Announcement

Collapse

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________

I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________

II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________

III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less

Probleme cutie manuala W202 C180

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Probleme cutie manuala W202 C180

Am de ceva timp o problema cu cutia manuala (5+1) de la C, anume blocarea in vitezele 2 si marsarier. Am tot incercat sa reglez din timonerie sperand ca e de acolo problema si ca rezolvarea e simpla, insa s-a dovedit ca altceva e "buba".

Eu suspectez ca "furca" de la vitezele 1-2 sa fie cauza acestor simptome. Incercand sa reglez tijele ce duc de la selectorul de viteze la cutie am observat ca la cuplajul ce intra in cutie aferent vitezelor 1-2 este un joc liber de circa 8-10 cm, cuplajul efectiv se balangane chiar daca cutia e cuplata in viteza 1 sau 2 (am demontata tija de la timonerie si schimbam vitezele mutand cuplajul cutie). Acum am "intins" tija de la 1-2 la maxim, nu mai intra in viteza 1, plec cu a 2-a de pe loc dar tot mai ramane uneori blocata in 2 sau in marsarier. Daca readuc tija la reglajul original intra in 1 si 2 dar nu mai intra in 3 (respectiv 4-5-marsarier).

Sapand pe internet am gasit mai multe cazuri identice cu ale mele pe diferite forumuri dar din pacate nicaieri cu o rezolvare precisa (toata lumea suspecta timoneria).

Am incercat sa caut sa vad daca se gaseste un chit de reparatii a furcilor (daca asta ar fi problema) dar nu am gasit disponibil nicaieri la web-shopurile distribuitorilor de piese auto. Mai mult, intr-o discutie pe acest Forum, la A-Klasse, am inteles ca s-ar da doar la set si pretul e undeva la 150 de euro OEM.

As aprecia cateva sfaturi in legatura cu aceasta problema de la cei mai priceputi ca mine. Acesta e primul meu Mercedes cu cutie manuala si, probabil ultimul, urmatorul va fi automatik mai mult ca sigur.

Se poate repara cutia si care ar fi procedura? Sau, mai bine cumpar o alta cutie SH?

Multumesc anticipat pentru feedback.
    Last edited by dan500se; 02-23-2015, 08:44 AM.
    W123 280E Blue Green Metallic

W126 280SE Champagne Metallic
    W126 280SE Black Blue Metallic
    W126 300SE Anthracite Grey Metallic
    W126 500SE Nautical Blue Metallic
    W126 500SE Midnight Dark Blue

W202 C180 T-Modell Tourmaline Green Metallic
    W202 C220 CDI T-Modell Tourmaline Green Metallic

Eu am avut la un moment dat probleme la Ceu si le-am rezolvat inlocuind "bucsele" acelea mici de cauciuc in care intra tijele in furcile de la cutie. Mai mult de atat nu am facut pe-acolo, dar daca e furca probabil trebuie data cutia jos si desfacuta.
    Cu ocazia asta ai putea sa-i faci un service complet...curatata inlocuit ulei, flanse daca e cazul. Nu stiu daca merita una sh pentru ca sti si tu prea bine ca poate sa fie mai proasta decat asta .
    Bafta!
    E220 cdi W210, 2001

E320 W210, 1997
    C180 W202, 1994
    W123 200D, 1978 cu inima de W124

Romani 2:4 ...nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Comment

Nu e de la bucse, nici de la tije, dupa cum am mai precizat, si eu am sperat asta. La bucse chiar nu are joc aproape deloc. Evident, cutia vine data jos. Ideea e daca se merita sa imi bat capul sa o dau jos, sa o desfac, sa caut piese sau, mai bine imi iau una SH (la noroc bineinteles, dar se poate si cu proba, unele fiind pe masini functionale).

Comment

Nu se merita sa te apuci de demontat cutia daca nu ai cu ce sa o repari ...cel mai indicat una sh si scapi de stres. Daca aveai inca o cutie cu alte probleme sa zicem spart caracasa etc se merita incercat din 2 sa faci una.

Comment

Originally posted by liviu40 View Post
          Nu se merita sa te apuci de demontat cutia daca nu ai cu ce sa o repari ....

Exact!

Am fost la service, la un amic. Acelasi lucru spune si el. Manopera+piesele necesare depasesc cu mult pretul unei cutii SH (intr-adevar, se pare ca pretul unui set de furci e peste 100 euro OEM).

