Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Sfat referitor la jante

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Domnilor, dimensiunea trecuta in talon,cea originala, pentru W202 este 195/65/15

Ori pana la 225/45/17 sau 18 mai este ceva,

Pana la 205/55/16 este ok, este chiar acceptabil, este compromisul ,
    -dar mai sus de asta, creste consumul, uzura, scade confortul, iar stabilitatea nu se imbunatateste destul de mult pentru a motiva schimbarea,

Eu as pune pe W202, maxim 205/55/16,
    -defapt fierul meu cu asa ceva umbla vara, si iarna 195/65/15

Toate cele bune,
    W202..C 200, 100Kw,benzinar din `95
    http://www.clubmercedes.ro/my-w202-c...51.html?t=8551

Comment

Si eu cred ca 205/55/16 ar fi perfect pt asa o masina,si pe w202 al meu din 94' vreau sa imi iau niste jenti pe 16,doar sa dau de bani.Mai mari poate arata mai bine dar de iei o groapa mai mare s-au dus naibii ori jentile,ori cauciucurile.

Comment

schimb jante

Pentru schimb trebuie inscriere RAR! Pentru calcul Faceti asa: Diametrul exterior final trebuie sa fie acelasi! cauciucul are: 195/65 R15 Vorba tov Boc, diametrul exterior inseamna:latime cauciuc-195mm; inaltime talon 65% din 195mm, raza jentii 15x2,51mm Faceti totalul si rezulta diametrul exterior! Altfel, tov militieni de tara sigur vor acorda amenda!

Comment

Am 205/55/16 91V si sunt multumit! Nu a patit nimic masina cu rotile astea.A mai crescut putin stabilitatea,insa nu si consumul(cel putin nu mi-am dat seama sa fi crescut).
          Am impresia ca jantele pe care le am sunt de la un SLK,nu sunt sigur.Ceea ce cred eu in legatura cu rotile astea,este sa nu sa exagereze,adica sa nu se puna dimensiuni diferite prea mult de cele puse de producator.

Drumuri bune tuturor si toate cele bune!
          Attached Files

Comment

Schimb jenti

Normal, nu exista probleme! Eu am 205/15 de la 185 Normal si nu am probleme!

Comment

Eu cred că am făcut o prostie la al meu W203. Am renunţat la jantele din tablă cu cauciucuri 195/65/15 pentru unele de aliaj cu dimensiunile: 205/50/17 pe faţă şi 235/45/17 pe spate. Momentan nu am observat decât diferenţa între valoarea de pe kilometrajul meu şi valoarea reală ( diferenţă de 10 km/h: eu 130 real 140 ) şi o diferenţă la consum de +0,3. Adică făceam Bucureşti - Buzău cu o medie de 5,6 l/100km, acum am făcut acelaşi drum cu o medie de 5,9 l/100km.
              Sper să nu imi apară probleme prin bucşi şi alte ălea.
              Iubitor de Mercedes

Comment

Salut! Dimensiunea noii roti nu are voie sa fie mai mare/mai mica de 1% din roata initiala. Evident acest 1% este compromisul general acceptat, ideal ar fi ca noua roata sa aiba aceeasi dimensiune ca cea initiala. De-aia se jongleaza cu talonul cauciucului in functie de marimea jantei si alte amanunte da' nu le discutam acum.
                De exemplu cum iese socoteala la ce ai facut tu:
                Stock:195/65/16
                Circumferinta: 2073.1mm
                Rotatii/km: 482.0

Modificat:205/50/17
                Circumferinta: 2000.6mm
                Rotatii/km: 500.0

Kilometrajul cu noua roata va arata ca circuli cu o viteza cu 3.5% mai mare decat in realitate, deci la 100km/h ai 96.5km/h.

