Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate ... See more
See more
See less

Defectiune ESP W203

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Defectiune ESP W203

Va salut

Masina este W203 CDI, 2002.
    In weekend am fost la munte. In loc sa raman si eu inzapezit iarna ca omu' , am ramas impotmolit pe o bucata de pamant. Am incercat sa ies de acolo dar fara success. Cum era de asteptat a intrat ESP-ul dar n-am avut nicio sansa pentru ca rotile din spate erau cam jumatate in noroi. Am incercat sa ies si cu ESP-ul dezactivat dar fara sperante. A doua zi m-au impins niste oameni si am reusit sa plec.
    Problema a aparut in drum spre Bucuresti, pe DN 1. Mi-a aparut mesajul (Electronic Stability Program – Visit Workshop si Electronic Stability Program Not Available).
    Ar putea sa fie din cauza faptului ca am fortat masina sa ies din noroi ? Ar putea sa fie vreun senzor sau vreo siguranta? Sa fii intrat noroi pe undeva? In bord nu se aprinde martorul ala cu semnul exclamarii decat daca apas eu pe butonul de ESP, adica off.

Va multumesc
    W203 - 2002 - 116cp

Salut eu zic sa verifici daca nu este vre-o mufa iesita ,fir rupt sau ceva de genul asta sau daca nu cumva vre-un cantar la rotile din spate care comanda esp.

Comment

Treci pe la mine.
      Diagnoza Star, reparatii mecanica si electrica pentru auto fabricate dupa 1995.

Comment

Salut. Daca ati rezolvat sa-mi spuneti si mie cum !!! Am problema asta de 1 an. W203, 2005.
        Pedro

Comment

Daca apare o eroare de ESP, nu e neaparat o eroare de ESP. ESP e un sistem complex care lucreaza impreuna cu ASR si ABS.

In general, problema dispare la stergerea erorii daca nu exista o problema fizica (electrica) cu unul dintre senzori sau cu magistrala de comunicatii CANBUS.

Comment

Cum se poate sterge eroarea ?
            Pedro

Comment

Se reseteaza pe tester, daca e doar o eroare si nu e o problema fizica. Ia legatura cu Popeye

Comment

Ok, merci.
                Pedro

Comment

Salut, scuze pentru post consecutiv dar......., astazi am fost cu eroarea ESP la service autoklass, au bagat-o pe tester si mi-au spus ca este de vina senzorul de la unghiul volanului. Am vrut da-l schimb, mi-au spus ca trebuie sa inlocuiasca tot blocul de lumini ca acolo este acest senzor, toata treaba costa in jur de 820 lei fara manopera.Am zis, fuck asa scump, il mai schimba bunica, sa mearga si fara ESP ca se poate !!! Acum nu stiu cat este de necesar sa se schimbe tot ala, nu stiu, voi ce parere aveti ?
                  Pedro

Comment

Am dubii in legatura cu ce zic baietzii... senzorul ala e si separat de blocul de lumini, din cite shtiu eu.

In alta ordine de idei... ce atita ESP, BAS, ABS si alte alea... merge si fara, tipic...

Comment

Asa cred si eu. Chiar nu se poate schimba senzorul separat de blocul de lumini ? Ciudat. Cat despre ABS, ESP, BAS si alele asemenea, ai dreptate doktor4carz...... Nu stiu care o sa fie rezolvarea, cam scump ce vor ei.
                      Pedro

Comment

Working...
                      Logan | Dacia Logan |Anulare DPF