt modelul tau .

         De obicei pocnetul vine de la bucsa mare cea care se roteste , sa iei pe lemforder.
         Grija mare unde faci geometria ...vezi ca e un pic mai complicat fata de alte marci .
         https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

         Comment


         • #10
          Am verificat jantele. Sunt de W204. Codul de pe ele incepe cu A204.
          Le-am schimbat intre ele (spate cu fata) si la fel tremura (foarte fin) volanul intre 80km/h si 120km/h, dar doar pe drum perfect drept. Daca drumul e inclinat si trebuie sa tin putin virat de volan, nu tremura. Am mai remarcat si ca la viraje mai stranse luate in viteza simt in volan ca si cum rotile nu ar fi drepte..

          Am schimbat si bratele de la suspensia fata (toate 4), dar nu s-a ameliorat in nici un fel tremuratul volanului. Recomandati AutoSoft pentru geometrie? M-am tot uitat la Autoklass (Sud si Pipera) si Casa Auto pe review-uri pe partea de service si nu erau deloc incurajatoare..

          Am verificat masina si pe un stand ITP cu acele placi care trag de roti in mai multe directii si forteaza articulatiile si cei 2 mecanici de pe canal nu au sesizat nici un joc. Inginerul de la ITP mi-a spus ca starea cauciucurilor (aparent uzate neuniform) ar putea genera tremuratul volanului si m-a indemnat sa incerc cu alte roti pe fata sau sa cumpar alte cauciucuri. Nu m-as arunca sa cumpar si alte cauciucuri pana nu stiu sigur de la ce este. Asa ca fac o intrebare aici: are cineva 2 roti pe 16inch de W204, care stie ca sunt bune si nu bat, si mi le-ar putea imprumuta si mie vreo 2 ore maxim?

          Comment


          • #11
           Intre timp am schimbat bratele de la suspensie pe fata si acum se aud mai tare bucsele pe fata cand masina flexeaza.. Se aude ca un cauciuc ce se freaca de metal.

           Am facut programare la Autoklass pentru verificare totala ca deja am cheltuit peste1000 Euro pe zgomotele din articulatia fata si nu mi se pare ca ma apropii de final.. Daca nici la Autoklass nu ii vor da de cap, cred ca ma intorc inapoi la BMW.

           Comment


           • #12
            La care Autoklass ai programare ?
            https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

            Comment


            • #13
             b97dmt La cel de la Chitila. Imi poti recomanda altul sau alta reprezentanta Mercedes in care fac treaba mai buna?

             Comment


             • #14
              Bun.. Am fost si la Autoklass pentru constatare. Rezultatul: de schimbat amortizoare fata, discuri si placute de frana fata spate (care desi nu sunt uzate, ei spun ca ar fi ovalizate). In ritmul asta schimb toata masina pana gasesc buba..
              Imi poate recomanda cineva un mecanic bun pentru W204?

              Comment


              • #15
               Da-mi un mesaj pe privat , cu nr de telefon , poate reusim ceva
               https://www.youtube.com/channel/UCxJ...I7eTnRtbLLDsrQ

               Comment

               Working...
               X
               Logan | Dacia Logan |Anulare DPF