Stock: 195/65/16
                Circumferinta: 2073.1mm
                Rotatii/km: 482.0

Modificat: 235/45/17
                Circumferinta: 2021.0mm
                Rotatii/km: 495.0

Kilometrajul cu noua roata va arata ca circuli cu o viteza cu 2.5% mai mare decat in realitate, deci la 100km/h de fapt ai 97.5km/h

E necesara putina atentie cand se fac astfel de modificari pentru a nu schimba prea puternic indicatiile la bord. Confuziile create nu pot sa nu fie bagate in seama. In rest daca roata noua nu e mai grea decat roata veche nu sunt probleme. Bafta!
                Last edited by morpheus; 05-05-2010, 15:45 PM.
                Membru Fondator A.P.L.I.B.D.N.B. - Asociația Pentru Lupta "Înpotriva" Beției Dezorganizate "Niște Bețiv"

Comment

Ca sa continui putin, pt spate corect era sa-ti pui
                  245/40/18
                  Circumferinta: 2052.1mm
                  Rotatii/km:487

Kilometrajul cu noul cauciuc va arata ca circuli cu 1% mai repede decat in realitate, deci la 100km/h ai 99km/h, iar pe fata:205/50/18
                  Circumferinta:2080.4mm
                  Rotatii/km:481

Kilometrajul cu noul cauciuc va arata ca circuli cu 0.3% mai incet decat in realitate, deci la 100km/h ai 100.3km/h

In final obtinand valori foarte apropiate de cele initiale dar alt confort si o alta stabilitate.
                  Membru Fondator A.P.L.I.B.D.N.B. - Asociația Pentru Lupta "Înpotriva" Beției Dezorganizate "Niște Bețiv"

Comment

Dragul meu coleg "morpheus".
                    Îţi mulţumesc pentru calculele făcute de tine, şi îţi dau perfectă dreptate, dar vezi că ai calculat pentru jantă de 16.
                    Am rugămintea de a-mi mai calcula odată pt. 15 şi să vedem ce iese.
                    Mulţumesc anticipat
                    Iubitor de Mercedes

Comment

Corect! Imi pun cenusa in cap si o sa refac socotelile.

Comment

Si-acum noile socoteli:

195/65/15
                        Circumferinta:1993.3mm
                        Rotatii/km:502

205/50/17
                        Circumferinta:2000.6mm
                        Rotatii/km:500

Kilometrajul cu noua roata va arata ca circuli cu o viteza cu 0.4% mai incet decat in realitate, deci la 100km/h ai 100.4km/h.

235/45/17
                        Circumferinta:2021:0mm
                        Rotatii/km:495

Kilometrajul cu noua roata va arata ca circuli cu o viteza cu 1.4% mai incet decat in realitate, deci la 100km/h ai 101.4km/h.

Comment

Păi şi atunci eu cănd aveam în bord 140, circulam oare cu 150?
                          Acel 150 era de la un Ford Fiesta care circula in spatele meu. ( amăndoi circulam constant pe A2: eu cu tompomatul - el cu chinuiala de a păstra aceeaşi distanţă ).
                          Sau mai exact kilometrajul lui era cel prost?
                          Iubitor de Mercedes

Comment

Cred ca da. Adica tu la 140 aveai de fapt 141.96 km/h iar fordul... cine stie?. Sper sa nu fi gresit iar sa te induc in eroare. Cel mai sfant e sa verifici cu un gps. Daca ai pe masina si poate sa-ti arate viteza cu care circuli... atunci nu mai exista indoiala.

Chiar, pe masinile cu Comand APS care au navigatie, raportarea vitezei se face cu ajutorul GPS-ului sau nu?

Comment

N-ai nici un fel de problema, stay calm o sa creasca un pic consumul, dar foarte putin, uzura depinde in mare parte de felul de condus, cu galmele la anvelopa iar sa nu-ti faci probleme costa 15 lei sa le umfli cu azot, o sa ai aderenta mai buna pe asfaltul uscat, la frane o sa simti foarte putin diferenta (inspre bine), la 16" nu o sa simti diferente la confort. Parerea mea e ca jantele face diferenta dintre o masina si o epava. Daca chiar vrei sa le schimbi ia-le pe cele din poza, baga-le intr-o baie cu nichel sau crom, pune-ti pe ele anvelope de vara, iar pe cele care le ai pune anvelope de iarna pentru ca iarna sunt mai bune daca sunt un pic mai inguste... parerea mea, numai bine

Comment

Adevarat, adevarat.

Comment

Working...
                                X
                                Logan | Dacia Logan |Anulare DPF