Buna ziua ! Am si eu o problema cu cd player'ul cam de o luna incoace.De fiecare data cand pun un cd imi afiseaza pe ecran eroarea "disc unreadable".La inceput se intampla foarte rar asa ca nu i-am dat atentie dar in ultimele zile nu mai merge deloc, indiferent de ce cd pun.Am cautat pe mai multe forumuri si observ ca majoritatea modelelor au aceasta problema.Solutia cea mai buna am vazut ca ar fi sa schimb tot "head unit'ul" care costa o gramada de bani si mi se pare un pic aiurea.Ma poate ajuta cineva cu un sfat mai putin costisitor, eventual un service(in afara de cel al lor) cu un electrician bun care s-ar putea ocupa de asaceva ? Apreciez.
Announcement
Collapse
Informatii si clarificari privind datele personale
Datele cu caracter personal pe care siteul Clubmercedes.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.
__________________________________________________ ________________________________
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Clubmercedes au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont
Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Clubmercedes nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Clubmercedes(dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.
Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________
III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).
Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Clubmercedes(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
See more
See less
C220 W204 "disc unreadable"
Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Am incercat la cateva service'uri de electronice auto si toti au spus ca au mai intampinat probleme de genul si ca nu se baga pentru ca "simt" ca trebuie inlocuita toata unitatea.Am sunat in cele din urma si la service la Autoklass si tipul de acolo a spus ca cel mai probabil e din cauza cd'urilor ("blank'urile" pe care punem melodiile sunt cica cu 2mm mai groase decat cd'urile originale si in timp asta afecteaza sistemul) dar nu poate spune sigur pana nu o verifica.De ce nu e problema asta asa de raspandita la alte modele si marci nu stiu, dar pare stupid.Ma voi duce in cateva saptamani la revizie si o sa va tin in legatura cu aceasta problema in caz ca mai apare si la altii!(sper sa existe o solutie rezonabila) Multumesc pentru sfat oricum
Comment
-
Cu discuri originale ai incercat?http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34
www.mbretrofit.ro
Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.
Comment
-
Da am incercat si face la fel, astazi in plus s-a auzit si un mic zgomot ca un fel de scartait in timp ce incarca cd'ul.Si am verificat de curiozitate diferenta dintre blank'uri si cd'uri originale si sunt exact la fel.Nu stiu de ce mi-a zis tipul lor asta.Tare sunt curios ce o sa spuna la verificare, sper sa nu isi bata joc si sa bage vreo minciuna care sa ma faca sa dau o gramada de bani....
Comment
-
De multe ori dupa diverse evenimente gen interventii in 'meniu secret' sau update cu un disc scris de pe net sau chiar odorizant curs pe unitate, etc se poate intampla sa o ia razna aparatul. Mult mai des, insa, se intampla ca partea optica sa 'imbatraneasca' natural ca la orice CD-player sau chiar fortat (imbatranirea) cu ajutorul discurilor scrise.
Faza cu grosimea diferita este valabila, probabil la tine nu, dar problema generata este alta, legata de mecanica, unde de cele mai multe ori se blocheaza discul in mecanism.
Discurile scrise au, de obicei o alta culoare decat cea argintie a celor originale. Astfel nivelul de reflexie este de multe ori inferior. Unitatea masoara reflexia si seteaza opticul in asa fel incat sa obtina un nivel de erori minim.
Asa apare, in timp imbatranirea fortata a blocului optic, ...http://www.clubmercedes.ro/announcement.php?f=34
www.mbretrofit.ro
Mercedes - Perhaps the only car on earth that doesn't aspire to be anything but itself.
Comment
-
Masina este din 2008 dar am cumparat-o sh anul trecut la 108.000km.Acum am 114.000.
@cl600 interesant raspunsul tau si ar putea fi chiar plauzibil, desi aceasta "imbatranire" pare sa se fi intamplat cam devreme(bine, nu stiu ce o fi facut si vechiul proprietar cu sistemul,dar ma indoiesc ca a pus numai cd'uri originale tot timpul cat a avut-o).
Comment
-
Revin cu un nou raspuns pentru ca v-am promis ca va voi tine la curent cu aceasta problema in caz ca apare si la altii in viitor.Am fost cu masina la service zilele astea si singurul lucru pe care il pot face acolo este sa schimbe complet head-unit'ul(nu schimba/repara din pacate piesele din care sunt alcatuite componentele).Ofertele sunt insa destul de scumpe pentru o problema relativ "banala" asa ca imi voi mai incerca putin norocul, poate gasesc un electronist bun care stie sa se ocupe de asaceva.Daca nu,se pare ca asta e singura solutie.Va multumesc oricum pentru sfaturile acordate si va voi anunta in caz ca mai aflu ceva util despre aceasta problema !
Comment
-
Poate nu merge intodeauna cu CD-u de curatat laser. Si eu am avut probleme la un cd-player Becker Trafic Pro si si cu cd-ul de curatat imi dadea Disk Error, asa ca m-am dotat cu un set de surubelnite de precizie, l-am desfacut bucati, am scos afara laserul si l-am curatat cu un betisor cuvata inmuiat in spirt, si ce sa vezi...merge perfect, nu mai da disk error
Comment
-
Am gasit pe ebay unitati undeva pe la 200 de lire inclusiv parti din unitate care inlocuiesc doar acel sistem de citit cd'uri.Par sa fie ok dar nu m-am mai stresat nici eu foarte mult pentru ca a intrat intr-o anumita rutina sistemul.Inca mai da erori dar destul de rar, cam la 3-4 zile.
Comment
Comment