Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Bobina W202 C180

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Bobina W202 C180

Azi dimineata, in drum spre lucru, masina a inceput sa faca "figuri", nu se accelera, trepida si dadea rateuri (si pe GPL si pe benzina).

Am banuit initial bujiile sau fisele (desi bujiile le-am pus eu noi) dar pana la urma pare sa fie totusi una dintre cele doua bobine (cea din "spate", daca te uiti din fata masinii)(a se vedea poza).

Am inversat cele doua bobine intre ele si atunci se muta "problema" in partea unde e bobina cu pricina... daca scot fisele aferente bobinei masina merge in continuare haotic, "in 2"...

Ma gandesc ca e evident ca e bobina. Sau mai e si altceva ce ar putea fi? Ultima data cand am avut de a face cu problema la bobina a fost de foarte multa vreme la o Dacie 1300 (si si la aia era doar un fir intrerupt).

Daca e bobina, merita sa iau SH sau noua? E problema comuna la W202?
    Attached Files
    W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
    W126 280SE Black Blue Metallic
    W126 300SE Anthracite Grey Metallic
    W126 500SE Nautical Blue Metallic
    W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
    W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Ai posibilitate sa masori bobina ?
    Last edited by zsolti1981; 03-07-2016, 22:10 PM.
    W202 elegance / 1.8 benzina,1993

Comment

Originally posted by zsolti1981 View Post
      Ai posibilitate sa masori bobina ?
      Din pacate eu personal nu...

Comment

Intreb deoarece se poate masura daca este intrerupta sau nu.In acelasi timp este posibil sa fie in scurtcircuit partea secundara,unde vin fisele bujiilor, sau are punere la masa, strapunge. Nu merita sa cumperi noua,parerea mea.

Comment

Te referi la zona cu pini? Ca fisele le-am schimbat si tot asa face si cu cele de la cealalta bobina. Sau sa fie "luleaua" ce vine in josul bobinei pe bujie?

Comment

Bobina din poza atasata de tine difera fata de bobina de pe al meu w202,dar principiul este acelasi. Nu imi dau seama unde vin fisele conectate la tine,banuiesc ca in partea dreapta a zonei incercuite,unde este mufa rotunda. Daca poti mai fa cateva poze.

Comment

Se vede in poza de unde iasa fisele. Din acel patrat negru. Pe o parte intra "curentul" in bobina iar pe cealalta merge la bujia invrcinata. Sub patratul respectiv se afla inca o bujie la care merge luleaua direct din bobina. Daca scot fisa care vine la bobina sau fisa ce duce la bujia invecinata simptomele sunt la fel si daca inversez bobinele...

Comment

Pana la urma am cumparat o bobina noua de la Bardi pentru ca (din nou) mult laudatul Nizar (tipul cu dezmembrari de Mercedes din Arad) m-a dezamagit dupa ce imi zise ca are bobina cand am sunat sa merg sa o iau zise ca nu o gaseste, ca ma suna el, bla, bla, si dupa ce am insistat cu vreo 2 telefoane sa vad ce si cum (pentru ca el nu ma mai sunase) imi zice ca de fapt nu crede ca ar avea bobina necesara... Foarte urat din partea lui, dar asa face cam cu multi...

Am ales de la Bardi din catalogul online bobina ERA (Italia) pentru ca era relativ mai ieftina decat una BOSCH dar nu cea mai ieftina posibil. Nu mica mi-a fost mirarea cand am desfacut cutia si am vazut ca pe bobina scria BERU KOREA!!! Am montat-o, merge fara probleme!

Comment

La ce pret a fost bobina noua?
                  Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
                  Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Comment

Originally posted by Jacob View Post
                    La ce pret a fost bobina noua?

178 Lei pret de lista, 125 de Lei cu o reducere de care beneficiez... Ca o paranteza, BOSCH e 380 de Lei (cu reducere o scoteam pe la 280-290)...

Comment

Ma bucur ca ai rezolvat problema !

Comment

Originally posted by zsolti1981 View Post
                        Ma bucur ca ai rezolvat problema !
                        Si eu ma bucur! Initial avusesem emotii dupa ce am montat bobina. Motorul mergea neregulat si scotea fum. Era din cauza ca cei doi cilindrii erau saturati cu benzina nearsa care a ajuns probabil si pe esapament. Dupa cateva minute (turata) mergea lin si fara a mai scoate fum. Ma gandeam ca era problema ca doua cifre din codul MB a bobinei difera fata de codul MB a bobinei (probabil originale) BOSCH. La acest aspect nu m-am gandit cand am comandat bobina.
                        Oare are vreo deosebire? Alti parametrii?

Comment

Nu cred sa aiba alti parametrii. La urma urmei bobinele trebuie sa-ti faca tensiune inalta pentru bujii,la cate doua fiecare bobina. Eram curios totusi cea veche cum s-a defectat,iar aici ma refer la infasurarea bobinei, cea primara sau partea secundara(care merge la bujii).Suspectez totusi o strapungere pe partea secundara...

Comment

Bobina defecta era plina de fisuri pe intreg corpul ei... Banuiesc ca de aici se trage si "sfarsitul" ei. Cautand pe net, am gasit undeva referire cum ca sa se verifice daca bobina nu are crapaturi. Ei bine! a mea avea o gramada... Banuiesc ca e cea originala, deci si-a facut datoria. Am facut doua teste tur-retur mergand/venind de la serviciu pe autostrada, accelerand pana la 185 km/h (pe bord) respectiv 180 km/h (3 persoane la bord). Sunt multumit cum merge (pe benzina, pentru ca intre timp m-a lasat senzorul de presiune GPL si nu mai trece pe gaz... alti bani, alta distractie).

Comment

Working...
                            X
                            Logan | Dacia Logan |Anulare DPF