Caut o cutie SH!

Oricum, in weekend o desfac sa vad "dilema" si sa o impartasesc si altora care au aceesi problema (mai e un coleg cu simptome identice, e mai mult ca sigur ca e aceeasi problema).

Dupa decodare VIN am cutie cod 717417 07 116187 (la motor 111921 10 005014).

Ce cutii s-ar potrivi? Ma gandesc ca merg si de pe motoare 111920, de 1.8 si 2.0?

Comment

Da merg si cu 100 euro maxim cumperi o cutie si rezolvi problema . am si eu una defecta care sare din treapta a 2. Dar nu am avut timp sa o demontez .am luat alta cutie. Si daca depistezi defectiunea din cutie ,daca nu ai piese sau ajung la un pret mare ,nu se merita...

Comment

A fost una in Arad de vanzare cu 200 de lei... Bineinteles ca s-a vandut imediat. Pana am sunat eu vanzatorul a si uitat deja despre ce cutie e vorba (bineinteles ca nu a mai dezactivat anuntul de pe net , era de o luna postat ).

Preturile incept de la 400 de lei, la 600 deja sunt foarte multe. Incerc prima data pe plan local, sa mai salvez din taxa de transport. O sa fiu nevoit sa apelez iar la "amicul" Nizar...

Comment

Originally posted by alexdediu90
                Buna ziua, daca va intereseaza am de vanzare o cutie de viteze pentru modelul dumneavoastra ! Este la pretul de 400 lei ! Multumesc si o zi buna !
                Ma intereseaza, bineinteles. Dar pretul transportului pana la Arad ajunge la o suma destul de consistenta. As fi interesat totusi de codul cutiei!

Comment

In zilelel urmatoare merg sa vad de cutie.

Deci merg toate cutiile de pe W202 motorizari de 1.8 si 2.0 pentru masina mea (1.8 motor 111921)? Am observat ca tijele e la timonerie sunt putin diferite (la a mea e reglaj cu torx iar la altele e cu surub/contra-surub), dar ma gandesc ca asta nu are asa mare importanta, probabil tijele sunt interschimbabile...

Ar fi bine si o revizie la ambreiaj daca tot "umblam" prin zona aia... Aveti idei la cat sa ma astept la "dauna" pentru un chit de ambreiaj?

Comment

Salut, eu am schimbat in toamna tot kitul de ambreaj, inclusiv rulumentul de presiune.
                    Am optat pentru marca SACHS si am platit 800 RON in capat.
                    Poti merge si pe LUK, ca nu e diferenta de pret, dar na daca cel original tot SACH a fost am zis sa pun la fel.
                    Succes.
                    Mercedes W202 motor 2.0 diesel 1993
                    Mercedes W202 motor 2,2 diesel 1995

Comment

Salut,cutia de pe un w202 2.0 diesel nu potriveste?

Comment

Originally posted by ioscutz View Post
                        Salut,cutia de pe un w202 2.0 diesel nu potriveste?
                        Nu am idee... Deocamdata din cate am inteles, merge de pe 1.8 si 2.0 benzina, indiferent daca era motor 111 920 sau 111 921...

Comment

Am inteles!

Comment

Originally posted by Jacob View Post
                            Salut, eu am schimbat in toamna tot kitul de ambreaj, inclusiv rulumentul de presiune.
                            Am optat pentru marca SACHS si am platit 800 RON in capat.
                            Poti merge si pe LUK, ca nu e diferenta de pret, dar na daca cel original tot SACH a fost am zis sa pun la fel.
                            Succes.

Am intrat pe Bardi sa vad cat m-ar costa chitul, dar culmea, nu gasesc tipul meu de cutie (cel actual, de pe masina). Imi apare doar tipul 717 416 si 717 418, iar eu am 717 417... Ciudat!
                            Last edited by dan500se; 03-05-2015, 20:45 PM.

Comment

Pentru kit este indicat sa il dai jos inainte ca sunt vreo 3 sau 4 dimensiuni la discurile de ambreiaj . Si pe urma sa faci comanda . Asta iti spun ca am patit eu ieri la un schimb de ambreiaj.

Comment

Working...
                              X
                              Logan | Dacia Logan |Anulare DPF